MENU

Η ευχάριστη είδηση που είχαμε ανάγκη για να σκάσουμε ένα χαμόγελο, για να νιώσουμε ξανά αισιοδοξία ότι υπάρχει μέλλον και δεν θα είναι ζοφερό. 

Από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι σήμερα, άλλαξαν πολλά στη ζωή του Αμπντελάκ Νούρι.

Μέλος αυτής της υπερταλαντούχας φουρνιάς ποδοσφαιριστών του Άγιαξ που εντυπωσίασε την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Κάποιοι από τους φίλους του έφυγαν, πήραν μεταγραφή σε άλλες ομάδες, πήγαν αλλού για να γράψουν ιστορία. Άλλοι θα μείνουν στον «Αίαντα» και θα προσπαθήσουν να γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Αυτός έμεινε καθηλωμένος στο κρεβάτι έχοντας υποστεί εγκεφαλική βλάβη μετά την κατάρρευση του σε φιλικό προετοιμασίας. Μπροστά στα μάτια των φίλων του που ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να ξεπεράσουν αυτό που αντίκρισαν. Ένας 22χρονος που έμεινε 13 μήνες σε τεχνητό κώμα, που πέρασε δύο χρόνια και εννέα μήνες στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου. 

Ο Νούρι είχε ζητήσει τη φανέλα με το νούμερο «34» επειδή ήθελε να κατακτήσει με την ολλανδική ομάδα το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Δεν μπορεί παρά να είναι τραγική ειρωνεία ότι ο ο 34ος τίτλος του Άγιαξ κατακτήθηκε χωρίς αυτόν σωματικά. Μα με το πνεύμα του πάντα παρόν.

Στους πανηγυρισμούς, στους οποίους ήταν παρόντες περίπου 100.000 οπαδούς του Άγιαξ, ο Νούρι δεν ήταν. Σήκωσαν το τρόπαιο γι' αυτόν ο πατέρας του και ο αδερφός του. Και τα μάτια όλων γέμισαν με δάκρυα στη σκέψη του καθηλωμένου στο κρεβάτι, αδύναμου να επικοινωνήσει συμπαίκτη τους.

«Μετά από αυτό που συνέβη στον Νούρι είπα στον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται να φύγω από τον Άγιαξ μέχρι να κατακτήσουμε το 34ο πρωτάθλημα. Νιώθω ταυτόχρονα περηφάνια και στεναχώρια. Είναι μια χαρμολύπη. Αυτός ο τίτλος είναι για τον Άπι. Τον σκέφτομαι κάθε μέρα. Όχι μόνο εγώ, όλοι μας. Ίσως είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έβγαλε τα τελευταία χρόνια αυτή η ομάδα» είπε τότε συγκινημένος ο Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ.

«34η αγωνιστική, το τελευταίο παιχνίδι μου με αυτή την υπέροχη φανέλα. Το κάναμε για τον φίλο μας. Αυτό είναι για σένα» έγραψε στο μήνυμά του στο twitter o Φρένκι Ντε Γιονγκ, πριν αποχωρήσει για να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα. 

«Ο Νούρι ήταν πάντα στη σκέψη μας. Αυτό που έγινε ήταν τρομερό και πονάει πολύ ακόμα τα παιδιά, ήταν σαν μέλος της οικογένειάς τους» ήταν τα λόγια του Έρικ τεν Χαχ, ενώ ο Ντέιλι Μπλιντ πρόσθεσε:

«Είναι κάτι όμορφο γι' αυτόν και την οικογένειά του. Είναι ένα συναισθηματικό θέμα για μας. Πολλοί παίκτες είχαν αγωνιστεί μαζί του. Είναι ωραίο να του επιστρέφουμε κάτι με τον 34ο τίτλο, είναι το κάτι παραπάνω».

Στο παιχνίδι με την Ντε Χράαφσχαπ, εκεί που «σφραγίστηκε» ο τίτλος οι συμπαίκτες του φορούσαν στη φανέλα τους ειδικό λογότυπο με το όνομά του... Όλοι του αφιέρωσαν τη σπουδαία επιτυχία με λόγια ότι τυπικά, αλλά με λέξεις καρδιάς για τον φίλο τους που ήταν τόσο άτυχος, που είδε τη ζωή του να αλλάζει σε μερικά δευτερόλεπτα...

Και τώρα ο Νούρι ξύπνησε. Βγήκε από το κώμα. Γύρισε στο σπίτι του. Χαμογελά. Νίκησε. 

Όλοι θα «ξυπνήσουμε», θα βγούμε από το δικό μας κώμα, θα χαμογελάσουμε ξανά, θα νικήσουμε. 

Η δική μας μάχη είναι μηδαμινή μπροστά σε αυτή που έδωσε ο Νούρι. Δεν τα παράτησε αυτός, θα τα παρατήσουμε εμείς; 

Ο Νούρι νίκησε, όλοι θα νικήσουμε!
EVENTS