MENU

Ήρθε η ημέρα που τα αουτσάιντερ σήκωσαν το μεγάλο τρόπαιο και τα φαβορί δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του κοινού.

To μεγαλύτερο Lan Event της χώρας μας, μόλις έλαβε τέλος. Ένα διήμερο γεμάτο πάθος, ένταση και πολλά συναισθήματα για όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν από κοντά.

Πάνω από 3.000 το περασμένο Σαββατοκύριακο παρευρέθηκαν στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο, στο Π.Φάληρο για να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ομάδες τις χώρας, να ανταγωνίζονται για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Η ημέρα του Σαββάτου ξεκίνησε με καθυστέρηση 2 ωρών λόγο τεχνικών προβλημάτων αλλά δεν ήταν κάτι το οποίο ενόχλησε τόσο τον κόσμο, όσο τους παίκτες οι οποίοι περίμεναν να αγωνιστούν στο μεγάλο Stage.

Ημιτελική φάση

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, οι Void Gaming αντιμετώπισε την Team Arsenal. Παρόλο που όλοι ήθελαν φαβορί την Arsenal, δεν ήταν κάτι το εύκολο για αυτούς, καθώς η VG τους δυσκόλεψε σε κάθε παιχνίδι. Μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά στο να προκριθούν εκείνη στο μεγάλο τελικό, αλλά στο τρίτο παιχνίδι, έγιναν κάποια λάθη τα οποία τους κόστισαν την πρόκριση. Στο τέλος η Arsenal κατάφερε με σκορ 2-1 να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Μετά τα διάφορα διαλείμματα, όπου εμφανιζόντουσαν επί σκηνής πολλά και διάφορα άτομα του χώρου της Show Biz και του Youtube, είχε έρθει η ώρα για το επόμενο παιχνίδι, Different Dimension ενάντια στην Instinct Esports.

Το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε και ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος, κανείς όμως δεν μπορούσε να ξέρει τι θα επιφύλασσε η βραδιά. Οι πιο δυνατές μάχες που δόθηκαν στη σκηνή του Esports Innovation, ήταν σε αυτόν τον αγώνα.

Σύμφωνα με την άποψη πολλών θεατών αλλά και ανθρώπων της σκηνής, αυτός ο αγώνας θα μπορούσε πολύ εύκολα να θεωρείτε ο τελικός του Final Four.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, τρία από τα πιο φαντασμαγορικά παιχνίδια της πρώτης σεζόν, του LGC. Μέσα από τα οποία νικηφόρα βγήκε η Team Instinct.

Η επόμενη μέρα (Κυριακή), ξεκίνησα χωρίς κάποια καθυστέρηση και όλα κύλισαν ρολόι. Ο κόσμος είχε έρθει από νωρίς να παρακολουθήσει τα παιχνίδια τα οποία ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Η Void Gaming υποδέχονταν την Different Dimension σε ένα μικρό τελικό, ο οποίος έμεινε στην ιστορία. Μια ομάδα η οποία, όπως δήλωσε, ήρθε χωρίς προπονήσεις στο Lan κατάφερε να κερδίσει με σκορ 2-1, την ομάδα που ήρθε για να σηκώσει το κύπελλο. Έτσι μετά από περίπου τρείς ώρες, την τρίτη θέση κατέλαβε η Void Gaming, η οποία δεν ήταν το φαβορί του τουρνουά.

Ο μεγάλος Τελικός

Λίγο μετά τις 5μ.μ ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός που όλοι περιμένανε.

Η Team Arsenal αντιμετώπισε την Instinct Esports, για τον τίτλο του πιο ισχυρού στην Ελλάδα.

To πρώτο παιχνίδι της ημέρας κύλισε ομαλά για την ομάδα της Arsenal η οποία, με τα κατάλληλα Picks, δεν επέτρεψε στην Instinct Esports να παίξει το παιχνίδι της και έτσι έκανε το 1-0. Όμως τα πράγματα για την Arsenal σταμάτησαν κάπου εκεί.

Οι «λύκοι» του Πειραιά, οι οποίοι αγωνιζόντουσαν για πρώτη φορά στη χώρα με ένα πλήρες ξένο roster- Σέρβοι και Κροάτες-κατάφεραν να δείξουν τα δόντια στο φαβορί της διοργάνωσης.

Η Instinct έπαιρνε το ένα παιχνίδι μετά το άλλο. Η Arsenal βρισκόταν σε δύσκολη θέση, χωρίς να μπορεί να απαντήσει στις προκλήσεις της Instinct.

Έτσι μετά το δεύτερο παιχνίδι της ισοφάρισης, στα επόμενα δύο παιχνίδια η εικόνα που έδειξε η Arsenal, δεν ήταν αυτή που είχαμε συνηθίσει έως τώρα στο τουρνουά.

H υπεροχή των «λύκων» ήταν εμφανής, καθώς είχαν μεγαλύτερη εμπειρία στα Lan events. Έτσι πολύ γρήγορα έκαναν το 1-3 και στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας, σε ένα κατάμεστο στάδιο να τους χειροκροτεί.

Ο MVP της βραδιάς ήταν το Tasteless, ο οποίος με τη Nami του, κατάφερε να κερδίσει της εντυπώσεις του κόσμου.

Γιάννης Παπαθανασίου

Πρωταθλητές Ελλάδας οι Instinct Esports