MENU

Η ΕΠΟ δεν πτοείται από τις τρεις δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν άκυρο τον υφιστάμενο διαγωνισμό με την οποίο είχε παραχωρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του θεσμού για την τριετία 2013 – 2016 στην Media Gold και όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει την Πέμπτη, στο προγραμματισμένο Δ.Σ., σε απευθείας ανάθεση στον ΟΤΕ, όπως της δίνει το δικαίωμα το καταστατικό της. Όσον αφορά τις μεταδόσεις Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης, θα γίνουν χωρίς κάποια νομιμοποίηση, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι η ΕΠΟ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Ο ΟΤΕ από την πλευρά του, τηρεί σιγή ιχθύος. Προσπαθεί επί της ουσίας να μην εμπλακεί στη διαμάχη Forthnet – Nova, αλλά βέβαια , εφόσον θα μεταδώσει τον θεσμό, μπλέκεται ούτως ή άλλως. Ανεπισήμως, αφήνει ένα μικρό ποσοστό να κάνει πίσω την τελευταία στιγμή, αν δεν καλυφθεί απολύτως νομικά, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει το πρωί της Τρίτης 27/10.

Μένει να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Forthnet, γιατί σίγουρα θα υπάρξουν και νέα βήματα. Και νέα επεισόδια, σε ένα ακόμα σίριαλ με πρωταγωνίστρια την ΕΠΟ και τις τακτικές της.

Επιστολή Forthnet σε ΕΠΟ

Εντωμεταξύ, η Forthnet συνεχίζει να κυνηγάει το θέμα και με νέα επιστολή της προς την ΕΠΟ, ενημερώνει ότι είναι έτοιμη να αναλάβει τις μεταδόσεις από του κυπέλλου Ελλάδος, από αύριο κιόλας: Το κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: "Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 8660/2015 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων, η οποία σας έχει κοινοποιηθεί προσηκόντως, σας γνωρίζουμε ότι η εταιρεία μας είναι σε πλήρη τεχνική και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την πραγματοποίηση μεταδόσεων από όλα τα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων από την προσεχή, ήδη, αγωνιστική της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2015-2016. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τον τρόπο και το χρόνο συμμετοχής μας στη διαδικασία ανάθεσης του σχετικού δικαιώματος".

Στην πραγματικότητα, με αυτή την κίνηση η Forthnet επιχειρεί να εκθέσει ακόμα περισσότερο την Ομοσπονδία που επιμένει να αγνοεί τις εις βάρος της δικαστικές αποφάσεις και επιδιώκει την απευθείας ανάθεση στον ΟΤΕ - TV, δίχως να ενημερώσει κανένα άλλο ενδιαφερόμενο.

Η Α2 στην ΕΡΤ

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΕΡΤ η απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Α2 μπάσκετ ανδρών, με αντίτιμο διαφημιστικό χρόνοα 130.000 ευρώ προς την ΕΟΚ.

Σε άλλες αποφάσεις που αφορούν το αθλητικό τμήμα, το Δ.Σ.:

Ενέκρινε την απόκτηση έξι θέσεων σχολιαστών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 38.340 δολλάρια ΗΠΑ.

Ενέκρινε την καταβολή 3.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για τη ραδιοφωνική μετάδοση του συνόλου των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας 2015-2016.

Έπαινος από τον ΠΣΑΤ στα «Καλύτερα μας χρόνια»

Το εξαιρετικό ντοκιμαντερ του ΟΤΕ – TV για την Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών, με τίτλο «Τα καλύτερα μας χρόνια» βρίσκεται ανάμεσα στα φετινά δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΠ. Οι υποψηφιότητες, όπως τις ενέκρινε η επιτροπή, είναι οι εξής:

Έντυπος Τύπος-Ιστοσελίδες

Βασίλης Μοιρώτσος (Έπαθλο «Νικήτας Γαβαλάς»): Συνέντευξη του ποδοσφαιριστή Ούμπιντες για την πρόωρα χαμένη αδερφή του, Ιστοσελίδα «Gazzetta.gr»

Νίκη Μπάκουλη (Έπαθλο ΕΣΗΕΑ): Θέμα «Cork City FC: Οι οπαδοί που έγιναν επιτυχημένοι ιδιοκτήτες», Ιστοσελίδα «Sport24.gr»

Έπαινος: Παναγιώτης Συρόπουλος: Συνέντευξη του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου, Εφημερίδα «Goal News»

Γιάννης Καράγιωργας: Συνέντευξη από τον αθλητή καταδύσεων Γκρέγκ Λουγκάνις, Τηλεοπτικό κανάλι «euronews»

Δημήτρης Μαλισιώβας (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Πάνος Γεραμάνης»): Συνέντευξη του διεθνούς ποδοσφαιριστή Κυριάκου Παπαδόπουλου, Εκπομπή «Αθλητική Κυριακή», Τηλεοπτικός Σταθμός «ΝΕΡΙΤ»

Γιάννης Θειακός (Έπαθλο «Χρήστος Ράπτης»): Ρεπορτάζ με θέμα «Εθνική ομάδα Αστέγων», Εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», Τηλεοπτικός Σταθμός «Mega Channel»

Ειδικός Έπαινος: Στον Βασίλη Σκουντή και την ομάδα συνεργατών του Ντοκιμαντέρ «Τα καλύτερα μας χρόνια» για τη διαδρομή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από το 1936 και 2015, Τηλεοπτικός Σταθμός «OTE T.V.»

Ειδικός Έπαινος: Στον Βασίλη Μάστορα και την ομάδας συνεργατών του Ντοκιμαντέρ «Ήρωες της αλάνας», για την ποδοσφαιρική ομάδα του Πιερικού Κατερίνης, Τηλεοπτικό κανάλι «ΕΡΤ3»

Μάκης Διόγος – Γιάννης Κυφωνίδης (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Χρήστος Σβολόπουλος»): Συνέντευξη Περικλή Ιακωβάκη, Ραδιοφωνικός σταθμός «ΣΠΟΡ FM 94,6»

Φωτογραφία: Μάρκος Χουζούρης

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων: Νίκος Κατσαρός, Κώστας Κομίνης,Πέτρος Λινάρδος, Άγγελος Μενδρινός, Ανδρέας Μπόμης, Κώστας Μυλωνάς, Γιώργος Παντούρης, Ευάγγελος Φουντουκίδης και εκ μέρους του Δ.Σ. Θοδωρής Νταβέλος.

Ο χορός των αδειών

Τώρα που το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ψηφίστηκε, θα ξεκινήσει ο πραγματικός χορός των ονομάτων όσον αφορά τους νέους επίδοξους καναλάρχες. Μέχρι στιγμής παίζουν γερά εκείνα των Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Γιάννας Αγγελοπούλου, αλλά ήδη η λίστα εμπλουτίζεται καθημερινά. Σύντονα θα αποδειχθεί ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά. Πριν από αυτό βέβαια, μένει μια μικρή λεπτομέρεια: Να αποφασίσει ο Νίκος Παππάς (στον οποίο το νομοσχέδιο δίνει υπερεξουσίες) τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών αλλά και το κόστος τους. Πριν τις αποφάσεις Παππά, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς σπέκουλα.

Απτόητη ΕΠΟ, επιφυλλακτικός ΟΤΕ- TV