MENU

Είσαι μπροστά 10 αγωνιστικούς βαθμούς και έχεις τον καθένα να σε αμφισβητεί. Ακόμα και ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από την Ευρώπη, άρα είναι σε κρίση. Έριξε κάτι μπινελίκια ο Ιβάν λες και ο δικός τους μιλάει για Σοπέν όταν χάνει, ο ΠΑΟΚ είναι σε κρίση.

Ο ΠΑΟΚ τελικά έκανε το 13 στα 14 και κλείνει τον πρώτο γύρο με τον ΠΑΣ στη Τούμπα. Πιθανότατα θα κάνει και το 14 στα 15 αν είναι σοβαρός.

Στο πρωτάθλημα είναι σοβαρός. Τι άλλο να κάνει για να κατακτήσει την αποδοχή ακόμα και των αντιπάλων του; Δεν καταλαβαίνουν πως αν τον αποδεχτούν, η ήττα στο τέλος θα είναι πιο γλυκιά; Είναι άλλο να χάνεις από αυτόν που μειώνεις και άλλο από αυτόν που σέβεσαι.

Σήμερα ήταν ένα κομβικό παιχνίδι γιατί ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει ένα τεράστιο σερί αγώνων με έναν σχετικά μικρό λειτουργικά κορμό. Το κέρδισε και πάει στη διακοπή πολύ καλά.

Με το ζόρι να σε πείσουν πως μία ομάδα που είναι δέκα πόντους πίσω, που την κέρδισες, που την περνάς σε αρκετά κομβικά στατιστικά και κυρίως σε άμυνα-επιθετική αποτελεσματικότητα.

Πείτε ό,τι θέλετε, απλά κοιτάξτε και το ταμπλό. Δεν είναι κακό που και που. Και επειδή λένε πολλά, να υπενθυμίσω πως ο ανταγωνιστής μας, είχε - απομένει ένα - εννέα εντός έδρας παιχνίδια στον πρώτο γύρο. Ξεκινάει τον δεύτερο με τρία εκτός. Ενημερωτικά.

Ποδοσφαιρικά, σήμερα εμφανίστηκε ο Μπίσεσβαρ στη φυσική του θέση. Ο Ολλανδός ήταν ένα φάντασμα τις προηγούμενες εβδομάδες, πήρε ανάσες, φρεσκαρίστηκε ελαφρώς και μπήκε να πάρει το παιχνίδι.

Δίπλα του, έδειξαν απίστευτη ωριμότητα κυρίως ο Ζαμπά, αλλά και ο Ουάρντα ο οποίος ήταν πιο λειτουργικός από ποτέ.

Απλά για ακόμη μία φορά, χρειάστηκε η εκτελεστική ικανότητα του Πρίγιοβιτς για να ξεκλειδώσει το παιχνίδι.

Η νίκη θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη, το γκολ του Ζησόπουλου έβαλε τον Λεβαδειακό στο παιχνίδι, όμως και πάλι η ομάδα είχε την ηρεμία για να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς κινδύνους.

Το αρνητικό της νίκης, ήταν εννοείται ο τραυματισμός του Βέρνμπλουμ. Περαστικά στο παιδί που έχει να αντιμετωπίσει έναν σκληρό τραυματισμό και μάλιστα σε προχωρημένη σχετικά ηλικία, πριν καταφέρει να δώσει πολλά στη νέα του ομάδα.

Σε επίπεδο προγραμματισμού, εννοείται πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βγάλει σεζόν με τρεις κεντρικούς μέσους και προφανώς θα ασχοληθεί με την απόκτηση ενός.

Κλείνοντας, αυτή η έκδοση του Λεβαδειακού με αρκετούς Έλληνες και πολλούς από αυτούς ταλαντούχους, είναι ξεκάθαρα πιο ελκυστική από την μεικτή αφρικάνικων χωρών που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να το υποστηρίξει ακόμα και αν υποβιβαστεί.

Η σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία έχει κοπεί εντελώς και μόνο κάτι φρέσκο μπορεί να επαναφέρει το ενδιαφέρον μελλοντικά.

ΥΓ Δεν υπάρχει καμία επαφή ΠΑΟΚ - Κομπότη για Ιωαννίδη. Αν θέλει να τον δώσει ο Κομπόταρος, ξέρουμε που θα τον δώσει.

Μη σταματάς να τους γλεντάς