MENU

Κάποτε, στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, αρκούσε για να γίνεις πρόεδρος της ΕΠΟ, να έχεις ένα απολυτήριο δημοτικού. Την εποχή της παντοκρατορίας του ενός, την εποχή του 100-0, την εποχή που η μία ομάδα τα έπαιρνε όλα και οι άλλοι... τίποτα, την εποχή των πακιστανικών τηλεφώνων, την εποχή που όποιος διαιτητής τολμούσε να σφυρίξει ό,τι έβλεπε ή κάτι από αυτά που έβλεπε, τον έτρωγε το μαύρο σκοτάδι, την εποχή που είχε βαφτιστεί... κανονικότητα ό,τι πιο σαθρό είχε ζήσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Εκείνη την εποχή λοιπόν δεν ήταν... ντροπή να είσαι η κεφαλή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να διαχειρίζεσαι τις τύχες του, έχοντας βγάλει μόλις τις έξι τάξεις του δημοτικού. 

Ντροπή είναι μόνο να έχεις στην ιδιοκτησία του καφετέρια και να ψηφίζεσαι για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, κατά τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ.Βερνίκο. 

«Εκλογές ντροπή για την ΕΠΟ. Ζούμε σε μια χώρα στην οποία στην οποία καταψηφίζεται ο θρυλικός Άγγελος Χαριστέας στις εκλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και προτιμάται ένας ιδιοκτήτης καφενείου...», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Είναι ντροπή λοιπόν που δεν ψηφίστηκαν εκείνοι που... 12 παρά πέντε το βράδυ, πριν τη λήξη της κατάθεσης ψηφιοτήτων και με την υπόδειξη Αυγενάκη-Ολυμπιακού, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες ψήφους κι αντ' αυτών προτιμήθηκαν όσοι ήδη βρίσκονταν (ή η πλειονότητα αυτών) στη διοίκηση της ΕΠΟ. Μίας ΕΠΟ επί της οποίας αναδείχτηκαν τρεις διαφορετικοί πρωταθλητές, δεν υπήρξε ποτέ μία ομάδα που να ευνοείται συνεχώς -και σκανδαλωδώς- αλλά τα λάθη που γίνονταν από τη διαιτησία ήταν πάντα μοιρασμένα, που είχε τακτικούς δικαστές στα πειθαρχικά της όργανα οι οποίοι δεν έβγαζαν αποφάσεις με μόνιμα... ερυθρόλευκες αποχρώσεις. 

Για όσους δεν θυμούνται, μιλάμε για την εποχή εκείνη που, σύμφωνα με όσα κατέθετε στην περίφημη υπόθεση της Κάρτας Υγείας ο δικηγόρος του Γιώργου Γκιρτζίκη για να καταδείξει την ένδεια του πελάτη του σε οικονομικά και νομικά θέματα: «Αυτές είναι οι γραμματικές γνώσεις του. Πώς μπορεί να αντιλαμβάνεται συμβάσεις και νομικά κείμενα, όπως ισχυρίζεται ο κύριος εισαγγελέας», δίνοντας στην έδρα το απολυτήριο της ΣΤ' Δημοτικού του άλλοτε προέδρου της ΕΠΟ. 

Εκείνη είναι η εποχή που ΕΠΟ που κάποιοι νοσταλγούν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και από χθες το μεσημέρι, όταν έγιναν γνωστά τα πρόσωπα που θα συνθέσουν το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μετά την εκλογή Ζαγοράκη, ξιφουλκούν και σηκώνουν τα λάβαρα της επανάστασης, έχοντας το θράσος να μιλούν για ντροπή.

Για άλλη μια φορά όμως ο ερυθρόλευκος μηχανισμός επένδυσε τις ελπίδες στις εκλογές της ΕΠΟ σε Ανατολάκη και άλλα παιδιά με σκοπό... το δικό τους 50-50. Τελικά, ο... Σαλπιγγίδης της εποχής έκλεψε σήμερα τη μπάλα μην αφήνοντας το ποδόσφαιρο σε χέρια συμμοριών και όπως περιέγραψε τότε στην κρατική τηλεόραση ο Κώστας Βερνίκος «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»...

Απολυτήριο δημοτικού να έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ (αλλά να μας παίζει 100-0), σωστά κύριε Βερνίκο;