MENU

Τόλμησαν να βγάλουν επίσημη ανακοίνωση για ζούγκλα στη Τούμπα, κάτι που κατά γενική ομολογία είναι ψευδές. Το ξέρουν και οι ίδιοι, αλλά όταν ελέγχεις το 80-85% των ΜΜΕ της χώρας και δεν υπάρχει κάποια αρχή για να σε ελέγξει, μπορείς στην ανακοίνωση να προσθέσεις πως στο κέντρο του γηπέδου μία νεράιδα έπινε μπάφους. Οι περισσότεροι θα σε πιστέψουν.

Η προχθεσινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού είναι η επιβεβαίωση της πρακτικής τους. Αυτό κάνουν όλη τη χρονιά και ένας λαός χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς καν διάθεση να φιλτράρει την κάθε πληροφορία που λαμβάνει, είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός του σε αυτή την επικοινωνιακή παρωδία.

Έτσι έγινε χαλίφης ο ΠΑΟΚ, ο Ιβάν έχει δώδεκα ομάδες, ο ίδιος ο Ολυμπιακός δεν ασκεί καμία επιρροή και εννοείται πως έτσι δεσμεύεται και μία κυβέρνηση να εξυπηρετεί τα θέλω του. Αλλιώς…πιπέρι.

Η ανακοίνωση βέβαια βγήκε με αφορμή το πανό. Το πανό προφανώς είναι και μία πολιτική θέση – μήνυμα των οπαδών του ΠΑΟΚ, βασισμένο σε γεγονότα. Έχουν το απόλυτο δικαίωμα να το πράξουν και όποιος έχει πρόβλημα με αυτό να το κοιτάξει. Το ύφος είναι κάτι συζητήσιμο, αλλά η βάση της κουβέντας δεν μπορεί να είναι άλλη από το δικαίωμα μίας ομάδας πολιτών να εκφραστεί πολιτικά κατά τη διάρκεια ενός αθλητικού γεγονότος. Ναι συνήθως απαγορεύεται, αλλά…

Δεν είναι οι οπαδοί που έβαλαν την πολιτική στο ποδόσφαιρο, αλλά η ίδια η πολιτική που ενεπλάκη και θέλησε να βάλει σφραγίδα στο δήθεν πραξικόπημα. Αυτό που σύμφωνα με τον Τσέφεριν σήμερα «τα προβλήματά μας θα τα λύσουμε μόνοι μας». Τι γλυκός.

Άρα η κυβέρνηση νομιμοποίησε τους οπαδούς να ασχοληθούν μαζί της. Τώρα αν κάποιος διαφωνεί με τη θέση τους, δημοκρατία έχουμε ας το σχολιάσει. Δε γίνεται να συμφωνούν όλοι με όλους.

Το μπλοκ του Ολυμπιακού βέβαια, εκεί που δεν υπάρχει επικοινωνία, στη Λίγκα δηλαδή, έφαγε τα μούτρα του μιας και πλην των … επηρεασμένων, δεν ψήφισε κανένας άλλος την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια.

Βέβαια για τον Κούγια, τον Καρυπίδη και τον Δάρα, δεν έχει καμία σχέση το γεγονός πως η ΕΕΑ δεν έχει καμία θεσμική θέση στο ποδόσφαιρο. Ό,τι πει ο Ολυμπιακός θα το ψηφίσουν. Και δεν θα ανοίξει και μύτη μιας και το κοινό τους έχει αποδεχτεί τον ρόλο τους.

Επίσης, απευθυνόμενος στην ΑΕΚ που έπαιξε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, λόγω προφανώς της παρουσίας Λυσσάνδρου που είναι πρόεδρος της Λίγκας, το μόνο που έχω να καταγράψω είναι πως σε αντίστοιχη περίπτωση δεν θα λειτουργούσαμε ποτέ έτσι. Θα παίρναμε ξεκάθαρη θέση υπέρ ΑΕΚ. Αντιλαμβάνομαι πως το έκανε για λόγους ισορροπίας, αντιλαμβάνομαι πως βγήκε με ψήφο του Ολυμπιακού, απλά είμαι σίγουρος για το τι θα κάναμε εμείς σε αντίστοιχη περίπτωση. Σε όποια φάση και αν ήταν η σχέση μας με την ΑΕΚ. 

Ο Ολυμπιακός, τα ούζα του, μία άγαρμπη κυβέρνηση, ένα σκηνικό καρτούν που με κάνει να θλίβομαι.

Έχω μάθει να χάνω στο γήπεδο, δεν με ενοχλεί αυτό. Δεν έπαιξα, έχασα. Ξέρω γιατί συνέβη αυτό, ξέρω τα καλά και τα στραβά της ομάδας μου. Όλα τα άλλα όμως δεν είναι διαχειρίσιμα.

Πάμε στα δικά μας τα ποδοσφαιρικά. Η εικόνα της ομάδας την Κυριακή ήταν κακή και αυτό έχει καταγραφεί. Το γιατί είναι ένα κράμα γεγονότων. Και κάπου εδώ θα πρέπει άπαντες να συνέλθουν αν θέλουν να μας πείσουν πως σέβονται το κλαμπ.

Καταλαβαίνω τον Φερέιρα και τις δυσκολίες που υπάρχουν στη διαχείριση μίας χρονιάς που ο βασικός κορμός της περυσινής επιτυχίας ή έχει αποχωρήσει ή δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στο γήπεδο. Όμως έχουν περάσει πολλοί μήνες από τη μέρα που ανέλαβε, δεν γίνεται να μην έχει εντοπίσει τα λάθη στην εκγύμναση, τα τακτικά, το σκάουτινγκ και πολλά άλλα.

Καταλαβαίνω τους ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Ο Άντρε, ο Μαουρίτσιο, ο Μάτος που ναι μεν έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο αλλά θέλει κι άλλο, ο Πέλκας που κάποτε του υποσχέθηκαν νέο συμβόλαιο και δεν το είδε ποτέ. Είναι και άλλοι ας μη το απλώσω παραπάνω.

Όπως εγώ καταλαβαίνω τους παίκτες, πρέπει να καταλάβουν και αυτοί το κλαμπ. Με το FFP πάνω από το κεφάλι του κλαμπ δεν μπορεί να κουνηθεί μέχρι να πουλήσει και να παρουσιάσει έσοδα από το PAOK TV. Επίσης, με τον Μάριο Μπράνκο διακοσμητικό εδώ και καιρό, θα πρέπει να δούμε αν ο ΠΑΟΚ θα υποστηρίξει το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή που απέτυχε παταγωδώς σε επίπεδα καθημερινότητας και πωλήσεων ή θα πάει σε μία λογική να προσλάβει έναν πρότζεκτ μάνατζερ να τρέξει ένα άλλο μοντέλο λειτουργείας. Λίγη υπομονή λοιπόν απ όλους, γιατί το αύριο είναι εξαιρετικά σύνθετο. Και το κλαμπ έχει προσφέρει σε όλους πολλά για να υπάρχει ανασφάλεια για το μέλλον από την πλευρά των παικτών. Κανένας δεν θα χάσει στο τέλος, εκτός αν οι ίδιοι δεν πείσουν αγωνιστικά.

Οι παίκτες και ο προπονητής, έχουν ιερή υποχρέωση να παίξουν για όλα όσα παλεύει το κλαμπ. Αυτοί είναι οι εκφραστές του μέσα στο χορτάρι, αυτοί είναι που θα μας κάνουν να χαρούμε ή να λυπηθούμε.

Και επαναλαμβάνω δεν με πειράζει καμία ήττα. Αν έρθει μέσα από σωστή προσέγγιση, έτυχε, συμβαίνει, πάμε παρακάτω. Αν έρθει όμως όπως την Κυριακή, να με συγχωρήσετε αλλά κανένας δεν θα αξίζει ούτε ένα ευρώ από τον σύλλογο. Προπονητής και παίκτες.

ΥΓ. Είδα ένα ποστ της Αργυρώς Γιαννουδάκη, καλή συνάδελφο και φίλη, στο οποίο παρουσιάζει την αγωγή που της έστειλε η διευθύντρια του Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγγίρη, η οποία μετά την αποτυχημένη προεκλογική της εκστρατεία, βολεύτηκε σε αυτή τη θέση, χωρίς να έχει εκτιμώ τα κατάλληλα προσόντα.

Η Τσιλιγγίρη απέλυσε την Αργυρώ, προφανώς λόγω αντίθετων πολιτικών πεποιθήσεων ή έστω λόγω αδυναμίας της νέας διευθύντριας να την ελέγξει. Μία μητέρα δύο παιδιών, έμεινε στον δρόμο αλλά επειδή είναι κανονική Κρητικιά και όχι φυλής Αυγενάκη, δεν το έβαλε κάτω.

Με στοιχεία, με ρεπορτάζ, με ότι περνούσε από το χέρι της, βγήκε στην αντεπίθεση. Και έλαβε μία αγωγή που η Τσιλιγγίρη αξιώνει αποζημίωση 300.000 ευρώ μάλλον για ηθική βλάβη. Με δικηγόρο βέβαια, τον Αλέξη.

Εγώ είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω δημοσίως τον θαυμασμό μου για την στάση της όλο αυτό το διάστημα και να της ζητήσω συγνώμη που δεν κατάφερα να της εξασφαλίσω μία αξιοπρεπή εργασία πάνω στο αντικείμενό της. Ελπίζω κάποιος συνάδελφος που έχει αυτή τη δυνατότητα να το καταφέρει.

Ήταν και μία νεράιδα που έπινε μπάφους
EVENTS