MENU

Το Eclipse Cross έρχεται να προστεθεί στην υπάρχουσα γκάμα, δίπλα στα ASX και Outlander, με διαφορετική προοπτική: ένα SUV τύπου coupé, με μοντέρνα σχεδίαση.

Ας ξεκινήσουμε από τη νέα στρατηγική που γίνεται αντιληπτή και από το όνομα που επιλέχθηκε.

Eclipse: αναφορά στο αγαπημένο σπορ μοντέλο της Mitsubishi που κατασκευαζόταν στην Αμερική μεταξύ 1989 και 2012, το οποίο συνδέεται άμεσα με το φυσικό φαίνομενο της ολικής έκλειψης ηλίου (κάθε 100 έτη) που έγινε κατά το λανσάρισμά του.

Cross: ένα στοιχείο του DNA των SUV

Το νέο Eclipse Cross, παρά τη συμμαχία της Mitsubishi με τις Renault - Nissan, έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από την Ιαπωνική μάρκα και είναι το εξυπνότερο όλων τεχνολογικά, με νέα συστήματα που κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά σε ένα από τα μοντέλα της. Το Eclipse Cross παράγεται και κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και με μια πρώτη ματιά ξεχωρίζει κανείς τις δυναμικές σπορ γραμμές του, καθώς και τα LED φωτιστικά σώματα που κάνουν την διαφορά, τόσο εμπρός, όσο και πίσω.

Η σφηνοειδής μεσαία γραμμή του πρωτοτύπου διατηρείται για να τονίζει την αίσθηση κίνησης που αρμόζει στο coupe σχήμα του. Στο εσωτερικό του, η νέα αρχιτεκτονική ταμπλό της Mitsubishi Design έγινε με κύριο στοιχείο τον οριζόντιο άξονα και ξεχωρίζει το Touchpad Controller όπου εκτός από την οθόνη αφής, οι επιβάτες μπορούν να χειριστούν τα πολυμέσα μέσω ενός pad αφής που βρίσκεται δίπλα στο κιβώτιο ταχυτήτων και το head up display που προσφέρει πληροφορίες τις οδήγησης στον οδηγό με μια διάφανη οθόνη εμπρός του.

Ένας νέος turbo βενζινοκινητήρας σχεδιασμένος από τη Mitsubishi 1,5 λτ. απόδοσης 163 ίππων είναι αυτός που θα διατίθεται στην Ελλάδα σε 3 διαθέσιμες εκδόσεις.

Το σύστημα 4κίνησης S-AWC (Super All Wheel Control) της Mitsubishi Motors είναι ένα είδος τεχνολογικής ομπρέλας η οποία εκτελεί με ιδιαίτερο τρόπο, ανάλογα με την τεχνική διάταξη του μοντέλου, τις ίδιες λειτουργίες.

Ανεξάρτητα από το μοντέλο, το σύστημα βρίσκεται εκεί για να διαχειρίζεται την κατανομή των φορτίων στους τέσσερις τροχούς, τόσο στην επιτάχυνση όσο και στην επιβράδυνση, ειδικότερα με την κατανομή της ροπής ανάμεσα στους αριστερούς και τους δεξιούς τροχούς. Κατανέμει την απαραίτητη ροπή στους πίσω τροχούς με γνώμονα το πάτημα του γκαζιού, την ταχύτητα του αυτοκινήτου και τις συνθήκες οδήγησης.

Το σύστημα S-AWC, στην έκδοσή του για το Eclipse Cross, ενσωματώνει σύστημα Active Yaw Control (AYC), το οποίο ενεργοποιείται με το πάτημα του φρένου, στην 4WD διάταξη. Χάρη σ’ αυτή τη λειτουργία, το S-AWC υπολογίζει τις εντολές του οδηγού και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνει από διάφορους αισθητήρες, όπως περιστροφής του τιμονιού, γωνιακής ταχύτητας εκτροπής (yaw rate), ροπής κινητήρα, ισχύος πέδησης και ταχύτητας τροχών. Με βάση τις εντολές του συστήματος ελέγχου του Yaw Control, τα διάφορα συστήματα υποβοηθούν το αυτοκίνητο να ανταποκριθεί στις προθέσεις του οδηγού.

Το Eclipse Cross διαθέτει ένα ιδιαίτερα άκαμπτο αμάξωμα και έχει 17,5 εκατοστά απόσταση από το έδαφος. Παράλληλα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εξοικονόμηση βάρους (55+% από ατσάλι υψηλής αντοχής). Η μπροστινή ανάρτηση διαθέτει ράβδο ενίσχυσης (γέφυρα) 3 σημείων στήριξης, κάτι που αποτελεί βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις, όπως και οι ενισχύσεις στο άνω έδρανο του γονάτου και στους υποδοχείς των ελατηρίων κτλ.

Το νέο Eclipse Cross θα είναι διαθέσιμο σε 2κίνητη και 4κίνητη έκδοση με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και το νέο 8άρι CVT κιβώτιο αντίστοιχα. Η βασική έκδοση του αυτοκινήτου (2Χ4) είναι στις 24.900 ευρώ.

Το νέο Mitsubishi Eclipse Cross στην Ελλάδα (video)