MENU

Τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου έμοιαζαν λιμνάζοντα. Ίσως και τεχνητά υπήρχε αυτή η εντύπωση. Το SDNA και η αποκάλυψη στην υπόθεση πώλησης του Λίντσεϊ Ρόουζ στη Λέγκια, όχι απ’ τον Άρη αλλά απ’ τον Ολυμπιακό, ήρθαν να καταδείξουν τις… φουρτούνες. Για τις οποίες όλοι μιλούσαμε, αλλά πλέον αποδεικνύονται. Η πολωνική ομοσπονδία να είναι καλά! 

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ήδη βαρύτατα πληγωμένο. Η ιστορία με τις καθυστερήσεις στην έναρξη, οι διαφωνίες για την κεντρική διαχείριση, ήταν απλά γρατσουνιές. Πλέον μιλάμε για χαριστική βολή στο κορμί της όποιας μηδαμινής αξιοπιστίας είχε απομείνει. Όχι απλά για ένα τεράστιο άθλημα, αλλά για κοινωνικό φαινόμενο που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα και την ψυχολογία εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα που συντελείται τα τελευταία χρόνια, με την προκλητική σχέση Ολυμπιακού-Άρη, κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος. Ειδικά όταν πρόκειται για την πολιτεία. Το κράτος το ίδιο. Που έχει καθήκον να «καθαρίζει» τέτοιου είδους σαπίλες. 

Είναι επιβεβλημένο να μιλήσουν οι πάντες. Να πάρουν θέση. Να εκφράσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους. Ή γιατί όχι να ενημερώσουν και για τυχόν κινήσεις που θα κάνουν, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή τη σχέση που αναπτύσσεται και δρα στα σκοτάδια. Όπως τα σαπρόφυτα. 

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ως υπουργός Επικρατείας, κατά καιρούς έχει εμπλακεί σε σημαντικά ζητήματα του αθλητισμού. Έχει φανεί ότι δεν είναι ουρανοκατέβατος και έχει άποψη, καλή ή κακή, αυτό είναι συζητήσιμο. 

Θα ήταν σημαντικό λοιπόν να πάρει θέση, εκφράζοντας την τάση της κυβέρνησης. Πώς κρίνει η ανώτατη αρχή της χώρας το γεγονός πως ένας παίκτης που ήξεραν όλοι πως ανήκει στον Άρη, πωλήθηκε απ’ τον Ολυμπιακό; Σε μια υπόθεση που διευρύνει την καχυποψία του κόσμου για διαπλοκή στο ποδόσφαιρο! 

Μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας όπως ο Μπουχαλάκης πίσω από το δοκάρι του Άρη. Οι πάντες θεωρούν πως η κυβέρνηση έχει… καλή γνώμη για να το θέσουμε κομψά, για τον Ολυμπιακό. Αυτό συμπαρασύρει και τον Άρη, όπως φαίνεται σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε υπήρξε δημόσια «δέσμευση» να διευθετηθεί η υπόθεση του -6, ασχέτως που δεν υπάρχει τρόπος. Ασχέτως που ο Άρης ενώ βρέθηκε ένοχος τιμωρήθηκε με τη μικρότερη δυνατή ποινή για πλαστογραφία σφραγίδα και υπογραφής της ΕΠΟ. 

Κύριε Γεραπετρίτη, το περί δικαίου αίσθημα ζητάει απαντήσεις: Σε μια Ελλάδα που είναι σίγουροι οι κάτοικοί της για το επίπεδο της διαπλοκής που φτάνει φυσικά και στο ποδόσφαιρο, επιβάλλεται το κράτος να εκφράσει τη θέση του γύρω από αυτό το ζήτημα. 

Οι πάντες πρέπει να πάρουν θέση. Να μιλήσουν. Όχι φυσικά υποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη, αυτή μπορεί να κάνει τη δουλειά της με απόλυτη ανεξαρτησία. 

Απαιτείται όμως να ξέρει ο κόσμος πως βλέπουν και πως αντιδρούν ΟΛΟΙ σε μια σαθρή κατάσταση όπως αυτή. Με μία ομάδα να πουλά ποδοσφαιριστή και στην πορεία να έχει αλλάξει ο πωλητής πριν το πάρει χαμπάρι κανείς. Πριν το αποκαλύψει το SDNA. Ένα τρίγωνο που δρα και πληγώνει το ίδιο το πρωτάθλημα, το ίδιο το ποδόσφαιρο. 

Κύριε Γεραπετρίτη, πάρτε θέση για την υπόθεση Ρόουζ!
EVENTS