MENU

Ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του πρωταθλήματος είναι η συνάντηση που θα γίνει το πρωί της Παρασκευής (4/1) στις 11.00, στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή, ανάμεσα την ΕΠΟ, τη Super League, τους διαιτητές, τη FIFA, την UEFA και την Πολιτεία και την Αστυνομία.

Στη σκιά του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου, οι προαναφερόμενες πλευρές, θα προσπαθήσουν να πείσουν με τα λεγόμενα τους, τους διαιτητές να σταματήσουν την αποχή και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Super League αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας, κανονικά, από την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο τραπέζι θα καθίσουν οι Βαγγέλης Γραμμένος και Αλέξης Δέδες από την Ομοσπονδία, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης (αν και είχε κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες ότι θα απουσιάσει), ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μέλο Περέϊρα, ο παρατηρητής της FIFA και της UEFA Πέτρ Φούσεκ, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, από την πλευρά των διαιτητών, οι ρέφερι Τάσος Παπαπέτρου, Γιάννης Παπαδόπουλος και οι βοηθοί Κωσταράς, Δημητριάδης,

Πόσο εύκολο είναι να πιάσουν και πάλι οι ρέφερι τη σφυρίχτρα και οι βοηθοί τα σημαιάκια; Καθόλου είναι η απάντηση. Το SDNA έχει το ρεπορτάζ για το τι θα ειπωθεί στη συνάντηση.

Θορυβημένοι οι ρέφερι

Στις τάξεις των διαιτητών χαρακτηρίζουν την κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε, «πολύ δύσκολη» και τη συνάντηση «κομβική».

Διαψεύδουν μάλιστα, την εικόνα που έχει περάσει τα τελευταία 24ωρα ότι η αποχή θα λήξει, άποψη που εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης, όπως είπε, μετά από συνάντηση που είχε με τον Τάσο Σιδηρόπουλο.

«Ο Διακοφώτης δεν είναι διαιτητής. Φεύγουμε από τα σπίτια μας και κοιτάμε τριγύρω. Τον καταλαβαίνουμε απόλυτα, είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, είναι στην ΕΠΟ αλλά εμείς παίζουμε, δεν παίζει ο Διακοφώτης… Οι διαιτητές, είμαστε όλοι θορυβημένοι. Έχουμε τρομοκρατηθεί μετά από αυτό που έγινε. Περιμένουμε εγγυήσεις και αυτά που θα ειπωθούν θα πρέπει να μας πείσουν για να παίξουμε και πάλι. Αν δεν μας πείσουν, δεν θα παίξουμε, απλά… Πρέπει να ακούσουμε πολλά πράγματα για να πούμε ότι πάμε την Τρίτη να παίξουμε Κύπελλο. Πρέπει να πάρουμε εγγυήσεις. Φοβόμαστε. Είμαστε όλοι θορυβημένοι…».

Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των διαιτητών και των βοηθών της μεγάλης κατηγορίας, στους οποίους θα μεταφερθούν, από την τετράδα που θα είναι στη συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ, τα όσα θα ειπωθούν, και στη συνέχεια θα κληθούν μέσω ψηφοφορίας να αποφασίσουν για τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, όχι μόνο δεν υπάρχει... κλίμα για λήξη της αποχής αλλά το αντίθετο. Όλα είναι στον αέρα...

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις δηλώσεις (προκλητικές ορισμένες φορές είναι η αλήθεια) από παράγοντες ομάδων, που μένουν ατιμώρητες. Μέχρι στιγμές έχουν ασκηθεί διώξεις μόνο τρεις φορές: στον Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις του μετά το Ξάνθη - ΑΕΚ, στον Ραζβάν Λουτσέσκου για τα περί χιτλερικής εποχής και κλοπής στο περσινό πρωτάθλημα και στον Κισσαμικό για την ανακοίνωση για τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου στον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. «Δεν γίνεται να έχουν γίνει μόνο τρεις διώξεις ενώ έχουν βγει άλλες 15 ανακοινώσεις. Κάτι συμβαίνει λάθος. Ας εγγυηθούν οι ομάδες ότι δεν θα ξανακάνουν καμία δήλωση» θα ειπωθεί από την τετράδα των ρέφερι και θα ζητηθούν εγγυήσεις ότι οι... εμπρηστικές δηλώσεις θα σταματήσουν.

ΕΠΟ: Οι ανακοινώσεις και οι συστάσεις

Από την πλευρά της ΕΠΟ θα ειπωθεί ότι από την αρμόδια υπηρεσία, που έχει συσταθεί, έχουν σταλεί στα πειθαρχικά όργανα όλες οι δηλώσεις παραγόντων με θέμα τη διαιτησία (και όχι μόνο) από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Επίσης, ότι από εκεί και πέρα είναι θέμα των πειθαρχικών οργάνων αν θα πάνε οι υποθέσεις στο ακροατήριο και αν θα επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονται στον Πειθαρχικό Κώδικα, από τους τακτικούς δικαστές που στελεχώνουν τις Επιτροπές.

Τέλος, θα ζητηθεί από τη Λίγκα να γίνουν συστάσεις προς τις ΠΑΕ για τις δηλώσεις και θα αναζητηθούν τρόποι προστασίας με την Αστυνομία, για τους ρέφερι.

Αποκάλυψη: Εξοφλήθηκαν οι ρέφερι

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, την Πέμπτη (3/1) έπεσαν οι υπογραφές στα εργόσημα από την 6η μέχρι και την 14η αγωνιστική.

Οι διαιτητές θα κληθούν να τα πάρουν και έτσι έχουν εξοφληθεί, όσον αφορά τις αμοιβές τους, για τον α’ γύρο του πρωταθλήματος (εκκρεμεί η 15η αγωνιστική). Για τα έξοδα των μετακινήσεων υπάρχει σχετική συνεννόηση με το λογιστήριο της Ομοσπονδίας και αυτά θα καταβληθούν ηλεκτρονικά.

Τι θα ειπωθεί στην κρίσιμη συνάντηση της Παρασκευής για το ποδόσφαιρο