MENU

Δείτε όσα είπε ο Κοζανίτης τεχνικός: 

Για όσους λένε πως βιώνουμε το καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι πως ναι, υπήρχαν όλες οι μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Υπήρχαν όλοι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές, που παίζουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Γιατί πολλές φορές μπορεί να είναι η ομάδα, αλλά να λείπει το στέλεχος. Για εμένα έλειπαν ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και ο Σέρχιο Ράμος, γιατί ήταν προσωπικότητες. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν υπήρχε κάποια μεγάλη δύναμη. Αν ήταν και η Εθνική Ελλάδος θα ήταν καλό και για εμάς και για το ποδόσφαιρο μας, γιατί δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο».

Για το πόσο εύκολο ήταν οι ποδοσφαιριστές να ξεπεράσουν τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο και συγχρόνως να χαρίσουν ωραίες στιγμές: «Νομίζω πως οι ομάδες και οι ομοσπονδίες είναι έτοιμες για όλα. Βλέπουμε ότι μπορεί να βελτιώνεται η ποιότητα του ποδοσφαίρου, αυτό γιατί βελτιώνεται η παραγωγή. Δηλαδή οι ομοσπονδίες αλλά και οι ομάδες. Όλοι οι παίκτες και οι προπονητές περιμένουν αυτές τις στιγμές, ζουν από τέτοιες διοργανώσεις. Μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να μην είναι τόσο ανταγωνιστικός κάποια περίοδο, αλλά πάντα περιμένει το Champions League, τα ευρωπαϊκά κύπελλα ή ένα παγκόσμιο κύπελλο. Γιατί σταματάνε όλα και προσηλώνονται όλοι, σε αυτόν τον θεσμό».

Τι θα κρατούσε από τα όσα έγιναν έως τώρα στο Euro: «Πολλές φορές μετράνε τα άτομα. Οι ποδοσφαιριστές οι καλοί, που μπορεί να αλλάξουν κάποιο αποτέλεσμα. Αλλά τώρα οι τέσσερις ομάδες που είδαμε στηριχτήκαν στο σύνολο. Είναι όλες ομάδες, ομάδες. Γι' αυτό φτάσανε και έως εδώ. Το καλύτερο χαρακτηριστικό τους είναι πως ακόμα και όταν χάσουν την μπάλα, ορμάνε όλοι μαζί για να την πάρουν».

Όσον αφορά την βελτιωμένη εικόνα της Ιταλίας: «Δεν είναι μόνο η εθνική ομάδα της Ιταλίας. Πριν 4-5 χρόνια μαζευτήκαν όλοι οι προπονητές και πολλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στην Serie A και κατέληξαν στο γεγονός πως το πρωτάθλημα πρέπει να αλλάξει καθώς έχει μείνει πίσω. Ήταν αμυντικό πρωτάθλημα και πλέον είναι το πιο "over". Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, είχε μια καλή επιθετική νοοτροπία, αλλά είχε και πάρα πολλές ιδέες. Πήρε πρωτάθλημα στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Ρωσία. Δεν είναι ένας προπονητής κλεισμένος στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Αν από κάθε χώρα παίρνει κάτι και το χτίζει, οδηγεί σε αυτά τα αποτελέσματα».

Για τον ημιτελικό της Αγγλίας με την Δανία: «Αν ήταν ένα παιχνίδι ομίλων, θα έλεγα πως οι Άγγλοι θα κέρδιζαν 3-0. Άλλα είναι ημιτελικός, μετράνε τα πάντα. Αλλιώς θα το χειριστούν, αλλιώς θα το παίξουν και μπορεί να λήξει και διαφορετικά απ' όσο το σκεφτόμαστε. Γι' αυτό και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι θα περάσει η Αγγλία».

Για την επιστροφή του στον ΟΦΗ: «Το 2017 ήταν μια κακή περίοδος για εμένα, βρέθηκα στην ομάδα της καρδιάς μου αλλά σε ένα τοξικό περιβάλλον. Μετά σιχάθηκα για λίγο το ποδόσφαιρο και είπα ότι δεν θα ξαναπάω σε αυτές τις κατηγορίες. Σέβομαι όλους τους προπονητές, αλλά άλλοι λόγοι και άλλοι τρόποι παίζουν ποδόσφαιρο. Το λέω και στον εαυτό μου, μπορεί να έφυγα πικραμένος το 2017 από την κατάσταση στον ΟΦΗ, αλλά η αγάπη για το ποδόσφαιρο με οδήγησε ξανά εδώ. Αυτές είναι σχέσεις δίνεις-παίρνεις».

Για τους στόχους του ΟΦΗ: «Ο πρώτος στόχος είναι βάση του ονόματος μας, να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να ισορροπήσεις σαν ΟΦΗ, να μην κάνεις δέκα μεταγραφές, να κάνεις τρεις και τα χρήματα σου να πηγαίνουν εκεί. Να έρχονται καλοί παίκτες για να κάνεις το επόμενο βήμα και ο στόχος να μεγαλώνει».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

https://www.youtube.com/watch?v=LX5o0mi7lVQ

 

Νιόπλιας στο Face2Face: «To καλύτερο Euro όλων των εποχών» (vid)
EVENTS