MENU

Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, το πρώτο ντέρμπι του δευτέρου γύρου που είχε να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα απέναντι στην ΑΕΚ. Είδαμε μία ομάδα για σεμινάριο, η οποία κανε μία μεγαλειώδη εμφάνιση. Το μόνο που έλειψε, ήταν το αποτέλεσμα, το οποίο θα μπορούσε να ήταν νικηφόρο.

Δυστυχώς, η ομάδα έπαιξε από το 32ο λεπτό με δέκα ποδοσφαιριστές, όμως έδειξε μεγάλη ποιότητα και χαρακτήρα. Το σκορ πιστεύω ότι δεν αντικατοπτρίζει τις ομάδες, γιατί ο ΠΑΟΚ έδειξε τεράστια διαφορά επιπέδου απέναντι στην ΑΕΚ και θεωρώ ότι αν ήταν με έντεκα ποδοσφαιριστές θα μιλούσαμε για μία σίγουρη επικράτηση. Φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω το σκορ, αλλά βάσει εικόνας μέχρι την αποβολή του Ζαμπά, έδειχνε ότι είναι ανώτερος σε όλους τους τομείς.

Μία αποβολή, η οποία ήταν λανθασμένη και νομίζω πως η διαιτησία ήταν αρνητικός παράγοντας για ένα παιχνίδι όπως αυτό και για μία ακόμα φορά επηρέασε το αποτέλεσμα. Δεν μπορείς σε ένα τέτοιο παιχνίδι να αφήνεις μία ομάδα με δέκα τόσο νωρίς, πόσω μάλλον όταν ο συγκεκριμένος δεν έκανε κάτι στην πρώτη φάση, αντιθέτως την κάρτα θα έπρεπε να τη δεχτεί ο αντίπαλός του ο οποίος τον απώθησε. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, φόρτωσε όλους τους ποδοσφαιριστές με κάρτες, κάτι που έπαιξε ρόλο στην εικόνα και στο αποτέλεσμα.

Ακόμα όμως και με δέκα παίκτες, είδαμε έναν ΠΑΟΚ που δεν επηρεάστηκε, αντιθέτως έβγαλε αυτοπεποίθηση και το μόνο που αξίζει να πούμε είναι μπράβο και συγχαρητήρια.

Η αντιμετώπιση του παιχνιδιού από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν εκπληκτική. Μέχρι το 75ο λεπτό που δέχτηκε την ισοφάριση, όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά ήταν ένα άνετο θα λέγαμε παιχνίδι. Με τον τρόπο παιχνιδιού που επέλεξε η ΑΕΚ, δεν μπορούσε να κάνει κάτι το διαφορετικό, γιατί είναι τέτοια η δομή του ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα στον αγωνιστικό χώρο που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και πως δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο. Στην Αθήνα πήγε με σκοπό να κερδίσει το παιχνίδι και πιστεύω ότι με έντεκα ποδοσφαιριστές σήμερα θα μιλούσαμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα υπέρ του ΠΑΟΚ.

Η εικόνα που έδειξε, μας απέδειξε για άλλη μία φορά τις τεράστιες δυνατότητες που έχει. Έφυγε αλώβητη και μέσα από το ΟΑΚΑ, πήρε τον έναν πόντο, αν και δίκαια μπορούσε να πάρει το κάτι παραπάνω. Η απόδοση ήταν εκπληκτική, όπως και η αμυντική λειτουργία που ήταν πραγματικά για σεμινάριο. Είδαμε το πόσο καλοδουλεμένη είναι και την ποιότητα που έχει. Τόσο ατομικά, όσο και ως σύνολο ομάδας.

Την Κυριακή έρχεται ένα διαφορετικό παιχνίδι, με τον δεύτερο Ολυμπιακό στην Τούμπα, με τον κόσμο στο πλευρό του και νομίζω ότι θα αποδείξει έμπρακτα ότι μετά το χθεσινό παιχνίδι η αυτοπεποίθηση είναι σε πιο υψηλά επίπεδα και ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκε η ψυχολογία των παικτών.

Βέβαια, προηγείται το ματς με τον Πανιώνιο για το θεσμό του Κυπέλλου, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ έχει το υλικό και τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και αν γίνουν αλλαγές. Πιστεύω πως μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και έτσι να κοιτάξει με πιο καθαρό μυαλό το επόμενο σημαντικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να σταθώ στα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα πρόσφατα. Ήδη έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής και φαίνεται ότι έχουν εγκλιματιστεί γρήγορα, όπως το ίδιο θέλω να πιστεύω και για τον Ολιβέιρα, αλλά και τον Ινγκασον. Είναι ποδοσφαιριστές με μεγάλες παραστάσεις και καλά χαρακτηριστικά και θεωρώ ότι θα μπούνε γρήγορα στο σύνολο και ο προπονητής θα έχει περισσότερα χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του. Σίγουρα, θα βοηθήσουν και θα παίξουν τον ρόλο τους ώστε να κατακτήσει η ομάδα όλους τους στόχους που έχει θέσει.

Ομάδα για σεμινάριο ο ΠΑΟΚ, διαφορετικό το αποτέλεσμα με έντεκα παίκτες
EVENTS