MENU

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία πραγματοποίησε ο Γιώργος Βασιλειάδης, στη δευτερολογία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του αθλητισμού νομοσχεδίου, την Τετάρτη (27/2).

«Το νομοσχέδιο δεν λύνει όλα τα προβλήματα αλλά απέχει έτη φωτός από το διαλυμένο και αναξιόπιστο σύστημα και σύστημα παράγκας που πήραμε το 2015. Και περιμένω κυρία Καραμανλή να πείτε τη λέξη «παράγκα, δεν είναι κακό ήταν μια πραγματικότητα, τολμήστε το» είπε ο Γ. Βασιλειάδης απευθυνόμενος στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, η οποία νωρίτερα, είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση και συμπληρωσε: «Σας καλώ, λοιπόν, να στηρίξετε, να κουβεντιάσουμε τα θέματα που χρειάζονται συζήτηση. Εάν χρειάζεται να συζητήσουμε για βελτιώσεις, που πάντα το κάναμε αυτό και πάντα γίνεται αυτό, αλλά να στηρίξουμε την αλλαγή σελίδας τον ελληνικό αθλητισμό».

«Όσο πλησιάζουμε τον Οκτώβρη, οι εξάψεις θα γίνονται περισσότερες»

Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του, είπε... «Δεν μπορούσε να μη φανεί η αμηχανία κάποιον να διαφωνήσουν γιατί έπρεπε να διαφωνήσουν. Με αυτά που έχετε κάνει 30 χρόνια, κανένας δεν θα μπορέσει να κοκκινίσει, Και θα έλεγα, επειδή εγώ, πάντοτε, από αυτό το Βήμα, είμαι πολύ προσεκτικός, να είστε κι εσείς. Και όσο πλησιάζουμε προς τον Οκτώβρη (σ.σ. εννοεί τις εκλογές), οι εξάψεις θα γίνονται περισσότερες» ειπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιο Στύλιο.

Ακόμη τόνισε:

Για τη βία… «Με δεδομένο ότι για πρώτη φορά τέτοιες υποθέσεις και οδηγούνται και αποκαλύπτονται, για πρώτη φορά, εγώ θα περίμενα να είμαστε πιο προσεκτικοί και φειδωλοί».

Για τη... νέα Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Δημιουργούμε ένα κλίμα, που θα μπορεί να μας δώσει για πρώτη φορά ουσιαστικά αποτελέσματα. Θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς, φορολογικά στοιχεία ώστε να μπορεί να λειτουργήσει».

Για τις χρηματοδοτήσεις στις Ομοσπονδίες: «Βέβαια πάλι με τις ίδιες δημοσιονομικές συνθήκες καταφέραμε να σταματήσουμε την πτωτική ροή της χρηματοδότησης των Ομοσπονδιών και να έχουμε μεσοσταθμικές αυξήσεις πάνω από 25% την τελευταία τριετία στις Ομοσπονδίες και με έκτακτες χρηματοδοτήσεις ερχόμαστε να καλύψουμε τις πληγές του παρελθόντος, γιατί, όπως ξέρετε, οι παρα-ομοσπονδίες χρωστάνε τρία και τέσσερα και 5 εκατ. ευρώ. Και τις κρατάμε με «νύχια και με δόντια» ανοιχτές, χωρίς να διακινδυνεύσει το άθλημα, χωρίς να διακινδυνεύσουν οι εργαζόμενοι, χωρίς να διακινδυνεύσει το μέλλον τους».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε κάνει λόγο για μια νέα ημέρα για τον αθλητισμό.

Τελικά, δεν καλούν την ΕΠΟ!

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να κληθούν για το πρωί της Πεμπτης (28/2) 21 φορείς και Ομοσπονδίες για να καταθέσουν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο αλλά όπως ειπώθηκε, η ΕΠΟ αν και ήταν αρχικά μέσα σε αυτές, έμεινε εκτός για να κληθεί η Κολυμβητική Ομοσπονδία!

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η συζήτηση και η ψήφιση επί της αρχής, την Τρίτη (5/3) θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου που στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για την Ολομέλεια.

Κλήθηκαν λοιπόν για την Παρασκευή οι: Ένωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδας, Πανελλήνια Ένωση Φιλίππων, Ένωση Επαγγελματιών Δρομώνων Ίππων, Φίλιππος Ένωσης Ελλάδας, Ένωση Προπονητών Δρομώνων Ίππων, ΟΔΙΕ, ΕΟΕ, Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ΣΕΓΑΣ, Super League, ΔΕΑΒ, Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων, ΟΠΑΠ, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ΕΟΚ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων, Ομοσπονδία Βόλεϊ, Ομοσπονδία Χάντμπολ, Ομοσπονδία Πινκ Πονκ, Κολυμβητική Ομοσπονδία, «Ιπποδρομίες Α.Ε.»,

Βασιλειάδης: «Σύστημα παράγκας το 2015…»
EVENTS