MENU

Ξύπνησα χθες να πάω να βαφτίσω το παιδί μου και το πρώτο πράγμα που είδα ήταν ένα κλασικό ποστάρισμα του Αντιπροέδρου του Ολυμπιακού εναντίον μου, με ύφος που δεν τιμά βέβαια την ΠΑΕ που εργάζεται. Και όλα αυτά, με αφορμή ποσταρίσματα οπαδικών σελίδων που για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο μου τις χρέωνε.

Να ξεκαθαρίσουμε λίγο στο ντολμαδάκι με πόδια, πως αν είναι να γράψω κάτι εγώ θα βάλω το ονοματεπώνυμό μου – όπως καλή ώρα τώρα - και θα το χρεωθώ. Δεν θα βάλω ποτέ άλλους να το κάνουν.

Επίσης, λίγο IQ να του είχε απομείνει, θα κατανοούσε πως πολλά από αυτά που γράφονται στις συγκεκριμένες σελίδες, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο όμως στον ΠΑΟΚ έχουμε μάθει να ζούμε και με την διαφορετική άποψη. Είναι σεβαστή και ίσως χρήσιμη. Σε αντίθεση με τη δική του ομάδα.

Όλα ξεκίνησαν βέβαια από το γεγονός πως αυτό το κάτι σαν άνθρωπος, έκανε επίθεση στον προπονητή της εθνικής επειδή ξεκίνησε στην ενδεκάδα ο Γιαννούλης και όχι ο Τσιμίκας. Κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί ο προπονητής σκέφτεται κάπως διαφορετικά απ όλους μας. Η ομάδα άλλαξε εικόνα προς το θετικό με τον Γιαννούλη στο αρχικό της σχήμα και στην ιεραρχία του συγκεκριμένου γκρουπ είναι πιο πάνω από τον Τσιμίκα. Δεν είναι απλά ένας παίκτης ενδεκάδας, αλλά ένας παίκτης που ουσιαστικά παίρνει τις περισσότερες μπάλες μέσα στο παιχνίδι και δημιουργεί τους περισσότερους κινδύνους. Για τον προπονητή λοιπόν, δεν έχει σημασία αν πήγε ο Τσιμίκας στη Λίβερπουλ, αλλά το ότι ο Γιαννούλης του έκανε εξαιρετικά τη δουλειά.

Δεύτερον, ο Τσιμίκας δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει γενικά, γιατί έχει κορονωϊό. Κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε υποψιαστεί ο συγκεκριμένος τύπος, όταν ο παίκτης βγήκε εκτός αποστολής έχοντας δέκατα.

Κανένας δεν αμφισβητεί τον άθλο που πέτυχε ο Τσιμίκας ανοίγοντας την πόρτα της μεγαλύτερης ομάδας στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Μπράβο στο παιδί, με χαρά θα βλέπουμε την προσπάθειά του να καθιερωθεί, αλλά πολλές φορές στο ποδόσφαιρο υπάρχουν άλλα πράγματα που μετράνε.

Το αποτυχημένο μπούλινγκ του μπούλη, ήρθε να το διαδεχτεί αυτό του Αυγενάκη στην ΕΠΟ. Έλυσε τη σιωπή του για χιλιοστή φορά μέσα στο μαρτυρικό 2020 και επιτέθηκε στην ΕΠΟ. Μέσα στα πολύ ωραία που είπε, ξεχώρισα ένα κομμάτι. Μία από αυτές τις κλασικές παραγράφους που φαίνεται δουλεμένη και προσπαθεί να αγγίξει μία κοινή γνώμη που δεν ασχολείται ιδιαίτερα.

Λέει λοιπόν ο Κρητικός σταρ στοχεύοντας στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ. «Και είναι βούληση και αταλάντευτη θέση μας καθώς μόνο έτσι θα  εξαλειφθεί κάθε καχυποψία ή απόπειρα περιστατικών διαφθοράς, εντάσεων και χειραγώγησης του ολιγομελούς εκλογικού σώματος. Όλα αυτά που επί 25 χρόνια βοά ο τόπος ότι συνέβαιναν και φοβούμαι πως θα συνεχίσουν να συμβαίνουν αν δεν προβούμε άμεσα σε αλλαγές».

Το θέμα του Αυγενάκη προφανώς και είναι το πως θα επιστρέψει ο έλεγχος της ΕΠΟ σε αυτούς που υπηρετεί. Γιατί αν είχε τόσο μεγάλο νταλγκά για το καλό του ποδοσφαίρου, δεν θα έστηνε μία επιτροπή για να υποβιβάσει τον βασικό ανταγωνιστή των φίλων του. Ως θεσμικό πρόσωπο θα πίεζε καταστάσεις για να τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στον Θανάση Τζήλο. Θα είχε πάρει σκληρή θέση κατά του Ολυμπιακού όταν οργάνωσε την επίθεση στην αποστολή του ΠΑΟΚ. Και θα είχε κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα έτσι ώστε να είμαστε πεπεισμένοι πως η πίεση που ασκεί για τον εκλογικό νόμο της ΕΠΟ, έχει ως βάση το συμφέρον του ποδοσφαίρου και όχι των κολλητών του.

Ποδοσφαιρικά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό με το γκολ του Άκπομ που δείχνει να είναι ο πιο αναγεννημένος παίκτης της ομάδας φέτος. Ο Φερέιρα με δώδεκα απουσίες έπρεπε να παρατάξει ένα σχήμα που μάλλον δεν θα το ξαναδούμε ποτέ, με τον Μπίσεσβαρ μάλιστα σε ρόλο φουλ μπακ.

Η ομάδα ήταν αξιοπρεπέστατη όσο έπαιζε με παίκτες πρώτης ομάδας, ο Λύρατζης που ενεργοποιήθηκε μετά τις απουσίες που υπήρχαν στη θέση του τα πήγε μια χαρά, ο Κρέσπο μετά το πρώτο δεκάλεπτο μας έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ ο μοναδικός προβληματισμός που θα μπορούσε να βγει από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση αφορά τον Ζαμπά και την αδυναμία του να κινηθεί στους χώρους που θέλει ο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος θέλει τους μεσοεπιθετικούς του στα μεσοδιαστήματα και στα κεντρικά κανάλια γενικότερα, με αποτέλεσμα ένας κλασικός εξτρέμ να δυσκολεύεται πάρα πολύ για να βρει τα πατήματά του.

Για αυτό ο Ρέμπε με τον Φερέιρα αποφάσισαν πως ο Ζίφκοβιτς είναι μία ιδανική λύση, μιας και ο μεγάλος όγκος των χαρακτηριστικών του είναι δεκαριού. Και αν ποτέ στο μέλλον παίξει με πλάγιους, πάλι μέσα θα τους βάζει γιατί αυτό είναι το παιχνίδι του.

Ας πάνε όλα καλά και ας υπογράψει πρώτα. Σημασία έχει να δει τον ΠΑΟΚ ως μία ευκαιρία να επαναφέρει την καριέρα του στη προοπτική που ήταν αυτή στα 20 του χρόνια, η ομάδα θα έχει στη σύνθεσή της ένας εκπληκτικό μεσοεπιθετικό.

Κλείνοντας, μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ο Νινούα. Ο οποίος με τη μπάλα στην οργάνωση ήταν εξαιρετικός, αλλά σε φάση άμυνας είχε μεγάλα κενά. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να δουλέψει πάνω του και βελτιώσει τις αμυντικές του τοποθετήσεις, νομίζω πως οι προδιαγραφές του είναι εξαιρετικές.

ΥΓ Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος δεν έφυγε και δεν θα φύγει ποτέ. Θα βρίσκεται γύρω μας, για να μας θυμίζει τι είναι δημοσιογράφος και τι είναι άνθρωπος. Και στους δύο ρόλους του, τα πήγε περίφημα. 

Κενά μυαλά, σε θέσεις με εξουσία
EVENTS