MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
KINEF Aquatic Center, Κίρισι / Novasports 4
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
6 7
Kinef Kirishi
KINEF KIRISHI
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μεγάλη εμφάνιση για τις Ρωσίδες η τερματοφύλακας, Άνα Καρνάουκ που σταμάτησε πολλές φορές τις προσπάθειες των παικτριών του Ολυμπιακού, που ήταν και άτυχες αφού πολλά σουτ σταμάτησαν στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός ήταν προ των πυλών μια μεγάλης ανατροπής αφού με το σκορ στο 7-6 και έχοντας τη μπάλα στην επίθεση ο Χάρης Παυλίδης ζητούσε επίμονα τάιμ άουτ από τα δέκα δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα. Οι διαιτητές καθυστέρησαν να το δείξουν με τον χρόνο να κυλά στα πέντε δεύτερα. Ο χρόνος έμεινε τελικά εκεί και μετά το άστοχο σουτ της Μπιανκόνι η κούπα κατέληξε στα ρώσικα χέρια.

Η Κίνεφ έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης αφού είχε μέχρι σήμερα πέντε χαμένους τελικούς σε 10 (αυτή ήταν η 11η) συμμετοχές σε final four. Για τον Ολυμπιακό δεν τράβηξαν οι ξένες παίκτριες αφού μόνο η Έμμολο κατάφερε να σκοράρει. Πολύ ξύλο έφαγε η Ασημάκη στη θέση της φουνταριστού ενώ Ελευθεριάδου και Μαργαρίτα Πλευρίτου έβγαλαν αρκετές άμυνες. Το παιχνίδι είχε στο ξεκίνημά του αρκετές ομοιότητες με την αναμέτρηση κόντρα στην Σαμπαντέλμ, αφού η ομάδα του Χάρη Παυλίδη βρέθηκε να χάνει με 4-1 μετά από γκολ των Ρίζκοβα, Προκοφίεβα και δύο της Ιβάνοβα.

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού ανέβασαν την απόδοσή τους στην άμυνα και κατάφεραν με την Ελευθερία Πλευρίτου να μειώσουν σε 4-3 προτού η Σιμάνοβιτς σημειώσει το 5-3 που ήταν και το σκορ του δευτέρου οκταλέπτου. Οι άμυνες ήταν εκείνες που έπαιξαν ρόλο στο τρίτο οκτάλεπτο με την Αβραμίδου να κάνει το 5-4 και την Γκλίζινα το 6-4 που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Με γκολ της Προκοφίεβα πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος ο Ολυμπιακός βρέθηκε και πάλι με την πλάτη στον τοίχο (7-4) αλλά με γκολ των Πλευρίτου και Έμολο κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στο ένα (7-6) γκολ. Με διαδοχικές καλές άμυνες για τις δύο ομάδες βρεθήκαν στα τελευταία δέκα δεύτερα όπου ο Ολυμπιακός έχει έντονα παράπονα. Ο Χάρης Παυλίδης ζητούσε επίμονα τάιμ άουτ, οι διαιτητές τον αγνόησαν και τελικά του το έδωσαν πέντε δεύτερα πριν το τέλος! Ο χρόνος παρέμεινε ο ίδιος, η Μπιανκόνι έκανε το τελευταίο σουτ χωρίς να βρει στόχο και έτσι η Κίνεφ πήρε το τρόπαιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ 6-7

Οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-1, 1-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Ελευθεριάδου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 1, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι, Σμιτ, Σταματοπούλου.

Κίνεφ Κίρισι (Αλ. Καμπάνοφ): Καρνάουκ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 2, Σιμανόβιτς 1, Κουρότσκινα, Κρίμερ, Γκλίζινα 1, Κιρίλτσεβα, Χαμζάεβα, Σομπόλεβα, Ιβανόβα 2, Ρίζκοβα 1, Λούκινα.

Ολυμπιακός - Κίνεφ Κίρισι 6-7