MENU

Πόλος τουριστικής έλξης για το νησί το ιστορικό του ιπποδρόμιο, με κούρσες το πρωί του Σαββάτου που γεμίζουν ευχάριστα το πρόγραμμα.

Γενικά, το σημερινό ιπποδρομιακό κουπόνι είναι το μεγαλύτερο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα καθώς περιλαμβάνει 39 ιπποδρομίες που θα εξελιχθούν σε περίπου 11,5 ώρες που είναι η χρονική διάρκειά του.

Αγωνιστικά, το βλέμμα μας είναι στραμμένο τόσο στο νέο ιπποδρόμιο CHAMP DE MARS, όσο και στις σπουδαίες κούρσες από το TURFFONTEIN, οι οποίες όμως είναι πολυμελείς και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ποιότητα των διαγωνιζόμενων ίππων είναι τόσο υψηλή που αρκετά άλογα ερίζουν για το βάθρο και ακόμα περισσότερα έχουν πιθανότητες διάκρισης στην πρώτη τετράδα.

Πιο «βολικό» για παιχνίδι μοιάζει σήμερα το πρόγραμμα από το KENILWORTH, από το οποίο προέρχονται οι περισσότερες επιλογές μας.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΟΥΡΣΕΣ

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

015: Φοράδες μέδεν στα 1000 μέτρα με την τετραετή RUNAWAY REBEL (1) να έχει 10 πλασέ σε 20 συμμετοχές αλλά να παραμένει στη μετριότητα. Η SALTIRE (7) ήταν πολύ βελτιωμένη στο τελευταίο τρέξιμό της πριν 28 μέρες και σήμερα θέτει βασική υποψηφιότητα για τη νίκη. Θα παλέψει μάλλον με την FLOWER OF CARMEL (3) που τερμάτισε κοντά της στην πρώτη της συμμετοχή και σήμερα ενδέχεται να δείξει βελτίωση. Αμφότερες μπορεί να κινδυνέψουν από τις ποιοτικές (10), (5), (6) που κάνουν ντεμπούτο.

016: Πολύ ισχυρά – βάσει γενεαλογίας – άλογα (13, 7, 8) κάνουν ντεμπούτο, έχοντας μάλιστα και ισχυρούς αναβάτες στη σέλλα τους. Μάλιστα, ο BUFFALO BILL CODY (7) είναι το τεράστιο φαβορί του κοινού, καθώς ιππεύεται και από τον Ντελπές. Μια κούρσα που έχει φαβορί, αλλά έχει και καλά «τρεγμένα» άλογα. Ο MIGHTY VALDIE (1) με τον Κουμάλο στη σέλλα του και οι LOBO'S LEGEND (11) και PREMIER SHOW (2) μοιάζουν καλύτεροι των υπολοίπων.

028: Η καλύτερη κούρσα της ημέρας, η δυνατή αναμέτρηση 15 τριετών στο 1400 μέτρα με έπαθλο 2,5 εκατομμυρίων Ραντ, ή 164.000€ αν προτιμάτε. Ένα τεράστιο έπαθλο για τα δεδομένα της Νοτίου Αφρικής. Αρκεί να επισημάνουμε ότι από τα άλογα που συμμετέχουν σήμερα, ακόμα και αυτά που έχουν πάρει νίκη σε κούρσα Group, (11, 1, 2) κανένα δε έχει κερδίσει πάνω από 620 χιλιάδες Ραντ σε έπαθλα. Εχουμε να κάνουμε με εξελίξιμα πουλάρια που οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να παρουσιάσουν απότομη εξέλιξη. Όμως, με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα στη διάθεσή μας θα δώσουμε πρώτη τύχη στον WONDERWALL (1) που κέρδισε σε Group II πριν 27 μέρες σε παρόμοια απόσταση, αλλά με 9 κιλά λιγότερα. Επεται ο ραγδαία εξελισσόμενος SURCHARGE (3) που είναι ο μόνος με 3 νίκες στην κούρσα ανεβάζοντας την επίδοσή του κούρσα με κούρσα. Η BRAVE MARY (11) έχει κερδίσει Group I ιπποδρομία τον Μάϊο και ήρθε δεύτερη σε κούρσα Κλάσης Α στην επανεμφάνισή της. Σε περίοδο εξέλιξης είναι και ο BIG BEAR (7) με τον Κουμάλο στη σέλλα του και η TAKINGTHEPEACE (12) με τον Ντελπές. Το άλογο της έκπληξης μπορεί να είναι ο BOATSWAIN (5) και δεν μπορεί να αγνοηθεί ο ανώτερος PURPLE DIAMOND (2) έστω κι αν έρχεται από ρεπό τριών μηνών.

036: Ανοιχτή κούρσα χάντικαπ, Λίστας, στα 1000 μέτρα, στην οποία αν είναι στοιχειωδώς καλά ο ανώτερος BARRACK STREET (9) τρέχει με πουπουλένια βάρη και έχει δυνατότητες να πάρει τη νίκη. Αντίπαλός του θεωρούμε ότι είναι ο ακριβοαγορασμένος ALFOLK (11) που βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, ενώ υπολογίζονται σοβαρά και κάποια από τα άλογα που έχουν νίκη τουλάχιστον στην Κλάση Α κι αυτά είναι κατά σειρά προτίμησης οι THE THINKER (6), GRADUATION DAY (4), PERA PALACE (10).

044: Κούρσα 4ετών και άνω στα 2200 μέτρα με γυναίκες, ερασιτέχνες τζόκεϊ. Τα άλογα που ξεχωρίζουν βάσει επιδόσεων είναι ο 4ετής AKRAM (1) και ο 11ετής ZALIAPOUR (2). Ο 6ετής ASHKOUN (9) είναι η δεύτερη φορά που θα τρέξει σε επίπεδη κούρσα μετά τη μετάβασή του από τις κούρσες εμποδίων και κατεβαίνει ακόμα 4 κιλά. Θεωρείται ικανός ακόμα και για τη νίκη. Η ESLA (5) και ο ASTROLOGO (8) γνωρίζονται με τις αμαζόνες τους, με την πρώτη να έχει πάρει και μια 3η θέση.

047: Νέοι και μαθητευόμενοι τζόκεϊ και τον 6ετή ART OF ZAPPING (8) να είναι το μεγάλο φαβορί, καθώς είναι και το μοναδικό άλογο που έχει διακριθεί με τον σημερινό του αναβάτη. Επονται οι ANSE MARCEL (2), FALCAO NEGRO (1) και ακολούθως οι PRINCE OF GRACIE (7) και HUNDRED ACRE (5).

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται, για όλες τις κούρσες, συγκεντρωτικά τα προγνωστικά του Ξένου και του Εγχώριου Τύπου καθώς και οι επιλογές της ομάδας του SDNA.

Δείτε ΕΔΩ ζωντανά τις κούρσες

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των ιπποδρομιών

Δείτε ΕΔΩ τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ που προσφέρουν ιπποδρομιακό στοίχημα

Πρεμιέρα για τον ΜΑΥΡΙΚΙΟ και η ποιότητα στο TURFFONTEIN