MENU

Οι έξυπνοι άνθρωποι, λένε, μαθαίνουν από τα λάθη τους. Οι ακόμα πιο έξυπνοι όμως, είναι εκείνοι που μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων. Κι αν κάτι μας δίδαξε η ιστορία της φερόμενης «Εγκληματικής Οργάνωσης» ή «Συμμορίας» ή όπως τη βαφτίζουν οι εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, είναι τούτο: Δεν μασάμε από απειλές κι από εκβιασμούς. Όποιος χρησιμοποίησε τέτοιους μεθόδους, έπαιξε κι έχασε.

Δεν με απασχολεί ειλικρινά αν ήταν πέναλτι του Μάνταλου ή αν ήταν του Πρίγιοβιτς. Δεν τα βάζω καν σε ζύγι, δεν συγκρίνω, γιατί πολύ απλά δεν αποτελεί ούτε καν παρωνυχίδα του σημερινού θέματος. Έχω άποψη και για τα δυο: Κανένα δεν ήταν πέναλτι. Για την ακρίβεια ήταν Ολυμπιακά πέναλτι, έτσι τα έμαθε να τα λέει η δική μου γενιά. Κι από τη στιγμή που αυτό εδώ το Μέσο πρωτοστάτησε για να μην υπάρχουν τέτοιου ειδους πέναλτι, οφείλουμε πρώτοι να σηκώσουμε το χέρι...

Αλλά είναι προσωπική άποψη για τα πέναλτι και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Ο Κόλκας, ο Κετσετζόγλου μπορούν να έχουν τη δική τους, ο Κεφαλογιάννης μια άλλη, ένας άλλος να μην νοιάζεται καν. Το site παρέχει τη δυνατότητα στον καθένα να γράψει αυτό που θέλει, αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία του Μέσου. Πολλές φορές κάνουμε και λάθη, βιαστικές κρίσεις που σε... επόμενο τόνο επιχειρούμε να τα διορθώνουμε, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Δεν διεκδικούμε κανένα αλάθητο. Παίρνουμε αποφάσεις σχεδόν σε πρώτο χρόνο κάθε φορά, δεν φοβόμαστε να κρίνουμε, να βγούμε μπροστά, να ευστοχούμε ή να αστοχούμε.

Κι ο κάθε Δημάτος, Κυριάκος έχουν τη δυνατότητα να αντικρούσουν τη γνώμη αυτή και να έχουν τη δική τους. Ποστάρουν στα social media, και την επόμενη στιγμή γίνεται viral. Όπως την άποψη τους έχουν κι οι αναγνώστες.

Όλο αυτό, αναπόφευκτα οδηγεί σε εντάσεις. Μεγάλωσα κοντά στη Νέα Ελβετία, όχι στην Ελβετία ώστε να γνωρίζω ότι η ενασχόληση με «αντικείμενα» που διακυβεύονται εκατομμύρια, εμπεριέχει και παράπονα και ανακοινώσεις και υψηλούς τόνους.

Απειλές όμως, εκβιασμούς και καουμποιλίκια δεν περνάνε εδώ. Ίσως αλλού, ίσως σε τίποτα «φυτά». Όποιος έχει σκοπό λοιπόν να σκοτώσει ή να ανατινάξει, εμπρός πεδίον δόξης λαμπρόν. Το πολύ πολύ να μείνουμε... ένας λιγότεροι. Από σήμερα θα είναι ενήμερη και η ΕΛ.ΑΣ και οι Αρχές ώστε να μην δηλώσει μετά κανείς ότι δεν ήξερε.

Τώρα θα ξέρουν όλοι. Και αυτοί που απειλούν και οι επόμενοι που θα τολμήσουν να το σκεφτούν έστω. Στον επόμενο τόνο και εφόσον χρειαστεί θα γραφτούν διευθύνσεις και ονόματα. Ως τότε, ας το απολαύσουμε όλοι μαζί αυτό που βλέπουμε κάθε ΣΚ εφόσον δε μπορούμε να το αποφύγουμε...

Αλλά με βεβαιότητα πια μπορούμε να πούμε, κι έχοντας περάσει από διάφορες καταστάσεις το άθλημα τα τελευταία χρόνια, ότι αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο είναι αυτό που παίχθηκε στο ΟΑΚΑ κι ας είναι πιο χαμηλό το επίπεδο, ποδόσφαιρο είναι αυτό που παίζεται στο Champions League κι είναι υψηλό επίπεδο. Αυτό που παίζεται εντός των τειχών είναι... μια αηδία, με τον καλύτερο «γκάνγκστερ» συνήθως να επικρατεί.

Απειλές, εκβιασμούς και καουμποϊλίκια... αλλού!