MENU

Η απόφαση της ομοσπονδίας πυγμαχίας να διεξαχθεί το πρωτάθλημα Elite στον Πειραιά, σήκωσε από την πρώτη στιγμή πολλή συζήτηση και προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε απειλήσει να μην κατέβει στους αγώνες, φοβούμενος για την ασφάλεια των αθλητών του. Εν τέλει όμως οι "πράσινοι", με μπροστάρη τον προπονητή του τμήματος, Γιάννη Αϊδινιώτη, αποφάσισαν να δώσουν κανονικά το "παρών", παίρνοντας μάλιστα -μεταξύ άλλων- δύο χρυσά μετάλλια, ωστόσο ο τίτλος κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Παρ' όλα αυτά, πέρα από το αγωνιστικό μέρος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν κι όσα συνέβησαν εκτός ρινγκ. Κι αυτό γιατί υπήρξαν τραμπουκισμοί από οργανωμένους οπαδούς των Πειραιωτών όχι μόνο κατά αθλητών του Παναθηναϊκού, αλλά και των διαιτητών των αγώνων, όπως καταγγέλει στο SDNA ο Γιάννης Αϊδινιώτης, κάνοντας μάλιστα λόγο και για απόπειρα να χτυπήσουν αθλητή των “πρασίνων”!

“Ήταν από τα πιο στημένα πρωταθλήματα που έχουν γίνει. Καλά κάνανε βέβαια και τρόμαζαν τους διαιτητές, αφού τους άφησαν να τα κάνουν. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω παράπονο από τη συμπεριφορά του Ολυμπιακού που ήταν άψογη απέναντί μου, αλλά με τους αχυρανθρώπους της ομοσπονδίας. Οταν έχεις από πίσω σου όλη την “7” και τραμπουκίζουν αθλητές και διαιτητές, οι οποίοι ξεκάθαρα επηρεάστηκαν, αυτό συμβαίνει”, ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή του τμήματος πυγμαχίας του Παναθηναϊκού.

“Εχω ωστόσο πολλά παράπονα κι από τον κ.Σειρηνάκη, μου είχε δώσει τον λόγο του ότι δεν θα γινόταν ποτέ αγώνας στο λιμάνι, με αποτέλεσμα όσα ακολούθησαν. Αλλά τι να περιμένει κανείς από άνθρωπο που γυρίζει ταινίες πορνό... Ζήσαμε μία πραγματική ζούγκλα, πήγαν να χτυπήσουν και τον Πολυνείκη Καλαμαρά. Ανάμεσά τους βρισκόταν βέβαια και ο Τσουκαλάς. Τη στιγμή μάλιστα που παίζαμε με αθλητή του ΠΑΟΚ, όλο το γήπεδο φώναζε υπέρ εκείνου, ο Τσουκαλάς μάλιστα πήγε και τον φίλησε! Όλοι ήταν εναντίον του Παναθηναϊκού, το μόνο που ήθελαν ήταν να χάσουμε εμείς το πρωτάθλημα. Ακόμα κι έτσι όμως φύγαμε με 2 χρυσά, 1 αργυρό και 3 χάλκινα μετάλλια”, συνέχισε ο κ.Αϊδινιώτης, ο οποίος τα έβαλε και με ορισμένους αθλητές του.

“Τι να κάνεις όμως όταν έχεις και δικούς σου που σε πούλησαν. Ο ένας είπε ότι τον απείλησαν και δεν κατεβαίνει, ο άλλος πως έπαθε θλάση. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα... Μέσα σε όλα έγινε και κάτι που δεν συνέβη ξανά εδώ και πέντε χρόνια. Μας ανάγκασαν να γίνεται ζύγιση κάθε μέρα το πρωί, ενώ η συμφωνία ήταν μόνο για την πρώτη μέρα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο οι αθλητές μας που έμεναν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ενώ εκείνοι αγωνίζονταν “σπίτι” τους”!

Κλείνοντας ωστόσο την τοποθέτησή του, ο προπονητής πυγμαχίας του Τριφυλλιού, δίνει... νέο ραντεβού με τους “ερυθρόλευκους”: “Ο μοναδικός τους σκοπός σε αυτή τη διοργάνωση ήταν να χάσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Τώρα θα τους καλέσω (σ.σ. τον Ολυμπιακό) να παίξουμε σε ουδέτερο έδαφος, εκεί να τους δούμε. Πόσο θα κρύβονται... Εγώ έμεινα τέσσερις μέρες εκεί, δεν φοβήθηκα κανέναν τους. Τη μοναδική φορά που εκείνοι ήρθαν στο γήπεδό μας, το έκαναν με 2 κοπέλες. Εγώ πήγαν με 10 άντρες κομάντο και 4-5 φιλάθλους μουτζαχεντίν”!

Αϊδινιώτης στο SDNA:«Στημένο πρωτάθλημα, πήγαν να χτυπήσουν αθλητή μας οπαδοί του Ολυμπιακού»