MENU

Ήταν- αυτό το γνώριζαν ακόμα και οι δίτροχες πέτρες- εξαρχής το φαβορί: με τον Βαλεντίνο Ρόσι να πηγαίνει στον εντός έδρας αγώνα στο Μουτζέλο «κουβαλώντας» τον τραυματισμό που αποκόμισε κάνοντας motocross και με δεδομένη τη δυναμική της Yamaha στην συγκεκριμένη πίστα, ο Μάβερικ Βινιάλες φάνταζε σχεδόν ανίκητος.

Αυτό το «σχεδόν» αποδείχτηκε και στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς ο Ισπανός πήρε με κόπο την pole position, αφήνοντας πίσω του τον Βαλεντίνο Ρόσι που δεν κατάφερε να επαναλάβει τον χρόνο τους στις ΕΔ3 και ήρθε δεύτερος, με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να συμπληρώνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Ο Μισέλ Πίρο με τη δορυφορική Ducati έκανε τρομερό χρόνο και ανέβηκε στην 4η θέση, με τους Πεντρόσα, Μάρκεθ (άσχημα για τις δύο Honda), Λορένθο, Μπαουτίστα, Πετρούτσι (ακυρώθηκε ο τελευταίος γρήγορος γύρος του που τον έφερνε στη 2η θέση γιατί πάτησε εκτός ορίων πίστας) και Ραμπάτ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Αύριο στις 15:00, λοιπόν, ο Βινιάλες θα επιχειρήσει να πάρει ακόμα μία νίκη, αυξάνοντας κι άλλο την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα, στο οποίο παραμένει ο νούμερο 1 υποψήφιος για να τον κατακτήσει.

Άραγε μήπως έχει κάποια αντίρρηση γι' αυτό ο... γηπεδούχος;

Grand Prix Ιταλίας: Ο Μάβερικ Βινάλες στην pole position