MENU
 • Σε ανάρτηση που έκανα με το τρομακτικής σημασίας ρεπορτάζ του SDNA για το ζήτημα ΟΣΦΠ-Άρης – Ρόουζ, σχολίασε κάποιος «πες μας τι παράνομο έχει αυτή η μεταγραφή». Πιθανότατα να μην έχει τίποτα παράνομο. Πιθανότατα λέω, γιατί γνώστης του ζητήματος σε λεπτομέρειες και νομικός δεν είμαι.

 • Αλλά αναρωτιέται κανείς έτσι κι αλλιώς εύλογα: Ας πάρουμε ως δεδομένο πως δεν υπάρχει κάτι παράνομο. Για ποιο λόγο τέτοιου είδους συναλλαγές γίνονται αποκλειστικά ανάμεσα σε ΟΣΦΠ και Άρη; Γιατί η ΠΑΕ Άρης κατά δήλωση της περιμένει τον ΟΣΦΠ να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος για να πάρει τον Ματέο Γκαρσία; Γιατί ο Σαντέ Σίλβα εκεί που αναμένεται στην Θεσσαλονίκη στρίβει τελευταία στιγμή και καταλήγει στο Νότιγχαμ; Γιατί παίκτες σημαντικοί με μεγάλα συμβόλαια, ξαφνικά καταλήγουν ως ελεύθεροι από τον ΟΣΦΠ στον Άρη τα τελευταία χρόνια; Γιατί μάλιστα κάποιοι αφήνουν ένα συμβόλαιο βάσει του οποίου παίρνουν 10 για να πάνε σε μια άλλη ομάδα με 3;

 • Πολύ χοντρικά προσπάθησα να στριμώξω όλα τα ζητήματα που έχουν μαζευτεί και φτιάχνουν μια τούρτα της οποίας το κερασάκι είναι πως ένας παίκτης που νομίζαμε πως είχε παραχωρηθεί από τον Άρη στην Λέγκια Βαρσοβίας, τελικά είχε παραχωρηθεί στον ΟΣΦΠ. Χωρίς να το ξέρει κανείς εκτός από τους άμεσα εμπλεκομένους και το ρεπορτάζ του SDNA παρουσιάζει πως από κει παραχωρήθηκε στην πολωνική ομάδα.

 • Γιατί μέχρι μια ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΟΣΦΠ η οποία επί της ουσίας στα δικά μου μάτια δεν λέει κάτι, δεν υπάρχει καμιά αντίδραση τόσες ώρες από τις δύο ΠΑΕ;

 • Γιατί λοιπόν το κρίσιμο ερώτημα να είναι αν υπάρχει κάποια παρανομία και να μην είναι το για ποιο λόγο εμφανίζονται τόσα θέματα από τα οποία φαίνεται να αναδεικνύεται ζήτημα για τις σχέσεις ανάμεσα σε δύο συγκεκριμένες ΠΑΕ;

 • Με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την υπόθεση του πλαστού δελτίου, τις αντιδράσεις εν όψει ΔΕΘ κι όλα αυτά, δεν περιμένω φυσικά να μας διαφωτίσει η Πολιτεία και οι θεσμοί της στα ερωτήματα που τίθενται. Για να πω την αλήθεια κι αυτά να μην υπήρχαν πάλι δεν θα περίμενα από την Πολιτεία κάτι, από την στιγμή που μιλάμε για τις δύο αυτές ΠΑΕ συγκεκριμένα.

 • Αλλά υπάρχουν κι άλλες ΠΑΕ. Μεγάλες, με στόχους πρωταγωνιστικούς στο πρωτάθλημα. Και η προηγούμενη δημοσίευση της θέσης του SDNA στο ζήτημα που από χθες βράδυ έχει ταράξει τα νερά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, νομίζω πως είναι όλο το ζουμί. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα δεχθούν να ξεκινήσει ένα «πρωτάθλημα των Ρόουζ», με τόσα αναπάντητα ερωτηματικά να υπάρχουν; Ερωτηματικά κρίσιμα για την πορεία του πρωταθλήματος.

 • Και οι τρεις τα τελευταία χρόνια όταν παίζουν με τον Άρη, γίνεται... αίμα κι άμμος. Χάνουν βαθμούς αβέρτα στα παιχνίδια με τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης την τελευταία τριετία. Χάνουν βαθμούς την ώρα που σταθερά ο ΟΣΦΠ στα αντίστοιχα παιχνίδια δεν χάνει... μισό πόντο. Χάνει απ' όλους τους άλλους βαθμούς. Απ' όλους έχει χάσει λιγότερους ή περισσότερους βαθμούς τα τελευταία χρόνια. Αλλά όχι από τον Άρη.

 • Και προσέξτε. Δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε ομάδα. Μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα, μια πολύ καλή ομάδα, που είναι δεδομένο πως θα συμμετέχει και στο «μίνι πρωτάθλημα» των play offs. Όπως συμμετείχε και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

 • Είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, για την πορεία των ομάδων μέσα σε αυτό, για την προσπάθεια που κάνουν για να βελτιωθούν, ξοδεύοντας και σημαντικά ποσά εκτός των άλλων. Δεν γίνεται να μπεις σε ένα πρωτάθλημα μέσα σε τόσες «σκιές» που πρέπει να εξαφανιστούν. Δεν μπορεί να κλείσει κανείς τα μάτια κι απέναντι σε αυτό το τελευταίο «κρούσμα», που αυξάνει ακόμη περισσότερο την καχυποψία.

 • Από την πλευρά της ΑΕΚ όπως βλέπω το πράγμα, θεωρώ αυτονόητο πως δεν γίνεται απλά να γυρίσει αλλού το κεφάλι και να σφυρίξει αδιάφορα. Χρειάζονται απαντήσεις, ξεκαθάρισμα, να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά άμεσα ανταγωνιστικές της ομάδες και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πορεία της και συνολικά την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

 • Το λέω ξανά: Αν είναι να πάμε για ένα «πρωτάθλημα των Ρόουζ» με όλες αυτές τις σκιές και τα αναπάντητα ερωτηματικά, καλύτερα ας το αφήσουμε από τώρα. Εδώ μιλάμε για βαθμούς. Πολλούς βαθμούς. Από μια ντουζίνα βαθμοί θα κριθούν σε κανονική περίοδο και play offs στα παιχνίδια του Άρη με ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Όπως κρίθηκαν και στα αμέσως προηγούμενα. Τέσσερα ΑΕΚ – Άρης, τέσσερα ΠΑΟΚ – Άρης, τέσσερα ΠΑΟ-Άρης, τέσσερα ΟΣΦΠ – Άρης. Ακόμη και το πρωτάθλημα μπορεί να κριθεί στις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν σε αυτά τα ματς.

 • Το ζήτημα δεν είναι της πλάκας.

Και τώρα έτσι απλά θα πάμε για «το πρωτάθλημα των Ρόουζ»;
EVENTS