MENU

Η 5η επετειακή διοργάνωση του ξεχωριστού αυτού αθλητικού event πραγματοποιήθηκε στις Σπέτσες μεταξύ 5-7 Μαΐου και προσέλκυσε 1.100 και πλέον συμμετέχοντες που πήραν μέρος στο Endurance και το Sprint Τρίαθλο, τον κολυμβητικό αγώνα, τον ποδηλατικό γύρο του νησιού, το SUP event by BIC και το φιλανθρωπικού χαρακτήρα περίπατο, Twilight Charity Run.

Οι επισκέπτες στις Σπέτσες κατά τη διάρκεια του τριημέρου ξεπέρασαν τις 3.000, με πολύ σημαντικές παρουσίες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Με αυτά τα δεδομένα το Spetsathlon πιστοποίησε ότι έχει καθιερωθεί, πλέον, στη συνείδηση του κόσμου ως μια από τις δημοφιλέστερες και σημαντικότερες αθλητικές εκδηλώσεις στη χώρα.

Το Spetsathlon 2017, συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab, διοργανώτρια και του Spetses mini Marathon και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία με την εμπειρία της από διεθνείς διοργανώσεις και με τέσσερις πιστοποιημένους κριτές, αλλά και πολυπληθή ομάδα αθλητών, εξασφάλισαν για άλλη μία χρονιά την άψογη διοργάνωση των αγώνων. Χρυσός χορηγός για 2η συνεχή χρονιά ήταν η κορυφαία εταιρεία αθλητικής ένδυσης Under Armour, στο περίπτερο της οποίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη νέα κολεξιόν σε ρούχα και παπούτσια. Μάλιστα, η Lucy Fais, εκπρόσωπος της Under Armour, με προπονητή τον Αλέξη Γκέλη, πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση τερματίζοντας στη 2η θέση του βάθρου στην ηλιακή της κατηγορία.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων το παρών έδωσαν ο πρωταθλητής κολύμβησης Δημήτρης Κουλούρης, η χρυσή παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Καρολίνα Πελενδρίτου, ο επίσης παραολυμπιονίκης κολυμβητής Δημήτρης Καρυπίδης, ο διεθνούς φήμης Ισπανός τριαθλητής Oscar Rubio Gomez, ενώ επιπλέον, παρευρέθηκαν και οι πρωταθλητές τριάθλου Ντενίζ Δημάκη, Γρηγόρης Σκουλαρίκης και οι Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Γιάννης Δρυμωνάκος και οι παραολυμπιονίκες Μάκης Καλαράς και Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

Το πλούσιο αθλητικό τριήμερο ξεκίνησε με το Twilight Charity Run, την Παρασκευή 5 Μαΐου, 20:30 το βράδυ, προκειμένου να ενισχύσουν όλοι μαζί οι συμμετέχοντες την δράση της ΑΜΚΕ «Αθλητισμός για Όλους» η οποία θα στηρίξει τέσσερις νέους αθλητές στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και συγκεκριμένα τους Νίκο Παπαγγελή, Κατερίνα Δίβαρη, Μάριο Γράψα και Κωνσταντίνο Γράψα. Στην πρώτη γραμμή της δράσης ήταν οι Σπετσιώτες εθελοντές, η Δημοτική Αρχή, οι φορείς του νησιού αλλά και οι Ambassadors των Holmes Place, ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσαν τα πολύχρωμα φωσφοριζέ βραχιολάκια που προσέφερε η Arla Protein μαζί με τα προϊόντα που περίμεναν στη γραμμή τερματισμού. Τις επόμενες ημέρες των αγωνισμάτων, μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Charity4U πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις, σαρώνοντας τα μετάλλια στους αγώνες του 5ου επετειακού Spetsathlon.

Το Σάββατο 6 Μαΐου η εκκίνηση του αγωνιστικού σκέλους του Spetsathlon έγινε με το αγώνισμα των 1.000 μ. κολύμβησης στη μοναδική παραλία του Αγ. Μάμαντος με τον Νίκο Σημαντίρα της Interwetten Team να τερματίζει πρώτος με χρόνο 10.56 ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Κατερίνα Πολίτη με χρόνο 14.34. Αντίστοιχα, στη κατηγορία με wet suit, πρώτος τερμάτισε ο Σπύρος Γκοτζιάς με χρόνο 12.50 και πρώτη γυναίκα ήταν η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 14.42. Ξεχωριστό χειροκρότημα επιφύλαξε το κοινό για τον Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη, την Χρυσή Παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελενδρίτου, που κολύμπησε με την συνδρομή του Γιάννη Δρυμωνάκου, καθώς και τον Δημήτρη Κουλούρη που συμμετείχε εκτός συναγωνισμού. Μετά το τέλος του αγώνα οι κόποι των κολυμβητών ανταμείφτηκαν με μοναδικές γεύσεις του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών, οι οποίες είχαν βάλει όλη τους την τέχνη για να φτιάξουν χειροποίητες πίτες με φύλλα Χρυσής Ζύμης. Ταυτόχρονα έπειτα από την επίμονη και έντονη ζήτηση του κοινού, διεξήχθη και το πρώτο SUP event του Spetsathlon από την BIC, σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης αντίστοιχης διοργάνωσης που διεξήχθη τον Οκτώβριο και πάλι στις Σπέτσες.

Ακολούθως, διεξήχθη ο Ποδηλατικός Γύρος Σπετσών (25 χλμ.), όπου πρώτος τερμάτισε στους άνδρες Δημήτρης Γκαζέτας με χρόνο 44.22 και στις γυναίκες , η Τζένη Μπουλμέτη με χρόνο 50.22 Κατά τη διάρκεια των αγώνων αυτών, όπως άλλωστε και όλο το τριήμερο, η BIOTHERM, χορηγός ομορφιάς του Spetsathlon, φρόντισε για την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία των αθλητών και των θεατών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των ημερήσιων αγώνων με το Δήμαρχο Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη να τιμάει τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών για την προώθηση των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι και τoν πρόεδρο της Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Γιώργο Γερόλυμπο, να απονέμει στην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρίνα Κουταρέλλη, τιμητική διάκριση για τη στήριξή της στη διάδοση του αθλήματός.

Κατά τη διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης των αθλητών από την Ε.Ο.ΤΡΙ. στον ξεχωριστό χώρο του Μουσείου της Μπουμπουλίνας, η GARMIN Greece, Timing Sponsor του Spetsathlon 2017, επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη. Παρουσίασε για πρώτη φορά το Forerunner 935, το κορυφαίο τριαθλητικό ρολόι, ιδανικό για την προπόνηση και τον αγώνα, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο και τη σημασία που δίνει το διεθνές αυτό brand στη διοργάνωση.

Και τέλος, όπως έχει γίνει πλέον θεσμός, η ημέρα έκλεισε με το καθιερωμένο pasta party, μια χορηγία της Melissa, με τους αθλητές να απολαμβάνουν ένα νόστιμο όσο και απαραίτητο γεύμα ζυμαρικών ενόψει της επόμενης ημέρας. Παράλληλα, οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τη νέα, πρωτοποριακή μπύρα Heineken Light, η οποία μειώνει τις θερμίδες, αλλά όχι και την απόλαυση.

Η Κυριακή 7 Μαΐου ήταν η μέρα του τριάθλου. Διεξήχθησαν δύο αγώνες: το Spetses Triathlon Sprint (750 μ. κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και το Spetses Triathlon Endurance (1500 μ. κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο), καθώς και οι σκυταλοδρομίες και στις δύο αποστάσεις με ομάδες 2 ή 3 ατόμων.

Νικητής του Spetses Triathlon Sprint στους άνδρες ήταν ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, μέλος της Team Garmin Greece,με συνολικό χρόνο 1.12.51 και στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη, επίσης μέλος της Team Garmin Greece, με χρόνο 1.26.15. Στη σκυταλοδρομία πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα Holmes Place / Charity4U με χρόνο 1.51.33 στις γυναίκες και η Interwetten/Swimmingclub στους άνδρες. Από τις μεικτές ομάδες ξεχώρισε η ομάδα Elements με χρόνο 1.24.26. Σημαντικό είναι επίσης να τονιστεί πως η παρουσία ομάδων και μεμονωμένων συμμετοχών από τους νησιώτες αυξήθηκε 50% από την προηγούμενη χρονιά. Πρώτος Σπετσιώτης στο Triathlon Sprint αναδείχθηκε ο Γιώργος Σταναθιώτης, ενώ πρώτη Σπεστιώτικη ομάδα στο Triathlon Sprint Relay ήταν οι Π. Μιχελής-Π. Ζαραφωνίτης-Γ. Θυμαράς.

Στο Spetses Triathlon Endurance πρώτος στους άνδρες ήταν ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, μέλος και αυτός της Team Garmin Greece, με χρόνο 2.34.11 για τη μεγάλη διαδρομή του Spetsathlon και στις γυναίκες η Μάνια Μπίκοφ με χρόνο 3.19.54. Στη σκυταλοδρομία Endurance πρώτευσε η ομάδα Interwetten-Swimmingclub με χρόνο 2.24.12, η ομάδα της Red Stae Triathlon στις γυναίκες με χρόνο 3.15.06 ενώ στις μεικτές η ομάδα Interwetten-Kassimatis cycling με χρόνο 2.48.50.

Κατά τη διάρκεια των απονομών, η Μαρίνα Κουταρέλλη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δήλωσε: «Δεν υπάρχει πιο ευχάριστη έκπληξη από το να ξεπερνάς τις ίδιες σου τις προσδοκίες. Αυτό ακριβώς πέτυχε το φετινό επετειακό Spetsathlon που μπορεί πλέον δικαίως να λογίζεται ανάμεσα στις κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στην Ελλάδα. Αυτό το τριήμερο ζήσαμε μια πραγματική γιορτή των αθλητικών ιδεωδών και της αξίας της συμμετοχής και αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στη φετινή, τεράστια επιτυχία! Θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς μας και σε όλους τους Σπετσιώτες Ραντεβού 6-8 Οκτωβρίου στο 7ο Spetses mini Marathon!»

Πηγή:runnfun.gr

Το Spetsathlon γιόρτασε τα 5 του χρόνια και ξεπέρασε τον εαυτό του!