MENU

Το νηστίσιμο μενού του Insider έχει σήμερα δύο ζουμερές ιστορίες, που θα συζητηθούν, αφού καταρρίπτεται ο μύθος που θέλει τον Τάσο Μπακασέτα «κλεισμένο» (ή τουλάχιστον μία ανάσα) από τον Ολυμπιακό, ενώ αποκαλύπτονται όλα τα στοιχεία από το φλερτ του ΠΑΟΚ με τον πολύφερνο Βραζιλιάνο αριστερό μπακ της Ίντερ, Ντοντό.

@ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Είστε το πιο καυτό όνομα της πιάτσας, τουλάχιστον σε ότι αφορά Έλληνες παίκτες. Η μετοχή σας βρίσκεται πιο ψηλά από ποτέ. Όχι όμως και ότι κλείσατε στον Ολυμπιακό, όπως γράφτηκε από μερίδα του τύπου, έτσι δεν είναι; Τα υπόλοιπα θα τα διηγηθεί ο insider…

Είναι λογικό να γράφεται και να λέγεται ότι όλη η καλή κοινωνία της Super League σας φλερτάρει. Η αλήθεια όμως είναι λιγάκι διαφορετική από αυτή που πλασάρεται τις τελευταίες 48 ώρες. Κανένα πρώτο λόγο δεν έχει ο Ολυμπιακός σε ότι αφορά την προσωπική σας προτίμηση.

Ο Ολυμπιακός είναι τόσο κοντά -αλλά και τόσο μακριά- όσο και οι άλλες ομάδες που σας προσέχουν, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, αλλά και ορισμένες ομάδες από το εξωτερικό (Τουρκία, Ιταλία). Με άλλα λόγια; Κανείς δεν έχει προβάδισμα αυτή την στιγμή, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 29 Απριλίου του 2016.

Η μόνη ομάδα που βρέθηκε πραγματικά πάρα πάρα πολύ κοντά για να αποσπάσει την υπογραφή σας, εκεί στα τέλη του Ιανουαρίου ήταν ο ΠΑΟΚ, όμως κάτι το σημαντικό ποσό που ζήτησε ο Πανιώνιος για να σας παραχωρήσει «πακέτο» μαζί με τον Χατζιησαΐα, κάτι τα ματς κυπέλλου που είχαν πέσει μέσα στις διαπραγματεύσεις, κάτι η βούληση του ΠΑΟΚ να δώσει κι άλλες ευκαιρίες στον Πέλκα και να ασχοληθεί μαζί σας το καλοκαίρι, κόλλησαν μία σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή.

Στο προκείμενο τώρα. Είναι φυσιολογικό, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών να δείχνει μία επανασύνδεση (σε επίπεδο επικοινωνίας) σε διοικητικό επίπεδο σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο και ακόμα πιο λογικό αυτή να συνδέεται με τον πρώτο λόγο των «ερυθρόλευκων» για Μπακασέτα. Ωστόσο, το σενάριο είναι ακόμα πολύ μακρινό για να σημαίνει κάτι.

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα πολλά ανοιχτά μέτωπα στην θέση του Μπακασέτα (ανανεώσεις Τσόρι Ντομίνγκες, Φουστέρ), ενώ ο Μάρκο Σίλβα δεν δείχνει ιδιαίτερα θερμός σε ότι αφορά το στιλ του Μπακασέτα, που δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει για το σύστημα και το αγωνιστικό ύφος που θέλει να δώσει στον Ολυμπιακό. Με άλλα λόγια; Ο Σίλβα δεν πετάει την σκούφια του για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Κι αν τελικά αποκτηθεί από την διοίκηση, πολύ δύσκολα ο Μπακασέτας θα αγωνίζεται την νέα σεζόν στον Ολυμπιακό, αφού είτε θα παραχωρηθεί δανεικός στον Πανιώνιο, είτε θα μείνει στους «κυανέρυθρους» μέχρι το τέλους του συμβολαίου του στις 31 Δεκεμβρίου, είτε θα δοθεί κάπου έξω (α λα Μανιάτης) για να δείξει τι ψάρια μπορεί να πιάσει στο εξωτερικό.

Πάντως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο παίκτης ούτε κλεισμένος από τον Ολυμπιακό είναι, ούτε από κάποια άλλη ομάδα. Το story αυτό θα έχει -λογικά- πολλά επεισόδια ακόμα…

@ ΝΤΟΝΤΟ

Να που μετά το βαλκανικό σαφάρι κατασκοπείας του ΠΑΟΚ σε όμορες χώρες ήρθαν και τα πρώτα ίχνη κατασκοπείας σε λαμπερό, προηγμένο πρωτάθλημα. Το όνομα του Ντοντό που αποκάλυψε δημοσίευμα από την Βραζιλία έφερε χαμόγελα στον κόσμο, αφού ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ με την θητεία σε Ρόμα και Ίντερ είναι όνομα βαρύ και στην πιο γόνιμη ποδοσφαιρική ηλικία (24). Αλήθεια, γίνεται να έρθει τέτοιος παίκτης στην «Τούμπα; Ο insider έχει τις απαντήσεις…

Δεν μιλάμε για ένα τυχαίο παίκτη. Το καλοκαίρι του 2014 η Ίντερ τον ενοικίασε από την Ρόμα για 1,2 εκατομμύριο ευρώ και «καπάκι» έσκασε άλλα 7,8 «χαρτιά» για να αποκτήσει τα δικαιώματα του. Το σύνολον 9! Πολλά λεφτά.

Το θέμα είναι ότι η Ίντερ σύντομα κατάλαβε ότι ο Βραζιλιάνος δεν ήταν αυτό που έψαχνε για τα δικά της κυβικά. Ο Μαντσίνι τον θεωρεί soft για την θέση του αριστερού μπακ και αυτός ήταν ο λόγος που συναίνεσε στον δανεισμό του στην Σαμπντόρια. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Στην Ίντερ ήδη… κλαίνε τα λεφτά τους και προσπαθούν να βρουν τρόπο να γλιτώσουν ότι μπορούν. Ο Βραζιλιάνος είναι ήδη στην transfer list για την νέα χρόνια, αφού όπως λένε στην Ίντερ είναι γεμάτοι από αριστερά μπακ (Τέλες, Σαντόν, Ντ΄ Αμπρόσιο, Ναγκατόμο) αφήστε που οι Ιταλοί είναι έτοιμοι να αποκτήσουν και τον Τούρκο Τσανέρ Ερκίν που υπό προϋποθέσεις αριστερά (αυτό το τελευταίο κρατήστε το και για όσους λένε ότι η Ίντερ «κοιτάει» τον Μαζουακού).

Μόνο που η αρχική τιμή πώλησης που έχει βάλει η Ίντερ για τον Ντοντό (5-6 εκατομμύρια ευρώ) ξεφεύγει πολύ από τα ελληνικά δεδομένα. Επομένως, τι μένει; Η λύση του δανεισμού, για την οποία η ιταλική ομάδα είναι εξαιρετικά πρόθυμη να συζητήσει με όποιον έχει να της προτείνει το οτιδήποτε.

Το ετήσιο κασέ του Βραζιλιάνου οριακά αγγίζει (μαζί με την εφορία) το 1,2 εκατομμύριο ευρώ, όμως πολύ συχνά η Ίντερ καλύπτει μέρος του μισθού των παικτών που δίνει δανεικούς δεξιά κι αριστερά.

Στο προκείμενο τώρα. Ο ΠΑΟΚ τσεκάρει αυτή τη στιγμή τα πάντα κι όπως προκύπτει από τους στόχους που ερευνά, ψάχνει για αριστερό μπακ, αφού εκτός του Ντοντό έχει δει και την περίπτωση του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ της Λουντογκόρετς, Νατάναελ. Το μπάτζετ της επόμενης περιόδου, θα καθορίσει πολλά για το επίπεδο των παικτών που θα κυνηγήσει ο Δικέφαλος του Βορρά, με την περίπτωση του Ντοντό να είναι πολύ δύσκολη (για δανεισμό πάντα), αλλά εφικτή.

«Κλεισμένος» ο Μπακασέτας στον Ολυμπιακό; Όχι, δα…