MENU

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ με την ανακοίνωσή της, ξεκαθάρισε τα αυτονόητα. Τους όποιους πικρόχολους ψιθύρους μπορεί να υπήρξαν, τους διέλυσε μια και καλή. Ο Ιβάν Σαββίδης, που τα άρρωστα μυαλά εκλιπαρούν για να φύγει από την Ελλάδα, ολοκλήρωσε και τυπικά την καταβολή των 500.000 ευρώ προς το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου. Ποσό που δε δίνει απλά ανάσα, αλλά μετά από χρόνια κάνει το Δικέφαλο να βγάλει το κεφάλι απ’ το νερό! 

Η συμβολή του διοικητικού ηγέτη του συλλόγου, δεν ήταν μόνο η τήρηση της υπόσχεσης για το μισό εκατομμύριο. Από την έναρξη της διαδικασίας της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΚΑΕ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο η υπόσχεση της οικογένειας Σαββίδη. Το δέλεαρ που έδωσαν στον κόσμο, για να πειστεί. Τόσο για τη σοβαρότητα της προσπάθειας, τόσο για τη σημασία της, όσο και για να σπεύσουν να αυξηθεί το ποσό έτσι ώστε ο διπλασιασμός του να σώσει το χιλιοταλαιπωρημένο οικονομικά τμήμα μπάσκετ. Για σκεφτείτε: Ποιος άλλος παράγοντας που δεν έχει δική του την ΚΑΕ να δεσμεύτηκε ότι «όσα χρήματα μαζέψετε εσείς οι φίλαθλοι, άλλα τόσα θα βάλω εγώ μόνος μου»;

Από εκείνη τη μέρα της υπόσχεσης, μέχρι και την ανακοίνωση της ΚΑΕ, δεν υπήρξε ούτε δευτερόλεπτο… διαφήμισης της κίνησης αυτής από την πλευρά της οικογένειας Σαββίδη. Αυτό θεωρήθηκε από κάποιους -λίγους ευτυχώς- ως κάποιου είδους πρόβλημα. Ενώ στην ουσία υπήρξε απλά η προσπάθεια ανεύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για τον τρόπο καταβολής του ποσού. Διότι τυπικά ο Ιβάν Σαββίδης για το τμήμα μπάσκετ, είναι ένας απλός φίλαθλος. 

Στην πράξη, ποτέ δεν ήταν απλός φίλαθλος. Στην πράξη πριν την προσπάθεια του Θανάση Χατζόπουλο, δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί πως ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος και δεν έζησε «μαύρες» στιγμές, λόγω της οικογένειας. Γλίτωσε προσφυγές, έφερε πίσω παίκτες από τις ΗΠΑ, με τη δική του βοήθεια έμεινε κάποτε ζωντανή η ομάδα και μετά από 20 χρόνια έπαιξε τελικό Κυπέλλου διεκδικώντας στα ίσα από τον Παναθηναικό του Καλάθη ένα τρόπαιο ως το φινάλε, στην κορυφαία στιγμή του τμήματος εδώ και πολλά χρόνια.

Τώρα, με την αξιέπαινη προσπάθεια του κ. Χατζόπουλου, η κίνηση αυτή που λειτούργησε τόσο ως ώθηση προς τον απλό φίλαθλο όσο και η ουσιαστική πλευρά της με τις 500.000 ευρώ, σώζει το μπάσκετ!

Η ιστορία ήδη έχει γράψει τον Ιβάν Σαββίδη ως τον πιο επιτυχημένο παράγοντα-χρηματοδότη-διοικητικό ηγέτη του ΠΑΟΚ. Δικαίως συγκαταλέγεται πλέον στην κορυφή της λίστας των ευεργετών του συλλόγου. 

Ένα αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό, δεν μπορεί να αλλάξει τα πεπραγμένα. Δεν μπορεί να αλλάξει την αυτονόητη ακολουθία των πραγμάτων στην πορεία του ΠΑΟΚ. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει που θα ήταν η ΠΑΕ στο σημείο (οικονομικό) που είχε περιέλθει. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα είχε γίνει με την ΚΑΕ τα προηγούμενα χρόνια αν δεν υπήρχε η οικογένεια Σαββίδη, ή πόσο περισσότερο καιρό θα χρειαζόταν για να «σβήσει» αυτό το μισό εκατομμύριο χρέους που στην ουσία καλύπτεται. Διότι πάντα το… ζεστό χρήμα, είναι τεράστιο διαπραγματευτικό ατού ακόμη και για μια εταιρία που έχει χρέη. 

Οι συζητήσεις που άρχισαν εκτός ΠΑΟΚ, «δηλητηριάζοντας» σε ένα επίπεδο και το εσωτερικό του οργανισμού, δεν έχουν θέση στην ιστορία του Ιβάν Σαββίδη. Στην προσφορά του. Όχι επειδή το λέμε εμείς. Επειδή το δείχνουν οι πράξεις, τα ταμεία, τα χρέη που καλύφθηκαν, η οργάνωση του σωματείου ουσιαστικά. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μια υγιής ΠΑΕ, σημαίνει σίγουρα έσοδα στον Ερασιτέχνη! Συν τα όσα έγιναν με την ΚΑΕ. Οι μέρες του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, έχουν αλλάξει το στάτους του συλλόγου. Είτε ως ΠΑΕ, είτε ως Α.Σ. και τώρα ατενίζει το μέλλον με τεράστια αισιοδοξία και η ΚΑΕ! 

Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι άνθρωποι που έκαναν κάτι ανάλογο στον Ελληνικό αθλητισμό. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε και το στοιχείο της κάλυψης χρεών που έκαναν άλλοι, ποιον άλλο μπορείτε να σκεφτείτε πλην του Ιβάν Σαββίδη… 

 


 

Μένει στην ιστορία ως ο ευεργέτης του συλλόγου ΠΑΟΚ!
EVENTS