MENU

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση, είναι κάτι που το έχει αποδεχτεί πρώτος από όλους ο μεγαλομέτοχός του Ιβάν Σαββίδης. Δεν θα είχε άλλωστε λόγο να πληρώσει μισό εκατ. ευρώ για να φέρει από τώρα τον Ζοσέ Μπότο. Θα μπορούσε να τον κλείσει από τώρα και να τον υποδεχτεί το καλοκαίρι.

Προφανώς και ο Πορτογάλος, στη πρώτη του θητεία ως αθλητικός διευθυντής, θα δουλέψει με την ατζέντα του, εκτός και αν βρει κάτι ενδιαφέρον στην προεργασία που είχε κάνει το κλαμπ μέσω του τμήματος σκάουτινγκ όλο αυτό το διάστημα. Θα φανεί κάτι τέτοιο άμεσα άλλωστε.

Η πρώτη διαρροή πάντως, είχε οσμή Μπότο. Ο Τσικίνιο σύμφωνα με την ABOLA, ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ. Από την ΠΑΕ, ούτε διαψεύδουν, ούτε επιβεβαιώνουν, όμως αν σκεφτούμε με απλά μαθηματικά, θα αντιληφθούμε πως η περίπτωση του Πορτογάλου δεν μπορεί να είναι αδιάφορη. Και θεωρητικά, είναι στα χρήματα που μπορεί να δώσει ο ΠΑΟΚ. Το θεωρητικά έχει να κάνει με τις όποιες αξιώσεις της Μπενφίκα.

Δεν γίνεται αυτή την περίοδο, ειδικά στο δέκα, να έχεις πολλές επιλογές που να σε καλύπτουν. Η περίπτωση Τσικίνιο είναι το μοτίβο παίκτη που μπορεί να πάρει ο ΠΑΟΚ. Αν όχι τον ίδιο, κάποιον που να έχει τα στοιχεία αυτά. Παραγωγική ηλικία, να υπάρχει ανάγκη στις θέσεις που αγωνίζεται, ο συγκεκριμένος παίζει δέκα, δεξί εξτρέμ και 8άρι και να διαθέτει ποιότητα και ταχύτητα.

Το άλλο κομμάτι που κοιτάς, είναι το γεγονός πως παρά το πέρασμά του από την Μπενφίκα πήρα τις ευκαιρίες του αλλά δεν έμεινε σε αυτή και πως έκανε έναν αρκετά μεγάλο κύκλο στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Η Μπράγκα δεν αποτέλεσε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη άρα οι βασικές του επιλογές πλέον είναι εκτός Πορτογαλίας.

Είναι και θέμα αγοράς. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να δουλέψει πολύ Πορτογαλία και Ισπανία. Είναι οι δύο ευρωπαϊκές σχολές του Νότου, που έχουν ως βάση την ποιότητα και την τακτική παιδεία. Καλά τα βαλκάνια και ο βορράς, αλλά χαΐρι από εκεί δεν είδαμε. Τη διαφορά σήμερα στην ομάδα την κάνει ο Βαλκάνιος που έπαιξε εκεί Ζίφκοβιτς και ο Σλοβένος με δέκα χρόνια στο Καμπιονάτο Κούρτιτς.

Περιμένουμε πως και πως την επιστροφή του Πορτογάλου Ολιβέιρα, ενώ ο Πορτογάλος Βιεϊρίνια, ακόμα και στα 36 του είναι απαραίτητος. Λίγο αν διαβάσουμε την σύνδεση των συγκεκριμένων περιπτώσεων, θα κατανοήσουμε γιατί αποτελούν σημαντικές σταθερές, με του Ολιβέιρα να μπαίνει σε άλλη λογική μιας και τον χτύπησε η ατυχία μόλις είχε δείξει τι μπορεί να κάνει.

Νομίζω ο Μπότο στις πρώτες του κινήσεις θα ψάχνει την ουσία και μετά, με μεγαλύτερη ηρεμία θα αναζητήσει τις περιπτώσεις μεταπωλητικής δυναμικής. Και τι πιο λογικό από το να πάει στις αγορές που ξέρει καλύτερα απ όλες, αφήνοντας λίγο στην άκρη την βραζιλιάνικη που δεν έχει αποβεί και ιδιαιτέρως αποτελεσματική για τον ΠΑΟΚ.

ΥΓ Αυτά που κάνει ο Αυγενάκης είναι για το Γκίνες, όμως πλέον δεν είναι δουλειά των δημοσιογράφων να τα καταγράψουν. Έχουν καταγραφεί και με το παραπάνω. Η ευθύνη πλέον πάει στους μεγαλομετόχους που τον ανέχονται. Είναι ξεκάθαρα δική τους υπόθεση.

Οδηγός η περίπτωση Τσικίνιο για τον ΠΑΟΚ
EVENTS