MENU

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν μία επίδειξη δύναμης από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Πραγματικά φάνηκε η ανωτερότητα που έχει σε όλο της το μεγαλείο σαν ομάδα. Πρόκειται για μία σπουδαία νίκη, όπως άλλωστε και όλες οι νίκες πλέον εδώ που έχουμε φτάσει.

Το σημαντικό είναι ότι πήρε τους τρεις βαθμούς και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Σε κάθε παιχνίδι, κάνει ακόμα ένα βήμα και φτάνει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στον χθεσινό αγώνα από το πρώτο λεπτό φάνηκε η ανωτερότητα της ομάδας, καθώς κατόρθωσε και πέτυχε δύο πολύ γρήγορα γκολ. Από εκεί και πέρα, αυτό που έμεινε νομίζω ότι είναι η σοβαρότητα που έδειξε η ομάδα, η διάθεση των ποδοσφαιριστών σε όλο το ματς. Ακόμη και όταν είχε... κλειδώσει τη νίκη, οι ποδοσφαιριστές δεν σταμάτησαν να έχουν ένταση και διάθεση στο παιχνίδι τους, κάτι που φανερώνει πολλά.

Προσπαθήσανε, δημιουργήσανε τις προϋποθέσεις κάνοντας πολλές φάσεις και πέτυχαν πέντε τέρματα. Πραγματικά ήταν μία εμφάνιση μίας ομάδας πρωταθλήτριας.

Η προσέγγιση του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν άψογη και μας έχει δείξει ότι σε όλα τα παιχνίδια, είτε παίξει σε ντέρμπι, είτε με τον τελευταίο της βαθμολογίας, έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, μία δομή της ομάδας.

Το σύστημα ήταν και πάλι το 4-2-3-1, με τη γνωστή τετράδα στην άμυνα και για πρώτη φορά τον Ολιβέιρα βασικό μαζί με τον Μαουρίσιο. Είναι ένα σύστημα που ταιριάζει στην ομάδα, το γνωρίζει καλά ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο.

Ο Λουτσέσκου έδειξε για άλλη μία φορά τη σοβαρότητα που έχει περάσει στο σύνολο, δείχνοντας πειθαρχία σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας.

Ατομικά, ο Ολιβέιρα ήταν εκ των διακριθέντων. Πρόκειται για ένα παιδί που διαθέτει τεράστια προσωπικότητα, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και οι παραστάσεις που είχε μέχρι τώρα τον βοήθησαν πολύ. Το δείχνει άλλωστε και στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής που αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία τις δυνατότητες που έχει. Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα προσαρμογής και φαίνεται σαν να είναι μέλος της ομάδας αρκετό καιρό. Η απόδοσή του κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και δώσει πολλές λύσεις στο παιχνίδι του Δικεφάλου. Διαθέτει εκτός από ποιότητα και έντονη προσωπικότητα, κάτι που θα βοηθήσει την ομάδα.

Συνολικά, αυτό που φάνηκε για άλλη μία φορά και αποδυκνύεται από πέρυσι και είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι όλο το ρόστερ, είτε βασικοί είτε αναπληρωματικοί, έχουν πολύ καλή διάθεση και δίνουν τα πάντα για την ομάδα, για όσα λεπτά τους ζητηθεί. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη λειτουργία της ομάδας και τον προπονητή με το κλίμα και το πνεύμα που έχει περάσει.

Χθες, ο Σβιντέρσκι και ο Ενρίκε ήρθαν από τον πάγκο και έδωσαν λύσεις, πέτυχαν τέρματα και είχαν μεγάλη διάθεση. Τα γκολ τους τονώνει την ψυχολογία και είναι σημαντικό τα παιδιά που μπαίνουν ως αλλαγή να δίνουν το 100% στον αγωνιστικό χώρο και να θέλουν να προσφέρουν στην ομάδα.

Σε αυτό που στέκομαι είναι ότι ο ΠΑΟΚ αποτελεί μία ομάδα με κεφαλαία γράμματα σε όλους του τομείς. Και αυτά τον έχουν φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Απομένουν εννέα πολύ σημαντικά παιχνίδια και αυτό που κοιτάει ο ΠΑΟΚ είναι πάντα τον επόμενο αγώνα.

Την Κυριακή έρχεται ένα ντέρμπι απέναντι στον Άρη, το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον της πόλης, των ποδοσφαιριστών και γενικά της φίλαθλης κοινής γνώμης. Πιστεύω ότι στην κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας και με τη συμπαράσταση του κόσμου νομίζω ότι θα κάνει το καθήκον του για να προσθέσει ακόμα τρεις βαθμούς. Κάθε Κυριακή προσθέτει τρεις βαθμούς και είναι ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του μεγάλου στόχου.

Ο κόσμος θέλει να βλέπει μία ομάδα με διάθεση και πάθος, να παίζει για αυτόν, κάτι που το έχει καταφέρει φέτος. Πλέον πετυχαίνει και αρκετά γκολ, που είναι πολύ σημαντικό και ευχάριστο και όλοι οι παίκτες είναι... ορκισμένοι για τον μεγάλο άθλο της κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επίδειξη δύναμης από τον ΠΑΟΚ και εμφάνιση... πρωταθλητή
EVENTS