MENU

Το Σέφιλντ πρόκειται να προσθέσει ακόμα μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο της Ιστορίας του ποδοσφαίρου, καθώς μια ομάδα διαιτητών βρίσκονται στην προσπάθεια να κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ ανεβαίνοντας στο Κιλιμάντζαρο, το υψηλότερο βουνό της Αφρικής.

Οι εν λόγω διαιτητές εργάζονται σε έναν οργανισμό που εδρεύει στην πόλη, τον We Are The Ref, και αποφάσισαν να αναρριχηθούν στο Κιλιμάντζαρο σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Ο πρώην διαιτητής της Premier League, Mark Halsey, έχει ξεκινήσει εντατική προπόνηση καθώς θα ηγηθεί της υπόλοιπης ομάδας. Το συγκεκριμένο εγχείρημα διοργανώνεται από το ίδρυμα Steve Prescott το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη μνήμη του Steve Prescott MBE, ο οποίος πέθανε από μια σπάνια μορφή καρκίνου το 2013.

Ο Mark δήλωσε: «Αν και στο παρελθόν έχω δοκιμαστεί μέχρι ορίων σε κορυφαία παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό. Όμως, η ομάδα είναι έτοιμη για μια πρόκληση και έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα Steve Prescott με στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά και την συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το Ίδρυμα κατέχει ένα ιδιαίτερο κομμάτι στην ζωή μου μετά από τη μάχη μου με τον καρκίνο και την τρέχουσα πάλη της συζύγου μου Michelle με τη λευχαιμία».

Η προσπάθεια αναρρίχησης θα καθοδηγηθεί από τον Mark και τρεις συνοδοιπόρους, με στόχο να συγκεντρώσουν περί τις 20,000 λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαιτητές στην Αγγλία «κυνηγούν» παγκόσμιο ρεκόρ για φιλανθρωπικούς λόγους!