MENU

Η αλήθεια στο τέλος πάντα νικάει. Νομοτελειακά μπορείς να κρυφτείς για ένα διάστημα πίσω από τόνους λάσπης αλλά όχι για πάντα. Ενίοτε μάλιστα υπάρχει η τακτική δικαιοσύνη ή τα πειθαρχικά δημοσιογραφικά όργανα που τιμωρεί παραδειγματικά όσους εκτοξεύουν κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα ψέματα εις βάρος όσων με έντιμο και καθαρό τρόπο επιχειρούν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη!

Οι λίβελοι, οι συκοφαντικές επιθέσεις και η στοχοποίηση που έχουν υποστεί οι δημοσιογράφοι του SDNA πιθανότατα δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία των ελληνικών media και προφανώς αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπήρχε στο παρελθόν Μέσο Ενημέρωσης που να επιχείρησε να σπάσει την ομερτά στο ποδόσφαιρο.

Για μία ακόμη φορά όμως, η απάντηση ήταν ηχηρή από τα πειθαρχικά όργανα των δημοσιογραφικών ενώσεων.

Μετά, λοιπόν, από εγκλήσεις του δημοσιογράφου του SDNA, Άρη Ασβεστά για την εκστρατεία ψεύδους, λάσπης, σπίλωσης και κατασυκοφάντησής του από την εφημερίδα ΓΑΥΡΟΣ και τις ιστοσελίδες GAVROS.GR και REDKING.GR, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επέβαλε τις εξής ποινές.

-18 μήνες προσωρινή διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ στον ΔΙΟΝΥΣΗ ΒΕΡΒΕΛΕ, διαχειριστή της ιστοσελίδας redking.gr.

-6 μήνες προσωρινή διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ στον ΠΑΥΛΟ ΣΑΧΤΟΥΡΗ, συνδιαχειριστή της ιστοσελίδας redking.gr.

-6 μήνες προσωρινή διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ στον ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ, εκ των επικεφαλής της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας ΓΑΥΡΟΣ.

Άπαντες τιμωρούνται για «αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική συμπεριφορά».

Ο τέταρτος εγκαλούμενος, Γιώργος Μανιάτης του ΓΑΥΡΟΥ, απαλλάχθηκε γιατί απέδειξε ότι εργαζόταν στη FREDDO!

Να σημειωθεί επίσης ότι η 18μηνη διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ για τον Διονύση Βερβελέ, έρχεται να προστεθεί στην 12μηνη διαγραφή που του έχει επιβάλει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου για την ίδια υπόθεση.

Με την απόφαση-κόλαφος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, αποδείχτηκε πανηγυρικά ότι πέρα από την κατασυκοφάντηση και τις υβριστικές αναφορές για τον Άρη Ασβεστά και άλλους δημοσιογράφους του SDNA, τα επίμαχα δημοσιεύματα είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να τρομοκρατηθούμε και να σταματήσουμε τις αποκαλύψεις και την δημοσιογραφική έρευνα για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για όσους το κατέστρεψαν και το έφεραν στο σημερινό κατάντημα.

Αποδείχτηκε ότι μοναδικός στόχος είναι να μας ρίξουν βορά σε δηλητηριασμένους οπαδούς, με σκοπό την επαγγελματική ή και την φυσική μας εξόντωση!

Στην απόφαση αναφέρεται δε, ότι μας στοχοποίησαν στους αναγνώστες του ΓΑΥΡΟΥ και του REDKING.GR και ότι με τα επίμαχα δημοσιεύματα εμμέσως μας απειλούσαν!

Υπάρχει, τέλος, ακόμη μία δικαίωση για το SDNA!

Με αφορμή ένα χιουμοριστικό κείμενο του «Γιάννη Αυλακιώτη», ο Παύλος Σαχτούρης, συνδιαχειριστής του REDKING.GR, κατήγγειλε στην ΕΣΗΕΑ τον διευθυντή του SDNA, Βασίλη Παπαθεοδώρου, τους αρχισυντάκτες Θανάση Ασπρούλια και Χρήστο Σταθόπουλο, καθώς και τον δημοσιογράφο του σάιτ, Άρη Ασβεστά.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, απεφάνθη ότι «η έγκληση διαφαίνεται να ενέχει το κίνητρο του αντιπερισπασμού», καθώς υπεβλήθη δύο μήνες μετά το δημοσίευμα και μόνο αφού γνωστοποιήθηκε στον Παύλο Σαχτούρη η έγκληση του Άρη Ασβεστά εναντίον του.

Άπαντες οι δημοσιογράφοι του SDNA, κρίθηκαν πειθαρχικά μη ελεγκτέοι.

ΕΣΗΕΑ: Διαγραφή σε τρεις ρεπόρτερ Ολυμπιακού για τη σπίλωση δημοσιογράφων του SDNA!