MENU

Αφου ντερλικώσαμε όλοι μας…αφού είπαμε τα αστεία μας… μείναμε στην ταβέρνα 3… ΕΓΩ (επίτηδες βάζω τον υπερ-εαυτό μου πρώτονε και μάλιστα με κεφαλαία…η ιεραρχία δεν είναι παίξε-γέλασε…. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα), ο Άρης Ασβεστάς και εκείνος. Έξω όπως σας είπα χιόνιζε χοντρά… Μείναμε μάλλον από συμπαράσταση στον Ασβεστά που φορούσε πόλο, μπουφανάκι και είχε έρθει με …τη μηχανή του.

Η αλήθεια ήταν πώς ήθελα να δω ποιος είναι αυτός ο Σπυρόπουλος που γράφει τόσο καλά. Δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε –να τα λέμε αυτά- εγωκεντρικά άτομα και δεν γουστάρουμε να γράφουν άλλοι καλύτερα από μας. Λέμε αναμεταξύ μας: «Μπράβο ρε… ωραίο ήταν αυτό που έγραψες»… αλλά ζητημα είναι να χουμε διαβάσει τον τίτλο. (Τέτοια λέω του Ασπρούλια και νομίζει ότι είμαι φίλος του).

Ηθελα να δω ποιος ήταν αυτός ο τύπος που περιγράφει ποδοσφαιρικά παιγνίδια με σωστές (αηδία!!!) ανάσες… χωρίς κλισέ (απαράδεκτο!!!)… πώς να χαρείς ένα λαϊκό σπόρ όπως το ποδόσφαιρο αν σε όλη την περιγραφή δεν απεκρούσει 1-2 φορές το δοκάρι… πώς η μπάλα είναι πόρνη»… αν δεν ακούσεις να σου περιγράφουν το αυτονόητο που βλέπεις και συ… άστε που είναι εξυπνάκιας γιατί διανθίζει (εμετός θα με πιάσει) τους αγώνες με ενδιαφέρουσες καινούργιες λεπτομέρειες και πάνω από όλα: έχει άποψη (και τη λέει κιόλας…αν είναι ποτέ δυνατόν) αν κάτι είναι πενάλτι ή όχι… Ρε πού ακούστηκαν αυτά; Στραβοί είμαστε δηλαδή εμείς οι τρελαμένοι οπαδοί που βλέπουμε από τον καναπέ μας;

Τέσπα! Έξω λέμε χιόνιζε … φαντασθείτε ότι εκείνη τη νύχτα το’στρωσε στη Γλυφάδα. Έπρεπε να κάνω παρεά στον Ασβεστά και έτσι έφαγα στη μάπα και τον Σπυρόπουλο… που μιλούσε με αγάπη για τα παιδιά του… σιγά ρε φίλε… τέτοια κολπάκια τα κάνει και ο Καμένος που στο φινάλε έχει 5… μιλούσε με τρομερό σεβασμό για τον Γιάννη Διακογιάννη… σιγά που θα μάσαγα… έχω κάνει στην ΕΡΤ κι έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτια τον Αλέκο (ένας είναι ο Αλέκος) και τον Στράτο (ένας είναι και ο Στράτος) που ως ίσιοι (με τον Διακογιάννη ντε) λέγανε τις πραγματικές αλήθειες για τον δάσκαλο… « πφφφφφ …σιγά μωρέ» … και άλλα τέτοια…. και επίσης με τσάντιζε (για τον Σπυρόπουλο λέω) γιατι έχει στη ζωή του ταξιδέψει πολύ… και είχε αγαπήσει/ανακαλύψει πόλεις ανά τον κόσμο… Αν θέλω να μάθω τέτοια φιλαράκι βλέπω Travel Channel που είναι και το αρμόδιο.

Βαρέθηκα αφάνταστα να τον ακούω γιατι περιμένω από έναν πολυταξιδεμένο δημοσιογράφο να μου πει για τα bar γύρω από το ξενοδοχείο ή το γήπεδο… κι όχι εξαιρετικές ταξιδιωτικές αφηγήσεις, ατμόσφαιρες, πολιτισμούς… Ειχα βαρeθεί τόσο πολύ που μόνο άκουγα… σιγά που θα έκανα –εγώ ο παρλαπίπας- διάλογο μαζί του.

Δεν έλεγε να σταματήσει η χιονοθυελλα… θα’χε πάει 3:30-4:00 το πρωί… κι όλο άκουγα… άκουγα… άκουγα… άκουγα… άκουγα….

Κάποια στιγμή σηκώθηκε ο Ασβεστάς…

Πέσ’το χρυσόστομε.

Σηκωθήκαμε… Μόνο που δεν χειροκρότησαν τα γκαρσόνια.

Ο Άρης σκούπισε το χιόνια από τη σέλα της μηχανής του … κι έφυγε με το μπουφανάκι.

O Σπυροπουλος πήγε για κατούρημα κι έτσι απέφυγα να τον χαιρετήσω.

Από τότε δεν έτυχε να τον (δόξα τω Θεώ)ξανασυναντήσω… τον ξανάκουσα καμμιά 40αριά φορές σε περιγραφές παιγνιδιών … Νταξ… καλός είναι… αν όμως έχεις λατρέψει τον Αλέκο…ολοι οι άλλοι είναι «πφφφφφφφφ…. σιγά μωρέ» και τέτοια.

Χθες έμαθα ότι τον απέλυσαν από τον ΟΤΕ ΤV για ένα άρθρο που έγραψε στο SDNA.

Καλά του κάνανε.

Νομίζω ότι το τεκμηρίωσα πλήρως με τα παραπάνω.

Θα μου πείτε κι εγω γράφω κείμενα στο SDNA και μάλιστα με κάθε ελευθερία… σύμφωνοι… αλλά εγω δεν περιγράφω αγωνες στη τηλεόραση… ώστε να είμαι υποχρεωμενος να προστατεύω τον αθλητικο φασισμ…. εεεεεε…. πολιτισμό.

Προτείνω να πάρετε εμένα στη θέση του… που δεν ξέρω σημαντικές λεπτομέρειες για παίκτες και συστήματα…και που λατρεύω την έκφραση: απόκρουσε (μάλλον από το αποκρουστικό βγαίνει) το δοκάρι… και δεν θα σας σπάω τα παπάρια με παράπλευρες ενδιαφέρουσες γνώσεις και ειδήσεις… Θα διαβάζω απλώς αυτά που θα’χουν γκουγκλάρει οι βοηθοί μου (γκομενάκια παρακαλώ).

Θα ήθελα βέβαια να συστήσω το Αλεκάκι…αλλά από όσο ξέρω έχει βγει στη συνταξη.

Τα ειλικρινή μου συγχαρητηρια στους ανθρώπους που απέλυσαν τον Σπυρόπουλο.

Ξεμπερδέψαμε με δαύτονα!

Καλά του κάνανε του Σπυρόπουλου!