MENU

Ο Κρις Καλατζής παρότι φόρεσε τη φανέλα τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού δεν μισήθηκε πάρα πολύ! Ο Ελληνοαυστραλός άσος ξεκίνησε την καριέρα του από την Ολίμπικ Σίδνεϊ το 1982 σε ηλικία μόλις 15 ετών. 

Πέντε χρόνια αργότερα θα γίνει γνωστός στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό να τον ανακαλύπτει και να του στέλνει εισιτήρια με προορισμό την Αθήνα. Όμως, υπολόγιζε χωρίς τον Παναθηναϊκό!

Η αρπαγή στο αεροδρόμιο

Το καλοκαίρι του 1987, ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα η Λόλα Νταϊφά περίμενε στην αίθουσα αφίξεων τον 20χρονο από την Αυστραλία. Ομως, ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Καλογεράς ήταν ένα βήμα πιο μπροστά και τον βρήκε στον διάδρομο προσγείωσης.

Ο Καλατζής μέσα σε λίγα λεπτά πείστηκε να αλλάξει... ομάδα και να πάει στον Παναθηναϊκό. Ο Κρις φυγαδεύτηκε και πήγε στα γραφεία του Παναθηναϊκού, όπου και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το τριφύλλι!

Με τους πράσινους, μέχρι τον Δεκέμβριο του 1992 κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα.

Τα περισσότερα λεφτά του Ολυμπιακού

Ομως, με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ θέλει νέο συμβόλαιο! Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να του ανανεώσει το συμβόλαιο πιστεύοντας πως κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται για την περίπτωση του και ο Ολυμπιακός μπαίνει σφήνα.

Οι ερυθρόλευκοι πέντε χρόνια μετά πήραν την εκδίκηση τους για την αρπαγή στο αεροδρόμιο. Ο Ολυμπιακός προσφέρει τα διπλάσια στον Καλατζή με το συμβόλαιο να φτάνει τα 140 εκατομμύρια δραχμές ετησίως.

Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε για πέντε χρόνια χωρίς να πάρει κάποιον τίτλο, αλλά μπήκε στην καρδιά των φιλάθλων χάρη στο φοβερό γκολ που πέτυχε κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο!

Καλατζής: «Είμαι Ολυμπιακός»

Έπειτα από δέκα χρόνια στην Ελλάδα (5 σε Παναθηναϊκό και 5 σε Ολυμπιακό) επέστρεψε στην Αυστραλία δηλώνοντας Ολυμπιακός: «Είμαι Ολυμπιακός. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι είχα κάνει τη μεγάλη κίνηση να φύγω από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό. Έπρεπε να είχα παίξει νωρίτερα στον Ολυμπιακό, αλλά για το παρελθόν δεν έχει σημασία ό,τι και να πεις αφού δεν μπορείς να το διαφοροποιήσεις πια. Τότε είχε γίνει ένα μπέρδεμα με τον Λούη Χριστοδούλου, τον φίλο μου που έπαιζε στον Παναθηναϊκό. Έφυγα από τον Ολυμπιακό αν και είχα ακόμα έξι μήνες συμβόλαιο επειδή πίστεψα στις υποσχέσεις που μου έδωσαν, όμως με κορόιδεψαν. Έφυγα για μία δουλειά, αλλά όλα πήγαν ανάποδα. Δεν ήθελα να φύγω», εξομολογήθηκε ο Κρις Καλατζής.

Η απαγωγή του Καλατζή (pics & vid)