MENU

 

 • Αν αναλογιστώ την ψυχολογική μου κατάσταση από το βράδυ της Πέμπτης, το γεγονός πως είναι 13.13΄ του Σαββάτου ακριβώς και αρχίζω να γράφω τρίτο blog από την ώρα που σφύριξε αυτός ο αχαρακτήριστος Σκωτσέζος τέλος, μετά το πέναλτι που έχασε ο Αραούχο, μου φαίνεται απίστευτο. Και δεν βάζω και τα δύο σχόλια στην «Ώρα». Απορώ με τον εαυτό μου... Βεβαίως υπάρχει και η επαγγελματική υποχρέωση. Βιώνουμε μια κατάσταση στην οποία χίλιες φορές θα προτιμούσα να είμαι σε θέση να μη γράφω τίποτα, οπότε να μη χρειάζεται και αναγκαστικά να βγαίνει σε ό,τι γράφω όλη η απίστευτη πίκρα και στενοχώρια που υπάρχει. Η οποία απίστευτη στενοχώρια παρότι φτάσαμε Σάββατο μεσημέρι, συνεχίζει να μου έρχεται κατά κύματα και να μην μπορώ να τη διώξω με τίποτα.

 • Αυτά με τη δημόσια ψυχανάλυση, αλλά δεν είναι άλλη μια μέρα στη δουλειά. Είναι πολύ άσχημες μέρες, ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, δέκατα του δευτερολέπτου, από αυτά που σε κάνουν να αισθάνεσαι υπόλογος στην οικογένεια σου που σε βλέπουν σε τέτοια κατάσταση για τέτοιους λόγους...

 • Δεν θα χάσω άλλο χρόνο με το να σχολιάζω το γεγονός πως από την ΑΕΚ δεν ακούγεται κιχ. Είναι στρατηγική επιλογή, δεν είναι πως κρύβονται. Και να ήθελε να μιλήσει κάποιος, δεν θα έπαιρνε το «ΟΚ». Απλά πράγματα. Ούτε με την κουβέντα για τις παραιτήσεις θα χάσω κι άλλο χρόνο. Επαναλαμβάνω, το μέγεθος της αποτυχίας με το «καλημέρα» είναι τέτοιο που θα δικαιολογούσε κάποια ή κάποιες. Αλλά το θέμα παραμένει η ουσία.

 • Πάντα οι καταστροφές δίνουν κι ευκαιρίες. Στην προκειμένη περίπτωση η ΑΕΚ κερδίζει πολύ χρόνο που μπορεί να κινηθεί χωρίς την πίεση της ανταπόκρισης σε συγκεκριμένα κρίσιμα ματς άμεσα. Επίσης, μετά τις 22 μέρες ως την αρχή του πρωταθλήματος, έχει Ιωνικό και ΟΦΗ και μετά διακοπή δύο εβδομάδες. Κι άλλο περιθώριο για να μπουν στην ομάδα ομαλά προσθήκες.

 • Η συγκεκριμένη καταστροφή όμως έχει και μια ιδιαίτερη άσχημη πτυχή. Σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει 4 με 5 εκατομμύρια από την συμμετοχή σε όμιλο. Σημαίνει πως αυτό που πρέπει να φτιάξει για να αλλάξει την κατάσταση, άμεσα δεν θα έχει προοπτική ανταπόκρισης σε έσοδα. Ακόμη και το ενδιαφέρον του κόσμου δεν θα τονωθεί τόσο πολύ, μέχρι να δει ομάδα στο γήπεδο που να του αρέσει και να τον κάνει να ξεχάσει το ευρώ – κάζο. Μάλλον ΚΑΙ το ευρώ-κάζο.

 • Η ΑΕΚ λοιπόν καλείται άμεσα, δηλαδή από Δευτέρα προς τα έξω, από... χθες όμως από τα μέσα της, να δείξει αν θα κάνει κάτι και τι θα είναι αυτό, με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί. Τα πρώτα στοιχεία που έχω υπόψη, είναι πως μετά το σοκ και το απόλυτο «τίποτα» του πρώτου 24ωρου μετά το ματς, υπάρχει κινητικότητα με επίκεντρο το αφεντικό της. Που θα βγάλει αυτό δεν ξέρω...

 • Ελπίζω η απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να είναι να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που υπάρχουν μέσα στα δύσκολα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για να παρουσιάσει ομάδα ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα κι αυτό να φανεί γρήγορα. Πιστεύω πως αυτή θα είναι η απόφαση του.

 • Εκτιμώ πως τώρα που δεν υπάρχει η ανάγκη να έχουμε κάποιους μέσα στον Αύγουστο «καλού κακού», πολύ γρήγορα θα έχουμε δράση για αποχωρήσεις. Η ομάδα προλαβαίνει να κάνει πολλά μέσα στον Αύγουστο. Πάρα πολλά, ακόμη και αν τελικά ληφθεί υπόψη η απουσία προοπτικής ευρωπαϊκών εσόδων.

 • Θα χρειαστεί όμως καθαρές, γρήγορες επιλογές, ικανότητα για αποφάσεις και κυρίως ικανότητα για γρήγορες λύσεις σε πολλές περιπτώσεις. Αν αυτό μπορεί να το κάνει όπως είναι, θα το αποφασίσει το αφεντικό της και πιστεύω θα το αποφασίσει σύντομα. Η δική μου εκτίμηση είναι πως όλα παραμένουν ανοιχτά σε αυτό το κομμάτι. Που είναι και το πιο κρίσιμο. Δηλαδή μπορεί ή δεν μπορεί η ΑΕΚ να πετύχει όσα χρειάζεται, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή; Την απάντηση την δίνει ο Δ. Μελισσανίδης κι εμείς περιμένουμε να την δούμε.

 • Λέμε τόσο καιρό πως ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι δύσκολοι, να περιμένουμε τον Αύγουστο με τις ευκαιρίες του. Ορίστε, μπαίνει ο Αύγουστος. Σε βρίσκει στο καναβάτσο κι έχεις πολλές ανάγκες. Είσαι ή δεν είσαι έτοιμος να το εκμεταλλευθείς; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα. Εγώ να πείσω τον κόσμο πως είναι έτοιμη η ΑΕΚ ακριβώς έτσι όπως είναι τώρα, δεν μπορώ να το κάνω. Αλλά δεν ξέρω τα δεδομένα όπως τα ξέρει από μέσα αυτός που παίρνει τις αποφάσεις.

 • Χρόνος υπάρχει πολύς και για να συμπληρώσεις τις βασικές επιλογές, τις επιλογές ενδεκάδας, αλλά ακόμη και να προχωρήσεις πιο ριζοσπαστικά σε αλλαγές και πίσω απο αυτές. Αρκεί να το θες, να μπορείς να το κάνεις και να έχεις καθαρή εικόνα για το τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξεις. Και βεβαίως και καθαρή εικόνα, το λέω ξανά, για το αν μπορείς να το κάνεις όπως είσαι.

 • Υπάρχει φλόγα; Υπάρχει «κ...α»; Υπάρχει οργή κι αγανάκτηση για όσα περνάμε; Μπορούν να τρέχουν με χίλια, με πάθος και να φέρουν αποτέλεσμα όσοι έχει επιλέξει ο Δ. Μελισσανίδης να τρέχουν την ΑΕΚ; Για να δούμε. Κάποιοι θα πουν το έχουμε δει ήδη. Εγώ δεν θα το πω. Η Βελέζ ήταν ένας παράγοντας εξαιρετικά μη προβλέψιμος. Οι ρυθμοί ως τότε δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί, αλλά δεν ήταν και χάλια. Περίπου νορμάλ ήταν και το είχαμε πει και τότε. Αλλά, η Βελέζ...

 • Η Βελέζ τα αλλάζει όλα. Η Βελέζ κάνει το νορμάλ προς το καλό να φαίνεται πλέον πολύ λίγο. Η Βελέζ στέρησε καλώς ή κακώς και τις τελευταίες πιθανότητες να υπολογίζεις σε κάτι θετικό από ένα συγκεκριμένο γκρουπ ποδοσφαιριστών. Πολλά άλλαξε η Βελέζ, αυτή είναι η αλήθεια.

 • Αν κι αυτό το σχεδόν καταστρεπτικό χτύπημα, δεν κάνει την ΑΕΚ να δείξει διάθεση να χτυπήσει το πρόβλημα στην ρίζα του, χωρίς εκπτώσεις και κυρίως ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, τότε ξεχνάμε το μεσοδιάστημα και πάμε στην επόμενη συγκυρία που θα δώσει ελπίδα, δηλαδή όταν θα μπούμε στο γήπεδο. Αυτή είναι η αλήθεια. Ως τότε θα κοιτάμε τον Λουτσέσκου να προσπαθεί να φτάσει τον ΟΣΦΠ και θα σχολιάζουμε. Όσοι θα έχουμε απομείνει να σχολιάζουμε δηλαδή. Κι ένα ερώτημα είναι το πως θα μαζεύεται αυτό το πράγμα, για να μπούμε με καλή ψυχολογία στο γήπεδο.

 • Αλλά έχεις την ευκαιρία μέσα σε ένα μήνα να κάνεις πάρα πολλά. Ακόμη κι ανταγωνιστικός για το πρωτάθλημα προλαβαίνεις να γίνεις. Κι ας φαίνεται υπερβολικό. Αρκεί να έχεις την φλόγα για να το κυνηγήσεις.

   

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΑΕΚ είσαι, δείξε πως έχεις ζωή, προλαβαίνεις να κάνεις πολλά...
EVENTS