MENU

Υπήρχαν και καλά νέα μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε για τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί, όλο και κάπου θα τα έπιασε το μάτι σας. Μπορεί να ήρθε η ήττα-σοκ από τη Λαμία, η οποία έφερε και τον αποκλεισμό από τον ημιτελικό του κυπέλλου, μπορεί οι ερυθρόλευκοι να είναι εκτός στόχων από τον Φεβρουάριο, μπορεί στο πρωτάθλημα να μην αξιώνουν τίποτα παραπάνω από τη Δεύτερη θέση, αλλά τα μάθατε τα νέα; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα φτιάξει το γήπεδο της Νότιγχαμ! Ναι, συμβαίνει και αυτό στην ελληνική πραγματικότητα, να πανηγυρίζουμε για τις επιχειρηματικές επιτυχίες και τα σχέδια των ιδιοκτητών ΠΑΕ στο εξωτερικό, ακόμα κι αν δεν έχουν καμία σχέση με την εκάστοτε ομάδα. Γιατί συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες!

Ευτυχώς όχι σε όλες! Φανταστείτε να κυκλοφορεί εφημερίδα στη Λάρισα με πρωτοσέλιδο μια δικαστική νίκη του Αλέξη Κούγια; Μοιάζει παράλογο; Κι όμως συμβαίνει κατά κόρον και συνέβη και την Παρασκευή. Στη σκιά του αποκλεισμού του Ολυμπιακού, είχαμε να νέα για την ανακατασκευή του City Ground, του ιστορικού γηπέδου της Νότιγχαμ Φόρεστ, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το στάδιο, το οποίο ασθενούσε μέχρι το 2017, έχει αποκτήσει νέα μορφή και έχει πάρει νέα πνοή με ανακαινίσεις στο εσωτερικό του και τώρα ετοιμάζεται να αποκτήσει και νέα εξωτερική όψη.

Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών!

Κυριολεκτικά! Δεν εννοούμε κάποιον προπονητή, ούτε φυσικά κάποιον πρόεδρο, αλλά στην πραγματικότητα έναν αρχιτέκτονα. Το γραφείο Μπενόι, το οποίο είχε ιδρυθεί στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιγχαμσάιρ, έκανε τη μελέτη για λογαριασμό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόκειται για μια μελέτη, η οποία αφορά την ανακατασκευή του Σταδίου και όχι την ανέγερση νέου, όπως είχε πέσει στο τραπέζι πριν μερικά χρόνια και πριν αναλάβει ο Έλληνας εφοπλιστής. Σύμφωνα με τα αγγλικά δημοσιεύματα, πρόκειται για μια ανακατασκευή, η οποία αν προχωρήσει θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια λίρες και τα έργα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2020.

Στόχος της ανακατασκευής είναι να αυξηθεί η χωρητικότητα του City Ground από τις 30.445 θέσεις στις 38.000, κάτι που αυτομάτως θα σημαίνει ότι το γήπεδο θα γίνει το μεγαλύτερο στα Ανατολικά Μίντιλαντ, ένας επιπλέον λόγος περηφάνιας για τους οπαδούς της Φόρεστ. Το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε τα σχέδια και ενδεχομένως να αναλάβει την υλοποίησή των, είναι από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, με δεκάδες βραβεία για αμέτρητα έργα κυρίως σε Σιγκαπούρη, Χονγκ-Κονγκ, Κίνα και Ταϊλάνδη.

Τα νέα για την ανακατασκευή του γηπέδου της Νότιγχαμ Φόρεστ κυκλοφόρησαν χθες και ανάμεσα στις λεπτομέρειες φιλοξενούνται στις εφημερίδες και περήφανες δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Μετά από ένα χρόνο συναντήσεων, μπορούμε να σας παρουσιάσουμε το όραμά μας για το νέο City Ground. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνεργάστηκαν και αφοσιώθηκαν σε αυτό το έργο. Η επένδυση είναι για το σύλλογό μας, είναι για την πόλη και είμαστε όλοι δοσμένοι στην ιδέα να παραδώσουμε ένα γήπεδο, για το οποίο θα είμαστε περήφανοι. Το νέο City Ground. Το σπίτι μας για πάντα».

Θωμά, είσαι σπίτι;

Το τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αν και άκυρο ως προς το όνομα, είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό. Οι ειδησεογραφία του Ολυμπιακού πανηγυρίζει, αλλά για ποιο λόγο ακριβώς πανηγυρίζει; Την ώρα που το City Ground υψώνεται, ανακατασκευάζεται και μεγαλώνει, τι θα συμβεί με το Στάδιο Καραϊσκάκη; Ποια είναι η ενημέρωση σχετικά με το θέμα και με τα δάνεια τα οποία από καιρό είναι ληξιπρόθεσμα και οι τράπεζες απειλούν να τα καταγγείλουν; Από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, δεν έχει υπάρξει κάποια νεότερη ενημέρωση και το φρόνιμο θα ήταν, πριν πανηγυρίσουν οι οπαδοί των ερυθρολεύκων για τη Νότιγχαμ, να αναρωτηθούν τι συμβαίνει με το δικό τους σπίτι;

Γιατί λογικά, στην αληθινή ζωή δηλαδή, αν η τράπεζα έρχεται να σου πάρει το σπίτι, δε θα πανηγυρίσεις επειδή ο γείτονας έβαλε καινούργιο ψυγείο, έτσι δεν είναι; Τα τελευταία τεκταινόμενα στον Ολυμπιακό γύρω από το θέμα ήταν η κόντρα με τον Σωκράτη Κόκκαλη για το ποιος έχει την ευθύνη για την κατάσταση με το στάδιο Καραϊσκάκη, το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να περάσει στα χέρια των τραπεζών. Το χρέος είναι τεράστιο, η δανειακή σύμβαση έφτανε τα 40 εκ. ευρώ και το ομολογιακό δάνειο έχει καιρό που δεν εξυπηρετείται.

Είναι ένα θέμα γνωστό και ένα θέμα που συχνά επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς δε μοιάζει να αλλάζει κάτι. Είναι ένα θέμα που έχει φτάσει στη Βουλή, ένα θέμα που απασχολεί την οικονομία, καθότι είναι γνωστή η δυσχέρεια των τραπεζών και η Eurobank, η οποία είναι στην περίπτωση η άμεσα ενδιαφερόμενη, διατηρεί το δικαίωμα καταγγελίας του δανείου. Είναι ένα θέμα, εν ολίγοις, που θα έπρεπε να ενδιαφέρει και να καίει τους οπαδούς του Ολυμπιακού, πολύ περισσότερο από την ανακατασκευή του City Ground!

Το City Ground μεγαλώνει… Το Καραϊσκάκη;