MENU

Το πειθαρχικό όργανο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, με απόφαση που έλαβε την Πέμπτη 14/7, τιμώρησε με 12μηνη διαγραφή από τα μητρώα του, τον Διονύση Βερβελέ, διαχειριστή της ιστοσελίδας redking.gr, παράλληλα με την υποχρέωση να παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα στη γραμματεία του Συνδέσμου και με την απόφαση να κοινοποιείται και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για να πράξει τα δέοντα.

Αναλυτικά η απόφαση ΕΔΩ.

Επίσης επέβαλε την ποινή της «ανάκλησης στην τάξη» στους Νίκο Κώτση, Γιώργο Μανιάτη και Γιώργο Στασινόπουλο, που αποτελούν την συντακτική ομάδα της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ».

Αναλυτικά η απόφαση ΕΔΩ.

Οι ποινές αυτές επιβλήθηκαν μετά από σχετικές εγκλήσεις του δημοσιογράφου του SDNA, Άρη Ασβεστά και έρχονται ως φυσική εξέλιξη της επί σειρά ετών απόλυτα ενορχηστρωμένης επίθεσης και στοχοποίησης που ο ίδιος τυγχάνει από τα εν λόγω Μέσα.

Είναι η φυσική εξέλιξη των απίστευτων συκοφαντικών και υβριστικών επιθέσεων που εξαπολύονται σχεδόν καθημερινά κατά του SDNA και των δημοσιογράφων του. Εκτός του Άρη Ασβεστά, ασύστολα ψεύδη και βρωμερή λάσπη εξαπολύεται ασταμάτητα και προς τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, τον Βασίλη Βέργη και δεκάδες άλλους συναδέλφους που εργάζονται στο SDNA και αλλού.

Οι επιθέσεις αυτές, εκφραστές των οποίων είναι συγκεκριμένες εφημερίδες, λαθρόβια σάιτ και blogs, έχουν ως μοναδικό σκοπό να «δείξουν» και να επικηρύξουν τους δημοσιογράφους που δεν φιμώνονται, δεν υποκύπτουν, δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν συγκαλύπτουν βρωμιές, δεν κουκουλώνουν λαμογιές, ερευνούν, αποκαλύπτουν, καταγγέλλουν, στηλιτεύουν και πάνω απ’ όλα είναι ελεύθεροι.

Στόχος, είναι η τρομοκράτηση. Ο εκφοβισμός. Να σταματήσουμε να γράφουμε. Να προσκυνήσουμε.

Αυτή η εκστρατεία εμετού από τους βόθρους του Τύπου και του διαδικτύου, έχει φυσικά ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗ και ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, ο οποίος αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφτεί και δημόσια διότι τώρα κρύβεται πίσω από εντολές μέσω non papers.

Το παραδέχτηκαν, άλλωστε, εμμέσως, οι –τιμωρημένοι πλέον- δημοσιογράφοι του ΓΑΥΡΟΥ!

Προσέξτε τι γράφει η απόφαση του ΠΣΑΤ:

«Και οι δύο εγκαλούμενοι χαρακτήρισαν ακραίο το δημοσίευμα, είπαν πως ποτέ δεν θα έγραφαν οι ίδιοι κάτι παρόμοιο για συνάδελφό μας και πως κατ’ επανάληψη έχουν κάνει προσπάθειες για να μη δημοσιεύονται τέτοια κείμενα. Κατέθεσαν, επίσης, πως δεν αντιλήφθηκαν την ύπαρξη αυτού του κειμένου την παραμονή της έκδοσης της εφημερίδας και πώς το είδαν δημοσιευμένο. Υποστήριξαν πως δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη και ζήτησαν την αθώωση τους».

Η συντακτική ομάδα του ΓΑΥΡΟΥ «ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ» και απλώς την επόμενη μέρα «ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ»! Ποιος το έγραψε; Ποιος το «πέρασε» στο σύστημα; Πώς δημοσιεύτηκε; Πώς φύτρωσε στην εφημερίδα και πώς αναρτήθηκε στο σάιτ;

Κάποιες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, θα μπορούσε να πάρει κάποιος ξεφυλλίζοντας το πόρισμα Κορέα για την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο…

Οι αποφάσεις του ΠΣΑΤ για Βερβελέ, Κώτση, Μανιάτη και Στασινόπουλο, αποτελούν μια πανηγυρική δικαίωση του SDNA για τον τρόπο που μάχεται απέναντι στο «σύστημα» και τους οδηγεί πλέον σε απονενοημένα διαβήματα.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα όμως, αποτελεί δικαίωση της ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ δημοσιογραφίας. Και η οποία δε θα σταματήσει παρά τους εκβιασμούς και τη στοχοποίηση με τον πιο άθλιο τρόπο.

Διεγράφη από αθλητικός συντάκτης ο Διονύσης Βερβελές