MENU

Τεράστιο λάθος. Η λατρεία στον παλιό είναι περισσότερο συναισθηματική, όχι αξιοκρατική. Τον αγάπησαν τον παλιό, τον περασμένο, τον χειροκρότησαν, έδεσαν κάποια κομμάτια της ζωής τους με τον σταρ της περασμένης γενιάς. Και πως μπορεί να γίνει σύγκριση του φορτωμένου με εμπειρίες 15 και 20 χρόνων δουλειάς με τον ανώριμο ακόμα ταλαντούχο σε ηλικία εφηβική.

Δεν σταματά ποτέ η γέννηση των ταλέντων σ’ όλους του τομείς δράσης. Στη μουσική και στις μπίζνες, στον αθλητισμό και τα γράμματα.

Κουβέντα του 79χρονου Γιάννη Φέρτη, που αύριο θα εμφανιστεί στην Επίδαυρο, με την Άλκηστη του Ευριπίδη: “Με ενοχλεί η νοσταλγική διάθεση κάποιον θεατρόφιλων. Σε μένα και σε συναδέλφους των μεγάλων ηλικιών, “Αχ, εσείς οι παλιοί…”. Δεν μπορώ, εκνευρίζομαι. Υπάρχουν και σήμερα πάρα πολλοί καλοί ηθοποιοί. Κάθομαι και χαζεύω στις πρόβες τους νεότερους συναδέλφους, πόσο δοσμένοι είναι στη δουλειά, πόσες ασκήσεις κάνουν για το ζέσταμα…''.

Οι 19ρηδες σήκωσαν την κούπα της Ευρώπης στο μπάσκετ. Μην κάνουμε σύγκριση με τους παλιούς. Μην πούμε αν στα 19 τους οι Γκάλης και Γιαννάκης ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους σημερινούς U20. Δεν στέκει, δεν αντέχει μια τέτοια σύγκριση, μια τέτοια… κριτική.

Λες το άλλο και είσαι μέσα. Πάντα, σε κάθε εποχή, σε κάθε δεκαετία το ταλέντο θα βγει από το αυγό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας στο χωριό σου

Στα 19 ο Γκάλης ήταν πρωταθλητής Ευρώπης;