MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
Προημιτελικός παγκοσμίου πρωταθλήματος Βουδαπέστη, ΕΡΤ 2
Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ
12 14
Ισπανία
ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Η Εθνική μας ομάδα έχασε σπουδαία ευκαιρία να μπει στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου αφού είχε την τύχη στα χέρια της μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Μια αποβολή της Ελευθερίας Πλευρίτου 17 δεύτερα πριν το τέλος και ένα γκολ της Φόρκα στην παίκτρια παραπάνω ισοφάρισαν για τη Ισπανία πέντε δεύτερα πριν το τέλος οδηγώντας την αναμέτρηση στα πέναλτι.

Νωρίτερα η Ελένη Ξενάκη με καταπληκτικό γκολ είχε δώσει προβάδισμα στην Ελλάδα. Η Εθνική μας ομάδα πληγώθηκε από την κακή της άμυνα στην παίκτρια λιγότερη δίνοντας την ευκαιρία στις Ισπανίδες να μείνουν στο παιχνίδι και να το διεκδικήσει μέχρι τέλους. Στα πέναλτι η Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε το πέναλτι της Ορτίθ αλλά Ελευθεριάδου και Μανωλιουδάκη έχασαν τα δικά τους με αποτέλεσμα η ομάδα του Μίκι Όκα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Η Εθνική μας χρεώθηκε αρκετές αποβολές, ενώ η Χριστίνα Κώτσια και Χριστίνα Τσουκαλά αποβλήθηκαν από το παιχνίδι με τρεις αποβολές. Η «γαλανόλευκη» βρήκε κλειστούς χώρους προς την φουνταριστή είχε καλή απόδοση στην περιφέρεια, με την Κώτσια να σημειώνει τρία γκολ και την Αβραμίδου δύο.

Η Ορτίθ με σουτ στην παίκτρια παραπάνω κατάφερε να βάλει την Ισπανία στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης. Η Εθνική μας ομάδα όμως βρήκε ις λύσεις και με δύο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου, το δεύτερο με πέναλτι κατάφερε να πάρει σχετικά γρήγορα το πάνω χέρι στο σκορ και να προηγηθεί με 2-1 στο τέταρτο λεπτό. Η Ελευθεριάδου με σουτ στην παίκτρια παραπάνω έδωσε στην Εθνική μας αέρα δύο τερμάτων προτού η Ορτίθ στην παίκτρια παραπάνω και πάλι μειώσει σε 3-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Η Αβραμίδου με γκολ στην παίκτρια παραπάνω έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην Εθνική μας ομάδα με το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. Η Ορτίθ όμως και πάλι μείωσε σε 4-3 ενώ η ίδια παίκτρια ισοφάρισε για την Ισπανία σε 5-5 με το τρίτο της γκολ στο παιχνίδι. Η Κώτσια και πάλι έδωσε προβάδισμα στην Εθνική μας με πολύ μακρινό σουτ διαμορφώνοντας το 5-4 που ήταν και το σκορ του δευτέρου οκταλέπτου.

Η Φόρκα με το καλημέρα του τρίτου οκταλέπου ισοφάρισε σε 5-5 για την Ισπανία, που κατάφερε να περάσει μπροστά και πάλι μετά το αρχικό προβάδισμα που είχε στο πρώτο οκτάλεπτο με την Μπεατρίθ Ορτίθ στην παίκτρια παραπάνω. Η «γαλανόλευκη» κατάφερε να σκοράρει και πάλι γρήγορα με γκολ της Ξενάκη στην παίκτρια παραπάνω, ενώ Κώτσια έκανε το 7-6 για την Εθνική μας που ήταν και το σκορ με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στην τελευταία περίοδο.

Η Ματίλντε Ορτίθ με το ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου κατάφερε να ισοφαρίσε σε 7-7 ενώ με εύστοχο πέναλτι της Εσπάρ, που σήμανε και την οριστική αποβολή της Τσουκαλά από το παιχνίδι η Ισπανία πέρασε και πάλι μπροστά με 8-7 έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Η Αβραμίδου ισοφάρισε σε 8-8 για την Ελλάδα ενώ η Κώτσια με την βοήθεια και των μπλοκ έδωσε εκ νέου προβάδισμα για την Εθνική μας ομάδα. Η Ελληνίδα αμυντικός αποβλήθηκε με τρεις ποινές και η κακή παίκτρια λιγότερη και πάλι έδωσε την ευκαιρία στην Λόπεθ να ισοφαρίσει σε 9-9 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Η Ξενάκη με παλικαρίσιο γυριστό σουτ έκανε το 10-9, γκολ που θα έδινε την πρόκριση στην Εθνική μας ομάδα αν η Φόρκα δεν ισοφάριζε στην παίκτρια παραπάνω πέντε δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα.

Στην διαδικασία των πέναλτι η Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε το σουτ της Φόρκα αλλά η εκτέλεση της Ελευθεριάδου κατέληξε στο δοκάρι ενώ η Έστερ απέκρουσε το πέναλτι της Μανωλιουδάκη.

Η διαδικασία των πέναλτι

10-11: Εύστοχη η Εσπάρ

11-11: Εύστοχη η Ελευθερία Πλευρίτου

11-12: Εύστοχη η Μπέατριθ Ορτίθ

12-12: Εύστοχη η Αβραμίδου

12-12: Η Διαμαντοπούλου απέκρουσε το πέναλτι της Φόρκα

12-12: Στο δοκάρι η Ελευθεριάδου

12-13: Εύστοχη η Μπαχ

12-13: Η Έσθερ απέκρουσε το πέναλτι της Μανωλιουδάκη

12-14: Εύστοχη η Ματίλντε Ορτίθ και πρόκριση για την Ισπανία

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 12-14 πέναλτι (10-10 κ.α)

Οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-2, 3-4, Στα πέναλτι: 2-4

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 3, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κότσια 3, Μανωλιουδάκη, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου

Ισπανία (Όκα): Έσθερ, Μπαχ, Αν. Εσπάρ 2, Μπ. Ορτίθ 5, Ματ. Ορτίθ 1, Γιορέτ 1, Κλ. Εσπάρ, Πένια, Φόρκα 3, Κρέσπι, Γκουάλ 1, Λέιτον 1, Ντομενέ

Ελλάδα - Ισπανία 12-14