MENU

Στους άνδρες διεξήχθησαν το Σάββατο συνολικά τρεις αγώνες μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου. Το πρωί τα Ταταύλα κράτησαν το αήττητο επικρατώντας 4-3 του Α.Σ. Πέρα. Αγωνίστηκαν χωρίς τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες, αλλά τους ευνόησε το γεγονός ότι και από την άλλη πλευρά έλειψε τελικά ο Σέρβος Μάρκο Γέφτοβιτς, στον οποίο παρουσιάστηκε κάποιο απρόοπτο πρόβλημα και δεν πήρε το αεροπλάνο. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος όμως και κρίθηκε στο διπλό και σε 5 σετ μετά από συνολική διάρκεια 3,5 ωρών. Νωρίτερα μάλιστα, τα Ταταύλα χρειάστηκαν μεγάλη ανατροπή του Τεοντόρ Αλεξαντρόφ για να μείνουν με αυξημένες πιθανότητες στη διεκδίκηση της νίκης. Στο τρίτο στη σειρά ματς ο Βούλγαρος έχανε 5-10 από τον εξαιρετικό Νίκο Αντωνιάδη στο 5ο σετ και πήρε τη νίκη με 12-10!

Δύσκολα κάμφθηκε και ο επίσης νεαρός Στράτος Δαμιανής από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ συναρπαστικό ήταν το φινάλε στο διπλό όπου το ζευγάρι από τα Ταταύλα ισοφαρίστηκε από 8-4 και τελικά επικράτησε με οριακή διαφορά.

Στο μεσημεριανό ωράριο υπήρχαν φαβορί στους αγώνες του Ολυμπιακού με το Πέρα και του Παναθηναϊκού με τα Ταταύλα και επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα. Οι Πειραιώτες κατέβαλλαν το Πέρα με 4-0. Ο Τάσος Ρηνιώτης λύγισε με 3-1 σετ τον Βούλγαρο Κοτζαμπάσεφ, ενώ ο Γιάννης Σγουρόπουλος ξεπέρασε οριακά τον Αντωνιάδη με 3-2. Επίσης, ήρθαν 2 νίκες επί του Δαμιανή από τον Σουηδό Σιμόν Άρβιντσον (3-0) και τον Σγουρόπουλο (3-1). Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ότι είχε τον πρώτο λόγο απέναντι στη σημερινή τριάδα του Α.Ο. Ταταύλα και επιβλήθηκε με 4-1. Δύο νίκες πέτυχε ο Κ. Κωνσταντινόπουλος (σε Παπαδημητρίου και Πετρόπουλο) και από 1 ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (σε Πετρόπουλο) και ο Κώστας Λαγογιάννης (σε Παπαδημητρίου). Το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα για τους ηττημένους ήρθε από τον Αλεξαντρόφ (εναντίον του Λαγογιάννη). Το πρωί, στο 4-2 του Ολυμπιακού επί των Χανίων, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κρήτες ισοφάρισαν το αρχικό 0-2 με σπουδαίες νίκες του Αντώνη Μαλινάκη επί του Άρβιντσον (3-1) και του Κώστα Μουτσάκη επί του Γιώργου Σταματούρου (3-2).

Στην Α1 γυναικών είχαμε και μία ιδιαίτερη στιγμή με την Έλλη Φίσερ. Για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας, που είχε τον Ιούλιο, η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων πήγε στο Σ.Ε.Φ. για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Συναθλητές, προπονητές, παράγοντες και φίλοι από το άθλημα έσπευσαν να τη χαιρετήσουν εγκαρδίως και να τη ρωτήσουν για την υγεία της και η Φίσερ βούρκωσε από συγκίνηση. Όπως έλεγε είναι καλά και με την επιστροφή της στην Ελλάδα πηγαίνει πάλι στο παλιό της σχολείο. Πρόσθετε με χαμόγελο ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση ήδη της λείπει πολύ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας στην Α1:

Στους άνδρες:

Ο.Α. Χανίων-Ολυμπιακός 2-4

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Ταταύλα 3-4

Παναθηναϊκός Α.Ο.-Α.Ο. Πεύκης 4-0

Άρης Νικαίας-Α.Ο. Ελληνικού 3-4

Α.Ο. Πεύκης-Άρης Νικαίας 4-3

Α.Ο. Ταταύλα-Παναθηναϊκός 1-4

Ολυμπιακός-Α.Σ. Πέρα Αθηνών 4-0

Φιλία Ορεστιάδας-Ο.Α. Χανίων 3-4

Το ρεπό τους έκαναν η Φιλία Ορεστιάδας και ο Α.Ο. Ελληνικού

Στις γυναίκες:

Σάρισες Φλώρινας-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 4-0

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Πέρα Αθηνών 4-2

ΑΛΦΑ Καλλιθέας-Δ.Α.Ο. Ταύρου 0-4

Α.Ο. Ταταύλα-Φοίνικας Πειραιά 1-4

Φοίνικας Πειραιά-Σάρισες Φλώρινας 3-4

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Ο. Ταταύλα 4-1

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-ΑΛΦΑ Καλλιθέας 3-4

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Ολυμπιακός 0-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 8 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Παναθηναϊκός Α.Ο. 14 (σε 7 αγώνες)

2. Α.Ο. Ταταύλα 13 (σε 7 αγώνες)

-. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 13 (σε 7 αγώνες)

4. Ο.Α. Χανίων 12

5. Α.Σ. Πέρα Αθηνών 11 (σε 7 αγώνες)

6. Γ.Σ Φιλία Ορεστιάδας 9 (σε 7 αγώνες)

7. Α.Ο. Ελληνικού 8 (σε 7 αγώνες)

-. Α.Ο. Πεύκης 8 (σε 7 αγώνες)

-. Άρης Νικαίας 8 (σε 7 αγώνες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 5 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Δ.Α.Ο. Ταύρου 10

-. Σάρισες Φλώρινας 10

3. Ολυμπιακός 9

4. Φοίνικας Πειραιά 8

5. ΑΛΦΑ Καλλιθέας 7

6. Α.Σ. Πέρα Αθηνών 6

7. Α.Ο. Ταταύλα 5

-. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 5

Πινγκ πονγκ: Μόνος πρώτος στην Α1 ανδρών ο Παναθηναϊκός