MENU

Όπως διαβάσατε μέσα από το SDNA, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το «διαζύγιο» με τον Σίντζι Καγκάβα, έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου μιλούν με άκρως κολακευτικά λόγια για τη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό του Ιάπωνα, παρά το γεγονός πως η συνεργασία τους δεν στέφθηκε με επιτυχία. 

Κάτι που σημαίνει πως απελευθερώνεται μία θέση ξένου, με τον ΠΑΟΚ να διαθέτει στην παρούσα φάση στο σύνολό του επτά ξένους ποδοσφαιριστές: Σίντκλεϊ, Τέιλορ, Ροντρίγκο, Άκπομ, Εσίτι, Καγκάβα και Αουγκούστο. Με την έλευση Ζαμπά που βρίσκεται στο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη, αν και εφόσον παραμείνει, δεδομένου πως ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Ραζβάν Λουτσέσκου και το επιτελείο του, θέλοντας να «τσεκάρουν» την κατάστασή του, ο αριθμός θα ανέλθει και πάλι στους επτά.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως σε κάθε αγώνα θα μπορούν να αγωνιστούν και να δηλωθούν οι πέντε από αυτούς που διαθέτουν καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό: «Μία ΠΑΕ της Super League 1 που διατηρεί Β ομάδα δύναται, κατά παρέκκλιση των όσων ορίζονται στο άρθρο 3 παρ. 2 και 3 του Παραρτήματος Α του ΚΙΜΠ, να διατηρεί στη δύναμη της αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές προερχόμενους από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ/ΕΟΧ, κατ' ανώτατο όριο δώδεκα (12), εκ των οποίων έως οκτώ (8) μπορεί να είναι άνω των είκοσι τριών (23) ετών.

Από αυτούς τους δώδεκα δύναται κάθε ΠΑΕ να χρησιμοποιεί ανά αγώνα πρωταθλήματος Super League 1, ήτοι να αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και να αγωνίζονται μέχρι πέντε (5) χωρίς ηλικιακό περιορισμό, ενώ ανά αγώνα της Β' ομάδας για το πρωτάθλημα Super League 2, δύνανται να εγγραφούν στο φύλλο αγώνα και να αγωνιστούν, κατ' ανώτερο, όσοι θα επιτρέπονται και για τις λοιπές ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό σύμφωνα με την προκήρυξη της Super League 2».

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στα μετόπισθεν δεδομένης της παρουσίας Τέιλορ και Ροντρίγκο, με το δεύτερο να χάνει σημαντικό έδαφος μέσα στη σεζόν λόγω τραυματισμού και ατυχιών, καταγράφοντας μόλις 580 αγωνιστικά λεπτά. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022 και από τη στιγμή που η επιθυμία του ΠΑΟΚ για ενίσχυση στα μπακ είναι δεδομένη, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ντόμινο εξελίξεων. 

Κεφάλαιο: Ευρωπαϊκή Λίστα

Αξίζει να προσθέσει κανείς πως ο Ροντρίγκο δεν συμπεριλήφθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και στην ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ καθώς όταν έπρεπε να παρθούν αποφάσεις και να αποσταλεί στην UEFA, ο Ροντρίγκο ήταν τραυματίας. Κάτι που είχε θίξει δημοσίως, βάζοντας στην κουβέντα και το θέμα των ξένων, εξηγώντας το σκεπτικό του και γιατί... σιχαίνεται να βγάζει λίστες: 

«Είμαι στεναχωρημένος για την κατάσταση με τον Ροντρίγκο, γιατί όταν έκανα την λίστα τον άφησα εκτός. Δυστυχώς αυτή ήταν η κατάσταση και έπρεπε να είχαμε πέντε ξένους στη λίστα ενώ εχουμε εφτά στο ρόστερ και έπρεπε να υπολογίσω όλα τα δεδομένα. Θεωρώ πώς είναι μια πολύ καλή περίοδος για τον Σίντκλεϊ με τα συνεχόμενα παιχνίδια που παίρνει. Ο Τέιλορ πήρε προβάδισμα από τον τραυματισμό του Ροντρίγκο, ο Αουγκούστο μας δίνει λύσεις στον άξονα, ο Άκπομ είναι ένας επιθετικός που δεν γίνεται να μείνει έξω γιατί έχουμε μετά μόνο τον Κάρολ, ο Εσίτι έχει ικανότητες που δεν έχει άλλος παίκτης μας στο ρόστερ...».

Τώρα, με φόντο τα παιχνίδια με τη Μίντιλαντ για τα νοκ άουτ του Conference League,  σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, οι ομάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν μέχρι τρεις αλλαγές από την αρχική τους λίστα έως και τις 2 Φεβρουαρίου του 2022. Με δεδομένο πως μεσολαβεί ο Γενάρης των μεταγραφών, έχει ενσωματωθεί και ο Ίνγκασον, είναι βέβαιο πως η λίστα του ΠΑΟΚ θα έχει αλλαγές. 


 

ΠΑΟΚ: Το... δρομολόγιο Ζαμπά - Καγκάβα και η ευρωπαϊκή λίστα
EVENTS