MENU

Αυτή τη φορά ο insider δεν θα ασχοληθεί μόνο με το μεταγραφικό, αλλά και με το ιατρικό ρεπορτάζ. Δυστυχώς τα μαντάτα που μεταφέρει για τον τραυματισμό του Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι άκρως ανησυχητικά, ενώ αποκαλύπτει τις πρώτες ομάδες που κοιτάνε την περίπτωση του Ρόμπερτ Μακ.

@ ΟΜΑΡ

Ένας τραυματισμός είναι ότι χειρότερο για ένα αθλητή. Τον «σκοτώνει». Τον διαλύει. Δυστυχώς όμως, είναι μες το παιχνίδι. Μερικοί μάλιστα έρχονται την χειρότερη δυνατή στιγμή, όπως αυτός του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Insider είναι πολύ πιο σοβαρός από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, κάτι που αποτελεί μεγάλη ζημιά, τόσο για τον παίκτη, όσο και για τον Ολυμπιακό.

Οι πρώτες ενοχλήσεις για τον Νορβηγό μπακ ήρθαν λίγο πριν από τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ, στον οποίο ο Ομάρ φυσικά και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Δεν ήταν κάποιες απλές ενοχλήσεις στον αστράγαλο, αλλά κάτι πολύ πιο σημαντικό στο ίδιο σημείο, που θα τον αφήσει εκτός δράσης περίπου 2,5 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι ο Νορβηγός μπακ θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων».

Η είδηση δεν προκύπτει μέσα από τον Ολυμπιακό, αλλά από ευρωπαϊκές μανατζερικές πηγές, που τόνιζαν χαρακτηριστικά πως ο τραυματισμός αυτός έρχεται στο χειρότερο σημείο για τον παίκτη. Όχι γιατί χάνει το Euro (άλλωστε η Νορβηγία δεν έχει προκριθεί σε αυτό), αλλά διότι ναρκοθετεί την καλοκαιρινή μεταγραφή του παίκτη: «αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποια ομάδα κίνηση για την απόκτηση του Ομάρ, διότι είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να περάσει τα ιατρικά», σχολίασε άνθρωπος που έχει σκανάρει τον Νορβηγό για λογαριασμό σημαντικού ευρωπαϊκού κλαμπ και θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Η «ζημιά» δεν αφορά μόνο τον παίκτη, αλλά και τον Ολυμπιακό, που είχε ποντάρει μέρος των καλοκαιρινών του εσόδων σε μία μεταγραφή του Νορβηγού μπακ, ο οποίος με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις όλη την σεζόν, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων από Αγγλία και Γερμανία, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έκαναν πρόταση αυτό το καλοκαίρι για την απόκτηση του.

Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να εξηγηθεί και η αιφνιδιαστική και ταχύτατη μεταγραφή του Ντιόγκο Φιγκέιρας, ο οποίος δεν προορίζεται ως αντί-Σαλίνο (όπως οι περισσότερο πίστευαν), αλλά ως αντί-Ομάρ! Κι αυτό γιατί η προετοιμασία του Ολυμπιακού ξεκινάει στις 20 Ιουνίου, ενώ τα πρώτα ματς για τα προκριματικά του Champions League είναι πιο νωρίς από ποτέ στις 26 Ιουλίου. Με τα σημερινά δεδομένα, ο Ομάρ δεν προλαβαίνει τίποτα από όλα αυτά, κάτι που έκανε τον Ολυμπιακό να τρέξει να κλείσει άμεσα στον Πορτογάλο μπακ, ώστε να έχει δεδομένα μία δοκιμασμένη λύση στην θέση του δεξιού μπακ.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ομάρ, αν και σταθερό μέλος της Εθνικής Νορβηγίας, δεν ήταν στις κλήσεις του Περ-Ματίας Χέγκμο για τα φιλικά παιχνίδια με Πορτογαλία, Ισλανδία και Βέλγιο στις αρχές του Ιουνίου, κάτι που ενισχύει την βεβαιότητα για κάποιο πιο σοβαρό τραυματισμό, ενώ ο ατζέντης του Νορβηγού μπακ, Τζίμι Σολμπάκεν προτίμησε το λακωνικό «no comment» στην απευθείας ερώτηση ερώτηση του SDNΑ.

Σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, ο insider δεν αναπαράγει διάφορες κινδυνολογίες για σοβαρότερο πρόβλημα του Νορβηγού και μένει σε αυτή την εκτίμηση, πως ο Ομάρ θα χάσει την προετοιμασία του Ολυμπιακού, τα πρώτα ματς για τα προκριματικά του Champions League και πιθανώς μία καλή καλαοκαιρινή μεταγραφή. Κυριακή κοντή γιορτή. Ένας τραυματισμός -και μάλιστα σοβαρός- ποτέ δεν μπορεί να μείνει κρυφός για πάντα…

@ ΜΑΚ

Δεν τίθεται θέμα. Θα είστε η επόμενη σοβαρή πώληση του ΠΑΟΚ, μετά τον Λούκας Πέρεθ. Κι αν ακολουθήσετε το ίδιο δρομολόγιο με τον Γαλιθιανό επιθετικό; Η μετοχή σας έχει σταθερά ανοδική πορεία και τα πολλά γκολ που σημειώσατε την φετινή περίοδο κάνουν πολλούς να παραλληλίζουν την περίπτωση σας με αυτή του Λούκας Πέρεθ!

Όπως γνωρίζει ο insider μία ομάδα της Championship με γερό πορτοφόλι έχει ενοχλήσει πολύ έντονα τον ατζέντη σας, όμως τον τελευταίο καιρό το όνομα σας έχει κάνει μεγάλο σούσουρο στην ισπανική αγορά, όπου τουλάχιστον τρεις ομάδες (Εσπανιόλ, Μπέτις και Λα Κορούνια σε περίπτωση αποχώρησης του Λούκας με καλά λεφτά) εξετάζουν το βιογραφικό σας.

Αν μάλιστα βάλετε και κανένα γκολάκι στο Euro, τότε στον ΠΑΟΚ θα έχουν κάθε λόγο να το πανηγυρίζουν κι αυτοί, αφού η τιμή πώλησης θα ανέβει κι άλλο. Για ένα παίκτη που κόστισε στον Δικέφαλο του Βορρά μόλις τρια κατοστάρικα το λες και value for money. Ο Σλοβάκος τίμησε και με το παραπάνω τα λεφτά του, αλλά πολύ δύσκολα θα παραμείνει και την νέα χρονιά στην Τούμπα…

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό με τον τραυματισμό του!