MENU

Δεν γίνεται να περάσει ένα καλοκαίρι χωρίς να είμαστε στα κόκκινα, αλλά έτσι είναι το κλαμπ. Ο ΠΑΟΚ παρότι μεγαλώνει καθημερινά, σε κρατά σε εγρήγορση. Τίποτα δεν θα γίνει εύκολα. Θα σου προσφέρει σασπένς.

Τα προηγούμενα καλοκαίρια προσπαθούσα να βρω λογική σε ότι γίνεται. Σπάνια το κατάφερνα, όμως στη διάρκεια ο ΠΑΟΚ έβρισκε τον δρόμο του. Τζάμπα η στεναχώρια που έβγαζα. Αν ήμασταν σε μία κανονική χώρα θα είχε καταγράψει πέντε από τους έξι διαθέσιμους εγχώριους τίτλους. Επισήμως, έχει τους τέσσερις.

Φέτος το έχω φιλοσοφήσει αλλιώς. Δεν θα χαλαστώ γιατί προφανώς ο οργανισμός έχει μάθει να λειτουργεί διαφορετικά από αυτό που εγώ θεωρώ ιδεατό. Προφανώς και τα πατήματα του κάθε οργανισμού είναι διαφορετικά. Το εξήγησε ο Μπράνκο σήμερα απ έξω απ΄έξω. Υπάρχει το θέλω του προπονητή, η αναζήτηση – έγκριση του ΤΔ, η έγκριση του οικονομικού λόγω FFP και η τελική έγκριση της οικογένειας. Θέλουμε τον χρόνο μας κύριοι. Όταν καιγόταν ο κώλος μας, τοπ προπονητή βρήκαμε σε 48 ώρες. Αλήθεια κι αυτό.

Έφυγε ο Λουτσέσκου. Ευχαριστούμε για την προσφορά του, θα πάρουμε άλλον και θα τον κάνουμε Λουτσέσκου. Ίσως θα τον βοηθήσουμε να το πάει και ένα βήμα παραπέρα. Να μας βάλει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πχ. Μα δεν έχουμε χαφ. Μα θα πάρουμε.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ανάσα από τον Μπράνταριτς. Σε παραγωγική ηλικία, ενεργός διεθνής Κροάτης, με στοιχεία κυρίως εξαριού χωρίς να υστερεί στη δημιουργία. Είναι αυτός που ήθελε ο Φερέιρα από όσους προτάθηκαν. Έχουμε και άλλους. Έναν που τρώει ανθρώπους, έναν με προοπτική, όμως ο προπονητής θέλει έναν που να τα συνδυάζει όλα με έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Αυτόν θέλει να πάρει ο ΠΑΟΚ και είναι κοντά.

Και αριστερό μπακ θα πάρει με μικρότερη επένδυση αλλά αρκετή ποιότητα αν είναι αυτός που ξέρω. Και επειδή κάποτε θα επιστρέψει ο Άντρε, θα μπορεί να παίξει και μπροστά του, κάτι που μπορεί εννοείται να συμβεί και με τον Γιαννούλη. Κουτί είναι ο αρχηγός για το αίτημα Περέιρα να κλείνουν μέσα οι πλάγιοι και το πλάτος να το δίνει ο μπακ.

Παρουσιάστηκε ο Φερέιρα, μου τον έντυσαν και σαν μοντέλο, ήταν και δίπλα ο Αρωνιάδης που αποτελεί πόθο των μισών θηλυκών της χώρας. Σαν τούρκικη σαπουνόπερα ήταν το πάνελ, που το βλέπουν οι θείες στο Αιγάλεω και την Ελευσίνα και καταριούνται τον μαλάκα που παντρεύτηκαν.

Ωραίος τύπος ο Φερέιρα. Πανέξυπνος από αυτούς που όταν θα πιεστούν θα σου πούνε κάτι πολύ ωραίο που δεν θα βγάζεις κανένα νόημα αλλά θα ικανοποιηθείς από την απάντηση. Κυρ – Κυρ θυμίζει.

Είναι και καλός προπονητής. Τα ζητούμενά του είναι τα σωστά, το παιχνίδι που θέλει να παίξει είναι της εποχής του. Επιδιώκει παρά την πίεση του χρόνου να πάει το παιχνίδι της ομάδας ένα βήμα παραπάνω. Γιατί ξέρει πως δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ για τα πρώτα επίσημα, αλλά για μία τριετία.

Τι σημαίνει ένα βήμα παραπάνω; Σίγουρα αφορά στον τρόπο παιχνιδιού. Να συνδυαστεί η δεδομένη ποιότητα με περισσότερους αυτοματισμούς. Παιχνίδι υψηλότερου ρίσκου που πιθανότατα θα μας στοιχίσει, αλλά σε βάθος χρόνου θα είναι πιο ελκυστικό, ίσως εξίσου αποτελεσματικό.

Ο Φερέιρα είναι επένδυση για τον ΠΑΟΚ και σωστά το είπε ο Μπράνκο. Θα είναι ο πυλώνας του κλαμπ.

Επιστρέφοντας σε θέματα που αφορούν την ψυχοσύνθεσή μου, έχω έναν εκνευρισμό για τον τρόπο που αναπαράγονται θέματα.

Έγραψε ένα αμερικάνικο σάιτ πως ο Ματέο Γκαρσία απέρριψε τον ΠΑΟΚ. Μία πρόταση σε 300 λέξεις κείμενο που έγραφε για μία πρόταση που έχει από εκεί. Η αναπαραγωγή με τίτλο πως απέρριψε ο Ματέο τον ΠΑΟΚ έσπασε τα ρεκόρ.

Η δική μου πληροφόρηση βέβαια, είναι πως ο Ματέο απέρριψε πρόταση του Ολυμπιακού, επειδή ήθελε να τον στείλει δανεικό στον Άρη. Πιο πολύ μου κολλάει, μιας και στη περίπτωση του ΠΑΟΚ με τρεις 21χρονούς στα εξτρέμ μάλλον θα ήταν ηλίθιο να αποκτηθεί και ένας 23χρονός ενώ έχει αποκτηθεί ήδη ο Στοχ.

Εκνευρισμό μου προκαλούν και οι ζαριές για το ποιοι θα είναι κομμένοι και ποιοι όχι από κάθε προετοιμασία. Δεν αναφέρομαι μόνο στου ΠΑΟΚ, αλλά γενικά. Μία άκομψη μιντιακή διαδικασία που πολλές φορές οι ίδιοι οι παίκτες δεν το γνωρίζουν.

Στη περίπτωσή μας, ο Λάμπρου και τι δεν διάβασε ο άνθρωπος. Τελικά δεν κόπηκε. Το γιατί μπορεί να είναι σύνθετο η ουσία είναι αυτή που έχει σημασία. Εγώ ήμουν στην Ολλανδία και είδα πως μπορούσε πολύ καλύτερα. Είχε όμως ενοχλήσεις, δεν ξεκίνησε καλά, ήταν πιεσμένος και δεν του βγήκε. Υπάρχει κάποιος να αμφισβητεί πως είναι καλός παίκτης; Μιλάμε για έναν 21χρονό που είχε συμμετοχή στα 18 από τα 50 γκολ της ομάδας του στη 1η Ολλανδίας.

Αρέσει το αίμα, αρέσει το κουτσομπολιό. Κουβέντα για τους λόγους που κόπηκε ο Λάμπρου ενώ δεν κόπηκε. Για δέκα κλικ να βιαστούμε. Και μετά μας κράζουν και αναρωτιόμαστε το γιατί.

Προσωπικότητα μηδέν. Λίγο υπομονή να ανακοινώσει το κλαμπ ποιους θέλει και ποιους δεν θέλει. Δεν είναι κακό. Δεν θα αλλάξει η ιστορία των ΜΜΕ αν γράψουμε το σούπερ αποκλειστικό θέμα του κοψίματος του Χ παίκτη. Και τώρα που δε κόπηκε έστω ακόμη και έχει μία ευκαιρία να δείξει αυτό που μπορεί, με τι ψυχολογία θα πάει; Ο κάθε Λάμπρου.

Ναι το επίπεδο του ΠΑΟΚ δεν είναι πλέον εφικτό για πολλά παιδιά. Όμως αν μη τι άλλο, έχουν αποκτήσει το δικαίωμα σεβασμού μέχρι να πούνε την τελευταία τους λέξη. Και όταν το κλαμπ αποφασίσει, εδώ θα είμαστε να το γράψουμε.

Ο πυλώνας Φερέιρα και ο ΠΑΟΚ που έχει τον τρόπο του
EVENTS