MENU

Ας ξεκινήσουμε με ένα κουίζ, ακριβώς όπως αυτό παρουσιάστηκε στην καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τους Μαρία Ηλιάκη, Μάκη Πουνέντη. Στην οθόνη εμφανίζεται μια φωτογραφία με δύο άντρες, το πρόσωπο του ενός είναι καλυμμένο, οι παρουσιαστές καλούνται να βρουν την ταυτότητά του. “Είναι πρωταθλητής στο μπόντι μπίλντινγκ” είναι η πληροφορία που δίνουν οι συνεργάτες τους. Κι ο Πουνέντης αναφωνεί: “Το έχω! Ο Σπύρος Δήμας”. (Το έχει, ασυζητητί...)

Δευτερόλεπτα μετά, η Ηλιάκη τον διορθώνει. “Οχι Σπύρος, Πύρρος”. (ΟΚ, το σώσαμε ε;) Το γεγονός ότι μιλούσαν για μπόντι μπίλντινγκ και ο Δήμας είναι Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, δεν ενόχλησε -σιγά τη διαφορά...

Δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων είχαν προεξοφλήσει ότι κόβεται, φαίνεται όμως πως αποδεικνύεται εφτάψυχη -όχι, δεν μιλάμε για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η εκπομπή “Joy” του Mega δεν είχε πετύχει τους στόχους της σε επίπεδο τηλεθέασης και υπήρξαν σκέψεις για πρόωρη διακοπή της στο τέλος του χρόνου. Τελικά, όμως, αποφασίστηκε να συνεχιστεί αλλάζοντας σε κάποιο ποσοστό φυσιογνωμία ώστε να ενταχθεί στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου (στις 10), ως μια νέα, μοντέρνα πρόταση που ξεφεύγει από τον όρο “πρωινάδικο”.

Το “Joy” συνεχίζει, η Αφροδίτη Γραμμέλη, όμως δεν θα είναι μαζί του. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια των κεντρικών συνεντεύξεων της εκπομπής, ανακοίνωσε η ίδια την αποχώρησή της από το Facebook επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Μέσω social media απάντησε στα δημοσιεύματα για την απομάκρυνσή της από τον Alpha και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία δήλωσε παρούσα καλώντας τους τηλεθεατές να κάνουν retweets γιατί ΄”θα κληρώσουμε δωράκια το Σάββατο”. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι σίγουρα στο πρωινό του σταθμού, τα δύο επόμενα επίσης, καθώς έχουν ήδη γυριστεί τα εορταστικά επεισόδια, το ζήτημα είναι αν από εκεί και ύστερα θα συνεχίσει η ίδια να κληρώνει δωράκια...

Μια καλή είδηση φέρνει η σημερινή μέρα για τα ελληνικά media. Υστερα από εννέα χρόνια απουσίας, το περιοδικό Μετρό επέστρεψε στα περίπτερα με ανατρεπτικό εξώφυλλο με τίτλο “Κάτι νιώθω να αλλάζει”. Μαζί του έφερε Τζίμη Πανούση και Σωκράτη Μάλαμα σε ανέκδοτα τραγούδια, αλλά και Αρκά, με τη νέα σειρά “Χωρίς πάγο”. Στα κύρια θέματα του πρώτου τεύχους αφιερώματα στον φάκελο της παιδείας και στα δάνεια φυσικών προσώπων και ρεπορτάζ από “τα κελιά της ντροπής”, δηλαδή τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Χωρίς τη συμμετοχή του Γιάννη Πρετεντέρη κύλησε και το δεύτερο τηλεοπτικό “ντιμπέιτ” του Mega, με συντονίστρια τη Μαρία Σαράφογλου και καλεσμένους τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιώργο Σταθάκη. Γεγονός που φανερώνει προφανώς την πρόθεση του Mega να τον “αποσύρει” από την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να έχει συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ -που του έχει θέσει “εμπάργκο”. Η προοπτική εκλογών βρίσκει τις ειδήσεις του σταθμού στην ίδια μεταβατική περίοδο, με την οποία ξεκίνησαν τη σεζόν, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμα αν θα έρθουν καινούρια ή θα επιστρέψουν σε νέους ρόλους παλιά πρόσωπα (όπως η Ολγα Τρέμη) και πώς θα κινηθεί στο μέλλον το κεντρικό δελτίο -το οποίο επί του παρόντος μένει πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό ιδίως στο νεανικό κοινό.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες μια από τις ηθοποιούς του Game of thrones. Η Ναταλία Τένα, άγρια Οσα για τους φαν της σειράς (η οποία βοήθησε τους μικρούς Ρίκον και Μπραν Σταρκ να δραπετεύσουν) βρίσκεται στη χώρα μας για την προώθηση της νέας ταινίας της “10.000 χιλιόμετρα: Η απόσταση μεταξύ μας”, αλλά και για τη live εμφάνιση μαζί με το συγκρότημά της, Molotov Jukebox, στην σκηνή του ΤΙΚΙ.

Σε ρόλο παρουσιάστριας θα εμφανίζεται από το Σάββατο η γοητευτική Δήμητρα Ματσούκα. Η ηθοποιός ξεκινά στο ACTION 24 την εκπομπή “I Love Athens”, στο πλαίσιο της οποίας θα ξεναγεί τους θεατές σε αγαπημένες γωνιές της πρωτεύουσας που αξίζει να εξερευνήσουμε. Οπως για παράδειγμα στον φούρνο Αριστον στο κέντρο (στη Βουλής), που ταΐζει τους Αθηναίους τυρόπιτες για περισσότερο από έναν αιώνα. Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 8 μ.μ. -για όσους προτιμούν τις βόλτες από τις ειδήσεις.

Σήμερα δεν είναι μια σημαντική μέρα για την ελληνική τηλεόραση, χθες όμως ήταν γιατί όπως είπε ο Μάρκος Σεφερλής στο ξεκίνημα της εκπομπής του στο Mega, η μέρα ήταν σημαντική γιατί σαν χθες γεννήθηκε.... ο Γρηγόρης Αρναούτογλου! (Κι η τηλεοπτική ιστορία άρχισε να γράφει...)

Μια απίστευτη σκηνή έγινε στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής “The Talk”, όταν η παρουσιάστρια και σύζυγος του Οζι Οσμπορν, Σάρον, έχασε το δόντι της -κομψά και με στιλ. “Ωχ, νομίζω πως το δόντι μου πέφτει” είπε λίγο πριν την πτώση κι αμέσως μετά την απώλεια, χαμογελούσε επιδεικνύοντας το κενό και προκαλώντας γέλια. “Δεν υπάρχει πρόβλημα, ήταν εμφύτευμα...” εξήγησε. Ποτέ άλλοτε ένα κενό στην οδοντοστοιχία δεν έτυχε τέτοιου επιδέξιου και κωμικού χειρισμού.

Σιδεροκέφαλος ο Τζώνης Καλημέρης, ο οποίος ανακοινώθηκε και επισήμως ως σύμβουλος με διευρυμένες δραστηριότητες στον ΑΝΤ1, όπου έχουν πλέον συγκεντρωθεί κορυφαία στελέχη της ιδιωτικής τηλεόρασης (Λάτσιος, Μπούτος, Καλημέρης).

Ο άγνωστος Σπύρος Δήμας...