MENU

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης είχε πει τη μεγάλη κουβέντα. «Δεν κάνεις ομάδα με τα λεφτά». Ο αποδυτηριάκιας λέει τη δική του μαλακία: «Δεν κάνεις ομάδα χωρίς λεφτά».

Ο «ιστορικός» πρόεδρος του Παναθηναϊκού εννοούσε ότι μια ομάδα δίνει τις εξετάσεις της όταν βγάζει και δικούς της παίκτες. Και ότι μόνο με αγορασμένους, μόνο με μεταγραφές δεν γίνεται δουλειά.

Ο αποδυτηριάκιας επιμένει. Μεγάλη ομάδα δεν φτιάχνεις χωρίς παίκτες αξίας, δηλαδή ακριβούς. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι ότι δεν φτάνουν τα μπερντέ αν δεν ξέρεις να ψωνίζεις. Το τρίτο, ότι δεν είναι σίγουρο, ακόμα κι αν έχει παικταράδες, πως θα κάνει ομάδα το ασόβαρο μαγαζί.

Όλα τούτα τα ακαδημαϊκά, στα παπάρια του ο κόσμος. Ένα μόνο καίει τον οπαδό. Το πρωτάθλημα. Στα παπάρια π.χ. του βαζέλου αν θα κάνει ομάδα ο Παναθηναϊκός χωρίς να σηκώσει το κατσαρόλι. Τρισευτυχισμένος θα ‘ναι και χωρίς να παίζει μπάλλα η ομάδα, αρκεί να πάρει το πρωτάθλημα από τον πούστη τον Ολυμπιακό.

Ποια λεφτά και ποιος Εσιέν! Η μεταγραφή του Γκανέζου παικταρά, για να κάνουμε ταμείο, έβγαλε στο αεροδρόμιο το αντιολυμπιακό απωθημένο του βάζελου. Τον γέμισε ελπίδα ότι δεν θα το ξαναπάρει ο Μαρινάκης. Ούτε που τον απασχολεί τον βαζέλο εάν είναι μείον το ταμείο του Παναθηναϊκού. Ξανα μανά στα παπάρια του. Εάν τα λεφτά τα κονόμησε ο Αλαφούζος από ηρωίνες. Από εμπόριο λευκής σαρκός. Από λαθρεμπόριο πολυτίμων λίθων. Στα παπάρια του.

Αυτός είναι οπαδός και δεν αλλάζει στον αιώνα. Χωρίς πρωτάθλημα υπέφερε ο γάβρος τη δεκαετία του ’80. Πρώτο θέμα στην Ελλάδα το σκάνδαλο Κοσκωτά. Τα κλεμμένα λεφτά του Κοσκωτά. Στα παπάρια του γάβρου αν βούιζε το σύμπαν για τον αρχιαπατεώνα Κοσκωτά. Το Καραϊσκάκη όλο σήκωνε τα πόδια και πάθαινε επιτόπου οργασμούς για τα πακέτα που ξόδευε για τον θρύλο ο μετέπειτα σκαστός από την Ελλάδα πρόεδρος του Ολυμπιακού. Να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα μετά από χρόνια ήταν η τυφλή αγωνία του γάβρου.

«Ξανά μεγάλος, το υπογράφω» λανσάρει πρωτοσέλιδα το Goal την πολιτική και μπαλκονάτη δήλωση του Εσιέν. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι πλέον μεγάλος. Εκτός θέματος κουβέντα. Είπαμε. Ο κόσμος θέλει πρωτάθλημα, τι να το κάνει να γίνει ξανά μεγάλος ο Παναθηναϊκός, όταν για τον βαζέλο η ομάδα είναι πάντα μεγάλη.

Για την LiveSport σημασία έχει ότι ο Εσιέν λέει «Γεννήθηκα νικητής» και στα ελληνικά «Winner» για την Πράσινη.

Η σωστή πολιτική δήλωση που έπρεπε να βάλουν στο στόμα του Εσιέν είναι εκείνη αλά Αλέξη Τσίπρα: «Θα χορέψω πεντοζάλη τον Μαρινάκη».

«Τα έχωσε!» θριαμβολογεί ο Γαύρος. Ποιος τα έχωσε; Ένας είναι ο χώστης, Μαρινάκης στο όνομα. Και για την εφημερίδα «Θέμα ωρών!» η μεταγραφή Καρίγιο. Περίεργο. Μία εφημερίδα που τυπώνεται κάθε 24 ώρες να κάνει λόγο για… ώρες. Τουλάχιστον, ο Πρωταθλητής κάνει δύο διευκρινίσεις, ότι τα 10 εκ. για Καρίγιο είναι σε ντόλαρς, όχι στο νόμισμα του Σόιμπλε, και ότι δόθηκε «48ωρη προθεσμία».

Η MetroSport μιλάει για «20 εκ. plus το μπάτζετ», αλλά η εφημερίδα κρύβει τα… μισά στον υπότιτλο: «Σαββίδης- Αρνεσεν συμφώνησαν υπερδιπλασιασμο των χρημάτων για το ρόστερ". Τι σημαίνει αυτό; Να το πούμε κι αυτό. Ο Δανός ήθελε μόνο δέκα εκ., του έφταναν τόσα λεφτά, αλλά μετά από πιέσεις του Ιβάν υπέκυψε τελικά, δέχτηκε να συμφωνήσει στα 20 εκ. plus. Σε ευρώ, όχι ρούβλια.

ΤΑ ΤΡΙΑ βροντερά «ΟΧΙ» στον Αλέξη Τσίπρα από τους βουλευτές του Σύριζα, αποκάλυψη στο apodytiriakias.gr

Ο Εσιέν και τα λεφτά από τις ηρωίνες