MENU

Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Γι’ αυτό και ‘γω σε τούτη τη δύσκολη ώρα του Μανώλη Γαβαθιώτη θα σταθώ στο πλευρό του και θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Και αν χρειαστεί μάρτυρα υπεράσπισης στο δικαστήριο θα τρέξω πρώτος. Γιατί όλοι γνωρίζουν για τι διαμάντι της δημοσιογραφίας μιλάμε. Και η απόφαση του ΠΑΟΚ να καταθέσει αγωγή εναντίον του είναι αποτέλεσμα μιας τεράστιας παρεξήγησης.

Στη σημερινή στήλη του στο gavros.gr ο Μανώλης ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Η ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ των εντυπωσιακών αλλαγών στον ΓΑΥΡΟ από αύριο Δευτέρα, πέρασε σαν τυφώνας από τη φωλιά τους και έκανε μεγάλη ζημιά * ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ δε, η είδηση ότι στον νέο ΓΑΥΡΟ θα επανεμφανιστεί η ιστορική μου στήλη «Πολλά … εν Ολίγοις», έφερε απελπισία *». Ισχύει.

Με το που έγινε γνωστό ότι ο Γαβαθιώτης θα γράψει στο «Γαύρο» και θα τον διαβάζουν 65 άτομα σε όλη την Ελλάδα (απ’ τους 2500 που θα αγοράζουν την εφημερίδα, πόσοι να είναι οι βιτσιόζοι;) χάσαμε τη γη κάτω απ’ τα πόδια μας. Και να μας λέγανε ότι ξεκινάει βασικός ο Εσιέν με τον Παναθηναϊκό, τέτοια έκπληξη δεν θα τη νιώθαμε.

«ΚΑΙ βεβαίως, το πολύ της απελπισίας, προκαλεί παραφροσύνη * ΣΕ σημείο ώστε να μηχανεύονται δήθεν “ειδήσεις” πού με αφορούν, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να με βλάψουν, να μου κόψουν τη φόρα, να σταματήσουν την προσπάθειά μου, να φρενάρουν την αποκαλυπτική, μαχητική και θαρραλέα δημοσιογραφία πού κάνω». Θα μου φάει τη δουλειά ο μπαγάσας ο Γαβαθιώτης.

Πού να φτουρήσουν τα δικά μου τα αστεία μπροστά στα δικά του! 10 μήνες παλεύω να γράψω κάτι χαβαλεδιάρικο, αλλά τόσο πετυχημένο σαν του Μανώλη, δεν έχω γράψει ποτέ. Ειδικά αυτό το «αποκαλυπτική, μαχητική και θαρραλέα δημοσιογραφία πού κάνω» θα ‘μπαινε στο Top 3 των «Ράδιο Αρβύλα». Καλύτερο και απ’ τον υποβολέα του Σαμαρά ήταν.

«*** ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ – χθεσινό – εφεύρημα της σκοτεινιασμένης από το μένος και τη μισαλλοδοξία γκλάβας τους, η … δήθεν “είδηση” ότι “η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταθέσει αγωγή εναντίον μου” ! * ΚΑΙ γιατί να καταθέσει αγωγή εναντίον μου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ;». Έλα μου ντε.

Τι το κακό έγραψε δηλαδή για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ; Πρεζόνια, κλεφτρόνια, και ξεφτιλισμένες μπουγάτσες τους είπε, δεν τους είπε και καμπούρηδες. Αυτοί είναι χαρακτηρισμοί για Πούλιτζερ, όχι για αγωγή.

Αν γίνει δηλαδή αγωγή γιατί η μεταμέλεια του Γαβαθιώτη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής: «ΑΥΤΟΙ δηλαδή το λένε αυτό, δεν το είπε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να το … ενστερνιστεί, διότι το νομικό της επιτελείο απαρτίζεται από σοβαρούς νομικούς». Είπε ο Μανώλης και αφού ξεκόλλησε τα πλήκτρα από τα σάλια που ‘χαν γεμίσει το πληκτρολόγιο συνέχισε με συνταρακτικές αποκαλύψεις:

«*** Η ΑΛΗΘΕΙΑ βεβαίως είναι ότι η “είδηση” πού δημοσίευσαν οι ΑΡΔοΜΜΕδες είναι εφάμιλλης αξιοπιστίας με εκείνη πριν από μερικές ημέρες, ότι … “ο Β. Μαρινάκης μηνύει τον Μ. Γαβαθιώτη” ! * ΑΠΟ την κούφια εν πολλοίς κούτρα τους βεβαίως το έβγαλαν εκείνο, από την ίδια κούτρα έβγαλαν και το τωρινό». Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να κρεμάσω το λάπτοπ μου.

Αφού ο Γαβαθιώτης έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί δικό μου άρθρο για να αποδείξει ότι το sdna.gr λέει ψέματα, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω. Η καριέρα μου έχει φτάσει στο ζενίθ της. Πόσο πιο ψηλά να φτάσω;

Για να είναι σίγουρος πάντως ότι θα κερδίσει 1000% τη δίκη μπορεί να επικαλεστεί και κάνα άρθρο απ’ το Koulouri. Ντάξει, την εγκυρότητα τη δική μου δεν την έχει, αλλά απ’ το Luben είναι καλύτερο.

«*** ΤΑ πιο τολμηρά τους όνειρα τα φαντασιώνονται σαν πραγματικότητα και τα δημοσιοποιούν σαν “είδηση !” * ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΙ από το πάθος και το μένος τους όμως, ΞΕΧΝΟΥΝ μία μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια * ΠΩΣ όταν αυτοί … πήγαιναν, εγώ … ερχόμουνα ! *». Έτσι είναι.

Όταν εμείς ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε κομμωτήριο για να βάψουμε τα μαλλιά μας (ο Ασβεστάς), ο Μανώλης ερχόταν με μαλλί κατράμι. Χρυσή κάρτα μέλους στα Nicolas έχει βγάλει απ’ το 1997.

Κλείνοντας το συγκινητικό του κομμάτι ο κυρ-Μανώλης δίνει μια συμβουλή στους άσπονδους φίλους του: «Αυτή η στήλη, πού από αύριο ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ στην ΕΝΤΥΠΗ δημοσιογραφία, δεν πολεμιέται με αυτό τον τρόπο * ΔΕΝ πολεμιέται με ψευτιές, ραδιουργίες, σκοτεινές μεθοδεύσεις, αφρούς κακίας και εμετούς μισαλλοδοξίας *». Σωστό! Γιατί θα είναι σαν να εφαρμόζεις τη μέθοδο της ομοιοπαθητικής.

Δεν χρειάζεται τίποτα φοβερό. Αρκεί όταν διαβάζεις τη στήλη του Γαβαθιώτη να ψεκάζεις την οθόνη του υπολογιστή με άρωμα. Για να καλύπτει τη μυρωδιά του βόθρου.

Λευτεριά στον Μανώλη Γαβαθιώτη