MENU

Οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές είναι γνωστοί για τις άριστες τεχνικές τους καταρτίσεις. Τερματοφύλακες καλούς, σπάνια βγάζουν με τα παραδείγματα να είναι μετρημένα στα δάχτυλα των δύο χεριών.

Ταφαρέλ, Ροζέριο Σένσι, Ζούλιο Σέζαρ, Ντίντα, Μοασίρ Μπαρμπόσα, Ζιλμάρ και ως εκεί! Ο Ηρακλής φαίνεται πως έπεσε σε καλό Βραζιλιάνο τερματοφύλακα με την απόκτηση του Χουάντερσον το 2012. Βέβαια, δεν φτάνει σε επίπεδο τους παραπάνω, αλλά είναι λίρα εκατό για τον «Γηραιό».Μεγαλωμένος σε αγροτικό κέντροΟ Χουάντερσον Ζούνιορ Ντα Σίλβα Σάντος, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1983 στην Γκοϊάνια που είναι πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της βραζιλιάνικης πολιτείας Γκοϊάς. 

Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο δεν έκανε το... αγροτικό του στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στα Κεντρική-Δυτική Περιοχή της Βραζιλίας παρότι είναι αγροτικό κέντρο. Όμως, το πράσινο (η Γκοϊάνια έχει την μεγαλύτερη έκταση πρασίνου ανά κάτοικο στη Βραζιλία και δεύτερη μεγαλύτερη μετά το Έντμοντον του Καναδά) που παραπέμπει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο τον κέρδισε.Κάθε χρόνο και αλλαγή ομάδαςΟ Χουάντερσον σε ηλικία 19 ετών μετακόμισε στο Παρανά για να αγωνιστεί με την Iraty και αφού στη συνέχεια άλλαξε πολλές μικρές βραζιλιάνικες ομάδες (Guarani, XV de Jau, Roma Apucarana, Atletico Goianense, Francana) τελικά πραγματοποίησε 13 επίσημες εμφανίσεις το 2010-11 με τηAraguaina. Ομως, ούτε και εκεί έμεινε παραπάνω από ένα χρόνο και πήγε Goianesia έχοντας 18 αγώνες στο ενεργητικό του.Η Ευρώπη...Τότε, ήρθα το άλμα για την Ευρώπη. Στις 8 Ιουνίου του 2011 ο Χουάντερσον υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την πορτογαλική Ρίο Άβε. Στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος έμεινε στον πάγκο και έκανε ντεμπούτο την 5η αγωνιστική κόντρα στη Λεϊρία. Σε έναν χρόνο που αγωνίστηκε στη Ρίο Αβε είχε 23 συμμετοχές! Μετά ήρθε ο Ηρακλής...Ιθάκη του ο ΗρακλήςΟ Χουάντερσον σε όσες ομάδες και αγωνίστηκε δεν έκατσε περισσότερο από ένα χρόνο και παραλίγο το ίδιο να συνέβαινε και με τον Ηρακλή λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος γκολκίπερ στις 25 Σεπτεμβρίου του 2012 ανακοινώθηκε από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

«Ο Huanderson Junio da Silva Santos είναι 29 χρονών και παίζει στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έχει παίξει στις Iraty ( 2002-2004 ), Guarani (2005), XV de Jau (2006), Roma (2007) , Atletico (2008), Francana (2009), Araguaina (2010), Goianesia (2011) και πέρσι στην ομάδα της Πορτογαλίας Rio Ave όπου είχε 23 συμμετοχές», ανέφερε η ανακοίνωση του «Γηραιού».Το ντεμπούτοΣτις 12 Νοεμβρίου του 2012 φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Ηρακλή απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης. Την πρώτη του χρονιά στη συμπρωτεύουσα είχε 39 συμμετοχές (3.510 λεπτά) και οι εμφανίσεις του ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές, με αποτέλεσμα στις 15 Ιανουαρίου 2013 να ανανεώσει τη συνεργασία του για άλλα τρία χρόνια (30 Ιουνίου 2016).Η ένταση με τον ΠαπαδόπουλοΤην αγωνιστική περίοδο 2013-14 μέτρησε 20 εμφανίσεις και το καλοκαίρι του 2014 ήταν πιο κοντά από ποτέ στην πόρτα της εξόδου από τον Ηρακλή... Κατά την προετοιμασία της ομάδας στο Καρπενήσι (12 Αυγούστου 2014) ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος έδιωξε από την προπόνηση τον  Χουάντερσον γιατί ο έμπειρος πορτιέρο λίγο πριν το τέλος του προγράμματος έκανε μια λάθος επαναφορά της μπάλας και ο τεχνικός του «γηραιού» έγινε έξαλλος.

Οι παρατηρήσεις που έκανε στο Χουάντερσον ήταν αρκετά έντονες, ενώ το ίδιο έντονη ήταν η αντίδραση του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα! Ετσι τον έδιωξε από την προπόνηση και τον έβαλε να απολογηθεί ενώπιον της διοίκησης, αφού μετά από την επιστροφή της αποστολής στο ξενοδοχείο αλλά και μια μέρα μετά δεν ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του για την συμπεριφορά του.Στους πέντε αρχηγούςΑξιοσημείωτο είναι πως μερικές μέρες πριν και συγκεκριμένα κατά την παραμονή της αποστολής του Ηρακλή στο Καρπενήσι ο Παπαδόπουλος είχε ορίσει τον Χουάντερσον μεταξύ των πέντε αρχηγών της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο. Από δανεικός σε βασικός...Ο Χουάντερσον ήταν έτοιμος να αποτελέσει παρελθόν από το «γηραιό», αφού ο Ηρακλής είχε συμφωνήσει να τον παραχωρήσει δανεικό στην ΑΕΚ Λάρνακας, τελικά, παρέμεινε κάτοικος Θεσσαλονίκης προς όφελος και των δύο πλευρών.... και ήρωας

Μετά από όλα όσα πέρασε χθες στη Νέα Σμύρνη ήταν η μέρα του. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έδωσε την πρόκριση στον Ηρακλή από την άσπρη βούλα. Πέρυσι, στο Αλκαζάρ, σε νοκ άουτ παιχνίδι, με τον Τύρναβο, είχε εκτελέσει πέναλτι και είχε αποκρούσει αυτό που έμελλε να χαρίσει την πρόκριση στον Ηρακλή. 

Κόντρα στον Πανιώνιο έκανε το 2-1 για τον Ηρακλή από το σημείο του πέναλτι και λίγο αργότερα ήταν αυτός που με την απόκρουσή του στο πέναλτι του Κόρμπου, έστειλε τον Ηρακλή στα ημιτελικά. 

Ο «Κέρβερος»...

Ο 31χρονος πορτιέρο είναι ο κέρβερος της φετινής εστίας του Ηρακλή που κάνει εξαιρετική πορεία τόσο στο πρωτάθλημα της Football League, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδος. 

Ο Σίλβα Χουάντερσον διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του έχοντας δεχτεί σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος μόλις 4 γκολ με τον Ηρακλή να είναι αήττητος (15 νίκες, 3 ισοπαλίες), ενώ στο Κύπελλο έχει δεχθεί συνολικά 5 γκολ.

Μάλιστα, ο Χουάντερσον «έφαγε» γκολ εκτός έδρας έπειτα από 741 αγωνιστικά λεπτά με το πέναλτι του Κολοβού που δεν ήταν.Ο φιλάνθρωπος...

Ο Σίλβα Χουάντερσον, ως Βραζιλιάνος, είναι υπέρ της φιλανθρωπίας και είχε δώσει υπογεγραμμένα τα παπούτσια στου στο Charity Idols. Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή δεν είχε δεχτεί γκολ με το συγκεκριμένο ζευγάρι για έξι ματς και τα δώρισε για δημοπρασία στον σύλλογο ενίσχυσης φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Για την ιστορία πουλήθηκαν 100 ευρώ!

Ο Βραζιλιάνος αναμφισβήτητα είναι μία διαφορετική περίπτωση, ικανός για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. 

Βρήκε ΗΡ(ω)Α από τη Βραζιλία (pics)