MENU

Καλημέρα σας. Δύο μέρες πριν από τον ερχομό του νέου χρόνου και οι αθλητικές εφημερίδες παρουσιάζουν μία εικόνα ολίγη με μελομακάρονα ,κουραμπιέδες και βασιλόπιτες!

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 μία μέρα με πολύ κρύο. Η τραγωδία της Αδριατικής αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Δέκα νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι και πολλά ερωτηματικά συνθέτουν ένα αρνητικό παζλ.

Το μόνο… καλό είναι ότι απομένουν λίγες μέρες μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, ημερομηνία για τις εκλογές, έτσι οι υποψήφιοι πολιτικοί σωτήρες δεν θα προλάβουν να μας εξουδετερώσουν ολοκληρωτικά. Η αγωνία μας τώρα … περιορίζεται στο αν θα μπορέσει ο ένας και μοναδικός, ο μέγιστος, ο ηγεμόνας, ο αρχιστρατηλάτης όλων των εποχών, ο υπέρλαμπρος Γιωργάκης Παπανδρέου να παρουσιάσει το νέο κόμμα του για να ξανασώσει την πατρίδα και τους Έλληνες.

Ας είναι. Ανησυχώ βεβαίως μήπως και χάσει η Βουλή τα κελεπούρια από τις παρέες του Κουβέλη και του Καμμένου αλλά αυτό μπορώ να το αντέξω.

Βλέπετε το πάω «λάου λάου» και αποφεύγω να σας μιλήσω για τις αθλητικές εφημερίδες. Μία χόρτα στο δύο και έναν ψιλοκομμένο στο πέντε. Να σας συστήσω να αφήσετε το τζάκι και να βγείτε μέσα στην παγωνιά για το κοντινότερο περίπτερο, όχι δεν θα το κάνω, τουλάχιστον σήμερα.

Θα βαρεθείτε να διαβάζετε ονόματα, Ροζίτσκι, Νιανγκ, Κολοβός, Ρολάντο, Ατσέρμπι, Ντιγκάρ, Σεμπάστιαν Μπλάνκο, Ροντρίγκες κλπ και στο τέλος μπορεί να μην έρθει και κανένας, χώρια που όλα αυτά έχουν χιλιογραφτεί.

Γι΄αυτό σας προτρέπω να αναζητήσετε το Φως, που έχει την ετήσια συνέντευξη του διάσημου αστρολόγου Πητ Παπαδάκου στο Θέμη Σινάνογλου! Ο δημοσιογράφος αφού του έκανε παρατήρηση επειδή έπεσε έξω πέρυσι στις προβλέψεις του για τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, κάνει τη δύσκολη ερώτηση, ποιος θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα, για να απαντήσει ασθμαίνοντας ο αστρολόγος, ο Ολυμπιακός, αλλά θα δυσκολευτεί.

Δεύτερη στάση στην ανάγνωση των αθλητικών εφημερίδων γίνεται στην Πράσινη. Ο γνωστός πολιτικός σχολιαστής του mega, Γιάννης Πρετεντέρης παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Συρίγο, όπου μίλησε για πολλούς και διάφορους παράγοντες της Παναθηναϊκής οικογένειας.

Ο συνάδελφος, που κάνει εξαιρετική δουλειά με τις συνεντεύξεις , ξέχασε αυτή τη φορά να ρωτήσει τον Πρετεντέρη, γιατί συμπεριφέρθηκε ως χούλιγκανς, πριν από μερικά χρόνια στο ΟΑΚΑ, πετώντας μάλιστα και ένα μπουκάλι κατά των διαιτητών, αν θυμάμαι καλά. Ποτέ δεν έδωσε εξηγήσεις ούτε ζήτησε συγνώμη ο επώνυμος οπαδός του Παναθηναϊκού.

Κατά τα άλλα στις εφημερίδες θα βρείτε σήμερα τη συνήθη ύλη με τους αρθρογράφους να ασχολούνται με τα της επικαιρότητας χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο και το ξεχωριστό.

Ανησυχώ πάντως για την τύχη τουλάχιστον δύο εφημερίδων. Στη μία οι δημοσιογράφοι έχουν να πληρωθούν ως και πέντε μήνες, αγοραστής φαίνεται ότι δεν εμφανίζεται και τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Στην άλλη η ιδιοκτησία το μόνο που κάνει τα τελευταία χρόνια να απολύει, να κόβει τους μισθούς και πρόσφατα να ξαναζητάει νέες απολύσεις.

Γι΄αυτό αποθεώνω τον Κύριο Θεόδωρο Νικολαϊδη, είναι ο τελευταίος εκδότης – δημοσιογράφος. Ο άνθρωπος αγαπάει αυτό που κάνει και αυτό που έχει, και όταν η εφημερίδα του πουλούσε 100.000 φύλλα και τώρα που πουλάει 10.000. Και σέβεται τους ανθρώπους που δουλεύουν στην επιχείρησή του.

Πάντως έχουν και οι εφημερίδες τα δίκια τους, χωρίς αγωνιστική δράση, παίζει μόνο ο Παναθηναϊκός απόψε για την Ευρωλίγκα, με κακοκαιρία και με γεγονότα εκτός των σπορ με τι να ασχοληθούν και τι να γράψουν. Καλημέρα σε όλους.ΤΡΙΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΤΙΜΗ

ΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

1,30

20 μεγάλες σελίδες

SPORTDAY

1,30

40 σελίδες

GOAL

1,30

40 σελίδες

LIVE SPORT

1,30

48 μικρές σελίδες

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

1,30

32 σελίδες

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

1,30

36 σελίδες

ΓΑΥΡΟΣ

1,30

32 σελίδες

ΠΡΑΣΙΝΗ

1,50

32 σελίδες

ΓΑΤΑ

1,2

24 σελίδες

Οι κυκλοφορίες της Τρίτης (23/12)

Οι κυκλοφορίες της Τετάρτης (24/12)

O Πητ Παπαδάκος και ο Γιάννης Πρετεντέρης