MENU

Μου είχαν πει πως στη Πάτρα υπάρχει μία πρόωρη ανάπτυξη των παιδιών και ήμουν προετοιμασμένος να αποδεχτώ το τι μπορούν να πετύχουν δύο 15χρονά σε δέκα λεπτά μέσα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Διάβασα τη λίστα με τις φθορές και τα έκανα όλα εικόνα. Δύο 15χρονά, με εκπαίδευση Νίντζα να υποθέσω και απόγονοι του Κουταλιανού, προσέφεραν απλόχερα μία λίστα φθορών που πιάνει τις δύο σελίδες.

Δεν ξέρω πότε θα βγει στους τηλεοπτικούς δέκτες το Ελλάδα έχεις ταλέντο ξανά, όμως εδώ μιλάμε για μία σκληρή βάση που μπορείς να στήσεις αυτό το ραδιοφωνικό πρότζεκτ.

Ξεκινάμε από τα δύο δέντρα, μεγάλου μεγέθους όπως αναφέρει η έκθεση και πάμε στις πλήρεις αυλόπορτες. Εντυπωσιακό ακούγεται για να είναι πλήρεις. Νιπτήρες, μπαταρίες, βαλβίδες, κλειδαριές, μάλλον ήταν για ζέσταμα, ενώ ψάχνω με αγωνία να μάθω τι στο διάολο είναι τα πιγκάλ. Ξέρεις ρε φίλε τι είναι αυτό που καταστρέφεις ή ξοδεύεις ενέργεια στο κενό;

Κάτι για Φ16 διάβασα, αλλά μάλλον δεν είναι τα αεροπλάνα τα πολεμικά μας γιατί υπάρχει η φράση «σταλλακτηφόροι σωλήνες». Άντε βγάλε άκρη.

Κάτι να γίνει με αυτά τα 15χρονά, ένα τμήμα σκάουτινγκ, κάτι να τα σουλουπώσει γιατί με τόση ενέργεια αν μη τι άλλο γίνονται σίγουρα αμυντικά χαφ και η χώρα δεν έχει.

Στα υπόλοιπα νέα, ο Πάκο Ερέρα έφυγε και σαν να στεναχωρήθηκα. Δεν μου συμβαίνει συχνά με στελέχη του Άρη μας, αλλά αυτός ο τύπος μου ήταν εξαιρετικά συμπαθής. Έπαιζε συμπαθητική μπάλα που είχε περιθώρια βελτίωσης όταν δημιουργούνταν κάποτε ένα σκληρό γκρουπ, είχε σωστές τοποθετήσεις γύρω από το άθλημα και ως φυσιογνωμία φαινόταν πως είναι καλός άνθρωπος.

Στον Άρη βέβαια του χρεώνουν τις πέντε ήττες, αλλά άντε να εξηγήσεις σε έναν που θέλει να πηδήξει άρθρα για να διαβάσει ένα βιβλίο, πως η απουσία από το τοπ επίπεδο είναι κάτι που στοιχίζει. Πρώτα χτίζεις τις βάσεις της ομάδας, μετά αναφέρεσαι σε στόχους και στο τέλος κρίνεις. Αυτή είναι μία διαδικασία που για το πρώτο ξοδεύεις έναν χρόνο απλά για να διατηρηθείς στο επίπεδο που έλλειπες, μετά κάνεις ποιοτικές ενέσεις στο γκρουπ και μετά ζητάς κάτι συγκεκριμένο πχ Ευρώπη.

Ποδόσφαιρο δεν παίζει το παρελθόν, αλλά το παρόν. Και η βάση για να πιάσεις την ποδοσφαιρική σου δυναμική, ξεκινά από τον ρεαλισμό. Τον οποίο και δεν διαθέτουν στον Άρη μας, παρότι ο περίγυρος έδειξε πολύ ώριμος πάνω στη κρίση. Και αντί αυτό να είναι οδηγός επιβίωσης του πρότζεκτ, τα πάντα έπεσαν στο κενό.

Στα δικά μας τώρα, ο αγώνας με τη Βίντι είναι χωρίς αύριο. Κερδίζεις, περνάς. Χάνεις αποκλείεσαι. Ισοπαλία, παρακαλάς να είναι σοβαρή η Τσέλσι.

Η Βίντι είναι σκληρή ομάδα από αυτές που πρέπει να ματώσεις για να κερδίσεις. Και η ήττα της Τούμπας την έβαλε στο κόλπο. Το κίνητρό της είναι τεράστιο και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει μέταλλο και πρέπει να το αποδείξει. Ειδικά εκτός πάει καλύτερα, κάτι που θα μας εξηγήσει ο ιστορικός του μέλλοντος γιατί συμβαίνει.

Νομίζω πως δεν θα αλλάξει κάτι στην άμυνα, θέση στην ενδεκάδα θα πάρουν οι Λημνιός – Πέλκας, ενώ ουσιαστικά παίζει μία θέση ανάμεσα σε Ελ Καντουρί και Ζαμπά. Βλέπω κλειστό παιχνίδι, με προσεκτικές άμυνες και άλλο ύφος σε σχέση με αυτό της Τούμπας.

Στα άλλα τμήματα, το μπάσκετ αρχίζει και συνέρχεται, με τον Αθηναίου να στέκεται έξοχα δίπλα στον Γκος. Όταν σταθεροποιηθεί ο Τζόουνς και εμφανιστεί ο Χάτσερ, σίγουρα θα είμαστε πιο σταθεροί.

Το μπάσκετ δεν το φοβάμαι, θα παίξει καλύτερα από τα λεφτά που κοστίζει. Αυτό που θέλω να δω είναι το ποιος θα διαδεχτεί τον Μπάνε που είπε πως αποχωρεί το καλοκαίρι. Γιατί καλό το ξεφωνητό, αλλά να δούμε και λίγη ουσία.

Μεγάλη ημέρα και για το ΤΑΠ, όπου παίζει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί και θα τα καταφέρει...

Τα ατίθασα 15χρονα, ο συμπαθής Πάκο και ο αγώνας δίχως αύριο
EVENTS