MENU

Tι δουλειά έχει ένας κινηματογραφικός παραγωγός στο χώρο του ποδοσφαίρου; Ένας γνήσιος Ρωμαίος στη Γένοβα; Απλά γράφει τη δική του ιστορία. Η Σαμπντόρια πέρασε στα χέρια του πέρυσι το καλοκαίρι χωρίς να δώσει ούτε ευρώ στους προηγούμενους ιδιοκτήτες και δέκα μήνες μετά οι γκριμάτσες του, οι ενδυματολογικές επιλογές του, οι δηλώσεις του τον έχουν κάνει μια από τις πιο... καλτ μορφές των ιταλικών γηπέδων.  Ο 63χρονος Μάσιμο Φερέρο, πολλές δεκαετίες πριν καταλήξει πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας, μοίραζε φαγητό στα γυρίσματα ταικιών της περίφημης Τσινετσιτά, ανέλαβε την αεροπορική εταιρεία της οικογένειάς τους και την πτώχευσε και στη συνέχεια ασχολήθηκε πιο ενεργά με τις κινηματογραφικές παραγωγές. Σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες... γραφικότητές του: 

Ρατσιστική επίθεση

Δεν ασχολείται μόνο με τη δική του ομάδα, αλλά ανακατεύεται και σε ξένα χωράφια. Όταν ο Μάσιμο Μοράτι αποφάσισε να αποχωρήσει από την προεδρία της Ίντερ, ο Φερέρο δεν δίστασε να σχολιάσει (με άσχημο τρόπο) τον νέο πρόεδρο Έρικ Τοχίρ. «Εγώ είπα στο Μοράτι ότι μπορεί να επιστρέψει και να διώξει αυτή τη... Φιλιπινέζα που έβαλε στη θέση του» ήταν το ρατσιστικό σχόλιό του για το οποίο χρειάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. «Πέσιμο» στην παρουσιάστρια

Μετά την ισοπαλία 1-1 με την Παλέρμο, ο Φερέρο έκανε μια από τις συνηθισμένες... βόλτες του στις βραδινές αθλητικές εκπομπές της ιταλικής τηλεόρασης. Στο Sky βρήκε την ευκαιρία να την... πέσει στην πανέμορφη παρουσιάστρια της εκπομπής, Ιλάρια Ντ' Αμίκο, λέγοντας της πώς θα μπορούσε άνετα να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο και ο ίδιος θα μπορούσε να την βοηθήσει με τις... γνωριμίες του. 

Πρόεδρος... Ράμπο

Ο πρόεδρος της Σαμπντόρια ζει με πάθος κάθε παιχνίδι της ομάδας του. Τον περασμένο Δεκέμβριο κόντρα στη Νάπολι τράβηξε και πάλι την προσοχή. Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση, που έβαλε το κασκόλ της ομάδας γύρω από το κεφάλι του παριστάνοντας τον... Ράμπο.

https://www.youtube.com/embed/JFqkFywig8M

Προβοκατόρικο tweet

Αρχές Ιανουαρίου 2015, η Σαμπντόρια ταξίδεψε στη Ρώμη για να παίξει με τη Λάτσιο. Και επειδή η προετοιμασία για ένα παιχνίδι είναι και εξωαγωνιστική, ο ίδιος «άναψε» τα αίματα μέσω Twitter. «Πολίτες της Σαμπντόρια. Τη Δευτέρα όλοι στο στάδιο της Ρώμης με αγάπη και δώστε στους λατσιάλι έναν ωραίο πόνο!! Forza Samp» ήταν το μήνυμα του .Selfie με τον Ετό

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του Σαμουέλ Ετό από την ομάδα της Γένοβας. Συνηθισμένοι πρόεδροι θα έβγαζαν μια απλή, τυπική φωτογραφία με το νέο μεταγραφικό τους απόκτημα. Ο Φερέρο ήθελε selfie. Και ο Ετό δεν μπορούσε να του φέρει αντίρρηση. Οι χαρές, βέβαια, δεν κράτησαν πολύ, καθώς ο Ετό στην αρχή μάλλον... βαριόταν να παίξει, κάτι που έκανε έξαλλο το Φερέρο. «Τον πονάει η κοιλιά του; Το στομάχι του; Ούτε αυτός ξέρει; Δεν είναι γυναίκα και δεν είναι έγκυος, άρα μπορεί να παίξει μπάλα» ήταν το σχόλιό του. «Θα πάρω τον Μέσι»

Ο Φερέρο είναι αποφασισμένος να μεγαλουργήσει στη Σαμπντόρια. Δεν θα διστάσει να ξοδέψει χρήματα για να αποκτήσει μεγάλους παίκτες. Γιατί όχι και τον Μέσι; «Η μεταγραφή των ονείρων μου; Πάντα στοχεύω ψηλά και θα ήθελα να αποκτήσουμε τον Μέσι. Το μόνο που μπορώ να πω όμως είναι ότι του αρέσουν τα χρώματα της Σαμπντόρια και ότι είμαι εδώ για να κατακτήσω τίτλους και όχι για να χάσω το χρόνο μου» ισχυρίστηκε. «Απείλησαν να με σκοτώσουν»

Στις 25 Φεβρουαρίου 2015 ο Φερέρο προχώρησε σε απίστευτες καταγγελίες λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Παλέρμο απείλησε να τον σκοτώσει επειδή τον ρώτησε αν πωλείται ο Έντγκαρ Μπαρέτο. «Πρώτα με προσέβαλε και στη συνέχεια απείλησε ότι θα με σκοτώσει. Περίμενω να παρέμβει η δικαιοσύνη. Κερδίζει δημοσιότητα απειλώντας με. Απλά τον ρώτησα για τον Μπαρέτο και απείλησε ότι θα με σκοτώσει. Έχω καταγράψει τη συνομιλία» είπε χαρακτηριστικά ο Φερέρο για τον Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι.«Γλύκες» στον προπονητή

Το πιο πρόσφατο... χτύπημά του ήταν η ερωτική εξομολόγηση στον προπονητή της Σαμπντόρια, Σίνισα Μιχαϊλοβιτς, λίγα λεπτά μετά τη νίκη επί της Ρόμα. Όταν κλήθηκε να κάνει δηλώσεις, θέλησε μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, να στείλει μήνυμα στον Μιχαϊλοβιτς. «Σίνισα, σε αγαπώ» είπε ο Φερέρο για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση του Σέρβου τεχνικού: «Συγγνώμη, εγώ αγαπώ τη γυναίκα μου!».

https://www.youtube.com/embed/SxPuHoW3VOA
Είναι τρελός, είναι τρελός ο πρόεδρος (pics, vids)