MENU

Ήταν, αρχικά, η Αυστρία. Μετά η Τσεχία. Η μεγάλη Βρετανία και το Σαν Μαρίνο: στους τελευταίους 4 αγώνες ο Μαρκ Μάρκεθ έβλεπε μονίμως την πλάτη του Βαλεντίνο Ρόσι κι έτσι είχε δημιουργηθεί η αίσθηση πως το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό.

Ωστόσο, αποδείχτηκε ψευδαίσθηση: ο 23χρονος Ισπανός μετά το λάθος στον δεύτερο γύρο (που τον έριξε 5ο) έκανε έναν αψεγάδιαστο αγώνα, επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της Honda στην Αραγονία και ξεκαθάρισε ποιος είναι το αφεντικό (και) φέτος στο MotoGP- ο ίδιος!

https://twitter.com/marcmarquez93

Πίσω από τον απλησίαστο Μαρκ, ο Χόρχε Λορένθο φάνηκε να ξυπνάει από τον παρατεταμένο λήθαργο και κέρδισε, επιτέλους, τη εσωτερική μάχη στη Yamaha, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του βάθρου.

Τρίτος ήταν ο «Γιατρός», ο οποίος οδήγησε για μεγάλο διάστημα τον αγώνα, όμως η άνοδος της θερμοκρασίας επηρέασε αρκετά την απόδοση του μπροστά ελαστικού του και στο τρίτο κομμάτι του grand prix παρέδωσε δίτροχο πνεύμα.

https://twitter.com/MOTOGPT7

Ψευδαισθήσεις τέλος, λοιπόν: ο Μάρκεθ με τη νίκη στον «εντός έδρας» αγώνα της Αραγονίας ξέφυγε 52 ολόκληρους βαθμούς από τον δεύτερο Βαλεντίνο και με 4 αγώνες να υπολείπονται για το οριστικό πέσιμο της φετινής καρό σημαίας, είναι σαφές πως μόνο με θαύμα θα χάσει το 3ο του πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία.

Σίγουρα, ο Ρόσι μπορεί να τα βάζει και με την τύχη του (εγκατέλειψε στην Ιταλία ενώ πήγαινε φουλ για νίκη, έπεσε στην Ολλανδία ενώ ήταν πρώτος), όμως ο φετινός τίτλος είναι το άκρο αντίθετο του περσινού: το 2015 ο Χόρχε Λορένθο κέρδισε ένα καθόλα αμφιλεγόμενο πρωτάθλημα.

Το 2016, ο καλύτερος αναβάτης θα πάει σπίτι του με το βαρύτιμο τρόπαιο.

Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Μαρκ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΒΑΤΩΝ

1) Μάρκεθ 248

2) Ρόσι 196

3) Λορένθο 182

4) Πεντρόσα 155

5) Βινιάλες 149

6) Κράτσλοου 105

7) Ντοβιτσιόζο 104

8) Ιανόνε 96

9) Πολ Εσπαργκαρό 96

10) Μπαρμπερά 84

Grand Prix: Νικητής ο Μαρκ Μάρκεθ