Το τέλος του Μπέσνικ Χάσι που «πελαγοδρόμησε» και διέλυσε τους ποδοσφαιρικούς κανόνες μέσα σε δύο εβδομάδες είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή της αγωνιστικής κατάστασης του Ολυμπιακού. Το δεύτερο είχε να κάνει με την επιλογή της διοίκησης για τον αντικαταστάτη του.
Είναι αλήθεια πως όλο αυτό το διάστημα που ο Χάσι ήταν στα «σκοινιά» έως την… παράδοση του στο ΟΑΚΑ με τα όσα απίθανα έκανε εις βάρος της ομάδας του υπήρξαν πολλές σκέψεις στον Ολυμπιακό για την επόμενη μέρα.
Σκέψεις για ξένο προπονητή που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα (Πογιέτ), για ξένο προπονητή που δεν την ξέρει και βέβαια για έτοιμες λύσεις. Πιο έτοιμη λύση από τον Τάκη Λεμονή διαχρονικά δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό. Αν την δεδομένη χρονική στιγμή ο προπονητής που τελείωσε την περσινή χρονιά αλλά δεν έμεινε για να έρθει ο Χάσι, στην επιστροφή του θα μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα στους πρωταθλητές είναι κάτι που θα το δούμε να εξελίσσεται.
Ο Λεμονής άλλωστε είναι γνωστό για το τι μπορεί να κάνει, ποια είναι τα συν, ποια είναι τα μείον του. Το σίγουρο είναι πως ανέλαβε μια «καυτή πατάτα» που αυτή την φορά, στην 4η θητεία του στον Ολυμπιακό, τον φέρνει στην πιο δύσκολη αποστολή που είχε ποτέ στην καριέρα του με τους «ερυθρόλευκους».
Γιατί αυτή η θητεία που ξεκίνησε σήμερα για τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο των μόνιμων πρωταθλητών είναι μακράν και η πιο δύσκολη. Παραλαμβάνει μια ομάδα που έχει πολύ καλό υλικό, αλλά και νέα είναι και ομάδα δεν έχει γίνει ακόμη. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος της εισόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ σε συνδυασμό με τη κάκιστη διαχείριση του υλικού από τον Χάσι μετά τα ματς με την Ριέκα έχουν δημιουργήσει προβλήματα που ο Λεμονής θα κληθεί γρήγορα να βρει λύσεις.
Βέβαια μαγικά ραβδάκια δεν έχει κανείς. Ο Λεμονής απλά τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με όποιον άλλο ερχόταν, ακόμη και καλύτερο προπονητή από αυτόν, για να βγάλει γρήγορα αντίδραση και να φέρει αποτελέσματα που πλέον είναι απαραίτητα. Δεν είναι το -5 από την κορυφή το θέμα, καθώς ακόμη είμαστε στην Πέμπτη αγωνιστική και το πράγμα έχει πολύ δρόμο όσο η εικόνα του Ολυμπιακού μετά από το διπλό στη Ριέκα.
Το αν λοιπόν ο Λεμονής θα βγει «καβάλα στο άλογο» ανατρέποντας τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή και οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο πιο γλυκό πρωτάθλημα είναι κάτι που θα το βλέπουμε να εξελίσσεται.
Αυτό που ήδη πιστώνεται ο Λεμονής από το πρώτο λεπτό της 4ης θητείας του είναι το άμεσο και μεγάλο «ναι» που είπε στον Ολυμπιακό παρότι πετάει την Τρίτη για το Τορίνο για να παίξει απέναντι στην Γιουβέντους. Με μια ομάδα που προπόνησε μόλις σήμερα για πρώτη φορά και που μπορεί να ήταν σε αυτή στο φινάλε της περσινής σεζόν όμως η πλειοψηφία των παικτών που βρίσκει είναι καινούργιοι σε αυτή.
Αυτή η απόφαση του Λεμονή να πάει στο Τορίνο ως πρώτο του ματς στην 4η θητεία, ματς που όπως και να το κάνουμε είναι το πιο δύσκολο και άκρως επικίνδυνο από όσα έχει δώσει έως τώρα η ομάδα, θέλει μεγάλα «καρύδια». Όλοι, άντε οι 99 στους 100, που θα ήταν στη θέση του θα ζητούσαν λίγο χρόνο για να περάσει το Τορίνο…