MENU

Ποτέ στη νεώτερη πολιτική ζωή της χώρας, ένα κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα, δεν είχε αθλητική πολιτική. Με σκεπτικό, επιχειρήματα και τελικό ορίζοντα τα αποτελέσματα. Μία – δύο παράγραφοι ενσωματώνονταν στο… πρόγραμμα του τελικού κειμένου, έτσι για να υπάρχει και να αποτελεί άλλοθι για κάθε …εξωτερική ερώτηση!Το βουνό του αθλητισμού ανακαλύπτεται κατά την άσκηση της πολιτικής, καλή ώρα όπως τώρα, όταν τα κάρβουνα πιάνουν φωτιά. Από τη στιγμή που ο κ. Κοντονής ξεκίνησε τις συναντήσεις με τα …μεγάλα κεφάλια της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκα, της Β΄, Γ΄ Εθνικής και λοιπών κατηγοριών, το παιχνίδι μοιάζει χαμένο.Οι άνθρωποι που ηγούνται του ελληνικού ποδοσφαίρου πεταλώνουν ψύλλους στο φτερό επί χρόνια μάλιστα, στον Κοντονή θα κολλήσουν; Ο Υφυπουργός αν ήξερε τι έπρεπε να κάνει, θα το έκανε αμέσως και χωρίς συναντήσεις …δημοσίων σχέσεων. Από την αναβολή επ΄αόριστον μέχρι την αναβολή μιας εβδομάδας και …βλέπουμε, υπάρχει τεράστια απόκλιση.Δικαιολογημένα οι εφημερίδες σήμερα ασκούν σκληρή κριτική στον Υφυπουργό, που θα έπρεπε να τις λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν του, γιατί τουλάχιστον εκείνες έχουν ξαναπεράσει το έργο πολλές φορές. Τουλάχιστον ο κ. Κοντονής, ως νομικός θα μπορούσε να βοηθήσει στον τομέα της Αθλητικής Δικαιοσύνης, στην ΑΜΕΣΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ απονομή της χωρίς εκπτώσεις και …εξυπηρετήσεις. Αλλά το όλο οικοδόμημα θέλει εκ βάθρων επαναθεμελίωση, γιατί η διαφθορά έχει ποτίσει και τα …τσιμέντα. Τώρα είναι το σταυροδρόμι των αποφάσεων για το τι αθλητισμό θέλουμε.Θέλουμε τις οικογένειες ή τους χαχόλους στα γήπεδα; Αν θέλουμε τις οικογένειες τότε πρέπει να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για να προσελκυστεί η οικογένεια ασφαλής και χαρούμενη στα γήπεδα. Αν τελικά επικρατήσουν πάλι ο όχλος και οι ανεγκέφαλοι, τότε ίσως θα πρέπει να… διοργανωθεί και ένα φάιναλ φορ σε ένα γήπεδο, ώστε να βγάλουν μόνοι τα …μάτια τους μήπως έτσι και απαλλαγούμε από αυτούς!

Πάντως η σημερινή κατάσταση δείχνει ότι η στρουθοκάμηλος του κ. Κοντονή έχει χώσει για τα καλά το κεφάλι της στην άμμο και αρνείται πεισματικά να δει τον έξω κόσμο, που είναι όμως και ο πραγματικός σκληρός κόσμος…ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: « Μία από τα ίδια;» αναρωτιέται η Sportday, «Ουάου σκότωσες τη βία» χλευάζει την υπουργική απόφαση το Goal, «Κωλοτούμπα» λέει η Live χωρίς να μασάει τα λόγια της ενώ και η Metrosport καταλήγει ότι ο κ. Κοντονής έκανε «μια τρύπα στο νερό». Κανονιοβολισμοί από όλες τις πλευρές γιατί οι εφημερίδες ξέρουν πολύ καλά το όλο σκηνικό.ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: «Η εξέδρα δολοφόνησε τον Παναθηναϊκό» γράφει η Γάτα σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι η εξέδρα πολλών γηπέδων έχει σκοτώσει πάμπολλες φορές, πάρα πολλές ομάδες και όχι μόνο τον Παναθηναϊκό.

Στο μεταξύ απόψε ο πρωταθλητής Ελλάδας δίνει έναν σοβαρότατο αγώνα εναντίον της Ουκρανικής Ντνιέπρο για την πρόκρισή του στους «16» του Europa League παρά το 0-2 του πρώτου αγώνα. Για να θυμόμαστε, αν ο Ολυμπιακός δεν προκριθεί, η βαθμολογία της Ελλάδας στην ΟΥΕΦΑ πάει για… βρούβες και από την μεθεπόμενη περίοδο ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίζει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!Ένα γράμμα για το Φως

Χρωστάω από την περασμένη εβδομάδα μία απάντηση σε ενημερωμένο φίλο αναγνώστη, ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου αποστείλει την παρακάτω επιστολή και αναφέρεται στο Φως. Δημοσιεύω την ενδιαφέρουσα επιστολή:«Καλημέρα κύριε Ξύδη,

Ονομάζομαι Νικόλας Σταριάνος και διαβάζω καθημερινά τη στήλη σας στο sdna.gr και η αλήθεια είναι ότι λείπετε πολύ από τις εφημερίδες. Θα ήθελα να σας ρωτήσω επειδή γνωρίζετε πολλά πράγματα για τον ελληνικό Τύπο κάτι με αφορμή το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ντνιεπρ.

Το ΦΩΣ το καλοκαίρι ανέβασε την τιμή πώλησης του φύλλου στο 1.30 από το 1.20 και υπήρχε ένα σημείωμα ότι θα συνεχίσει το ίδιο δυναμικά να μας ενημερώνει. Αντιθέτως διαπιστώσαμε μία πτώση στην ποιότητα της εφημερίδας. Δεν ξέρω αν ζει ο κ. Θόδωρος Νικολαϊδης ή σε περίπτωση που ζει αν ασχολείται πλέον με την εφημερίδα, όμως αυτό που ξέρω είναι ότι η εφημερίδα έχει μία πτώση στην ποιότητά της.

Ο Ολυμπιακός παίζει αύριο στην Ντνιεπρ και διαπίστωσα ότι για ακόμη μία φορά δεν έχει προαναγγείλει ότι θα έχει απεσταλμένο της εκεί σε αντίθεση με όλες τις άλλες εφημερίδες. Για παράδειγμα το "Goal News" έστειλε από χθες δημοσιογράφο και παρουσίασε ένα πολύ ωραίο θέμα για το Κίεβο. Σε όλη τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού το ΦΩΣ δεν έχει στείλει ποτέ κανέναν ούτε στο UEFA Champions League ούτε στην επαρχία όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια με το 1 ευρώ ή με το 1.20 ευρώ που δίναμε.

Μας ζήτησε τη στήριξή μας το καλοκαίρι με το 1.30, αλλά αντί να αυξήσουν την ποιότητα δείχνουν ότι το παράτησαν το "σπορ", αφού βλέπουμε ότι οι συντάκτες της εν λόγω εφημερίδας αναγκάζονται να αντιγράφουν από τα sites τα ρεπορτάζ όταν ο Ολυμπιακός βγαίνει εκτός συνόρων.

Παρατηρήθηκε μάλιστα και το φαινόμενο στο Champions League, να μην είχε το ΦΩΣ ούτε τις συνεντεύξεις Τύπου μετά τα παιχνίδια και περιοριζόταν στις τηλεοπτικές δηλώσεις!!!!!!!!!

Το ΦΩΣ το διαβάζω εδώ και 15 χρόνια και στο παρελθόν όταν πήγαιναν στο εξωτερικό ο Διαμαντόπουλος, ο Παπάζογλου, ο Περιβολάρης, ο Δελλής, ο Βερβελές, ο Χαλάς, ο Βιρβίλης ή οποιοσδήποτε άλλος, έβλεπα να υπήρχαν τουλάχιστον δύο σελίδες ρεπορτάζ από τις ανταποκρίσεις με πολλές αναλύσεις και λεπτομέρειες, με αποκλειστικές συνεντεύξεις, με θεματάκια μικρά και τώρα μετά βίας βγαίνει μία σελίδα και αυτή με τα τυπικά από τις συνεντεύξεις Τύπου που τις διαβάζουμε και στα sites από την προηγούμενη μέρα.

Επειδή φαντάζομαι γνωρίζετε τους ανθρώπους στο ΦΩΣ, δεν τους ρωτάτε να σας πουν τι ακριβώς συμβαίνει? Μπορεί για παράδειγμα ο Ολυμπιακός να τους έχει αποκλείσει από τις αποστολές επειδή είναι η μοναδική ολυμπιακή εφημερίδα που ασκεί κριτική. Μπορεί η διεύθυνση της εφημερίδας να παράτησε το "σπορ" και να μην σέβεται πλέον τους αναγνώστες της, από τους οποίους ζήτησε να την ενισχύσουν στην αύξηση της τιμής το περασμένο καλοκαίρι αλλά αντ' αυτού διαπίστωσαν ότι η εφημερίδα ως "ευχαριστώ" έριξε την ποιότητά της.

Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά επειδή είχα πάρει και στο ΦΩΣ και είχα μιλήσει με συντάκτες εκεί, τα παλικάρια φάνηκαν ότι δεν ήθελαν να μου πουν πολλά πράγματα επειδή προφανώς ήταν σε δύσκολη θέση. Ουσιαστικά δεν πήρα καμία απάντηση... Αγαπάμε το ΦΩΣ και δεν μας αρέσει να το βλέπουμε να δείχνει σημάδια σαν να τα παρατάει. Εδώ άλλες εφημερίδες στέλνουν και δύο απεσταλμένους (π.χ. ΓΑΥΡΟΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, Sportday)!!!! Στέλνω αυτό το mail σε εσάς γιατί και στο παρελθόν θυμάμαι σε μία τηλεοπτική εκπομπή που κάνατε, είχατε εκφράσει τον θαυμασμό σας για τον κ. Θόδωρο Νικολαϊδη και αποκαλούσε την εν λόγω εφημερίδα το "αγαπημένο μου ΦΩΣ",

Ευχαριστώ πολύ...».

Αγαπητέ φίλε, το Φως δεν χρειάζεται τη δική μου υποστήριξη, καθώς έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο τι πραγματικά αξίζει. Ακόμη και σήμερα παραμένει η πρώτη αθλητική εφημερίδα της χώρας στις πανελλαδικές κυκλοφορίες και αυτό είναι ακράδαντο επιχείρημα ότι παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων του κόσμου και άρα αντικειμενικά είναι η καλύτερη εφημερίδα της χώρας.

Ο κ. Θόδωρος Νικολαΐδης ζει ευτυχώς και βασιλεύει και σε πληροφορώ, ότι ακόμη και τώρα προετοιμάζει και φτιάχνει την πρώτη σελίδα και δίνει τη γραμμή της εφημερίδας. Δηλώνω θαυμαστής του κ. Νικολαΐδη και τον θεωρώ τον μόνο εναπομείναντα εκδότη με την παλιά και καλή έννοια του όρου.

Δεν έχει παρατήσει τίποτα το Φως, αντίθετα κάθε μέρα εμφανίζεται μία πλήρης εφημερίδα που αγκαλιάζει όλες τις ομάδες, όλες τις κατηγορίες και όλα τα σπορ. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με την γραμμή ή την αισθητική του αλλά κανένας δεν μπορεί να παραβλέπει, ότι αυτή η εφημερίδα έρχεται από πολύ παλιά και θα πάει πολύ μακρυά, καθώς τόσο η Μαρία όσο και η Ολγα μπορούν να συνεχίσουν το έργο του πατέρα τους με μεγάλη επιτυχία.

Οσο για την κριτική σου φίλε στην αύξηση της τιμής κατά 10 λεπτά θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον υπερβολική. Το Φως ήταν , είναι και θα είναι ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ και αν μη τι άλλο έχει το σεβασμό ακόμη και κυρίως των αντιπάλων του.

Ευχαριστώ για την ευγενική σου επιστολή και συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά βλέπεις η ίωση μετά πυρετού… μας φρέναρε την επικοινωνία.

*Για παρατηρήσεις, αντιρρήσεις και σχόλια: [email protected]

*Καλημέρα και καλή ανάγνωση, πάρτε μια εφημερίδα στα χέρια σας, είναι αναγκαίο καλό!

ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Στην άμμο το κεφάλι της στρουθοκάμηλου!