SDNA sprite sdna-2019-sports-sprite
MENU

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι δεν έκαναν καλή εμφάνιση, αλλά ήταν ουσιαστικοί κόντρα σε μια ομάδα που μόλις πριν από μερικές ημέρες άλλαξε προπονητή (σ.σ. ήταν το ντεμπούτο του Στάθη Σταθόπουλο, ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκο Κουρμπανά) και δεν έδειξε σε κανένα σημείο ικανή να απειλήσει και να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς που θα την βοηθούσαν στην προσπάθειά της να μείνει στην κατηγορία.

Έτσι ο Άρης παραμένει σε απόσταση εννέα βαθμών από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης και έξι από τη δεύτερη Λαμία και το... κυνήγι συνεχίζεται!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 8ο λεπτό όταν ο Μιχελής απέκρουσε την κεφαλιά του Σόουζα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ με σουτ του Ντούνη από το ύψος του πέναλτι μετά το γύρισμα του Τζανακάκη.

Συγκινητική στιγμή, δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του γκολ, καθώς οι παίκτες του Άρη πανηγύρισαν κρατώντας τη φανέλα του Δημήτρη Ανάκογλου, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Καλλιθέα δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει και έκανε την πρώτη τελική της στο 28ο λεπτό όταν ο Διούδης μπλόκαρε σουτ του Μπέλη έξω από την περιοχή.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ μετά την επίτευξη του γκολ, παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς ήταν περισσότερο δραστήριοι και προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα για να «καθαρίσουν» νωρίς το παιχνίδι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η πρώτη καλή στιγμή του Άρη μετά το γκολ ήταν στο 49ο λεπτό, όταν ο Τάτος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Παυλίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου επαναλήφθηκε καθώς αμέσως μετά τη χαμένη ευκαιρία ήρθε και πάλι το γκολ για τους γηπεδούχους με ωραίο πλασέ του Τζανακάκη στο 53ο λεπτό.

Ο ρυθμός έπεσε και φτάσαμε στο 71’ για να κάνουν και πάλι τελική οι γηπεδούχοι, όταν ο Μιχελής απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Πίτου και στην συνέχεια οι αμυντικοί της Καλλιθέας πρόλαβαν να απομακρύνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή μετά την προβολή του Καπνίδη.

Η Καλλιθέα δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει και οι παίκτες της... παρέδωσαν οριστικά τα όπλα μετά το 77ο λεπτό, όταν ο Σόουζα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 μετά την εκτέλεση φάουλ του Πίτου.

Έτσι πέρασε ένα εύκολο απόγευμα για τον Άρη, που έχει μπροστά του το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο και σκέφτεται φυσικά τις αναμετρήσεις με Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία που ίσως αποδειχθούν καθοριστικές.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Πίτου Γκαρσία, Ρόβας, Ντούνης, Τάτος (57’ Μιλούνοβιτς), Παυλίδης (76’ Μακουτά), Ίλιτς (57’ Καπνίδης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: (Στάθης Σταθόπουλος): Μιχελής, Λεβέντης, Σταματόπουλος, Πάτας, Ντιακιτέ, Σταματάκος, Καντέ (54’ Γκίνη), Τσίπρας, Μπέλης (68’ Ταμπάκης – 79’ Μάκος), Συριόπουλος, Ολιβέιρα.

Διαιτητής: Τζουμαλάκης (σύνδεσμος Σερρών)