MENU

Ό,τι και να γράψω για τον Ολυμπιακό δεν αφορά το αγωνιστικό του τμήμα. Εκεί υπάρχουν σοβαροί επαγγελματίες, παιδιά που δεν προκαλούν και βγάζουν τίμια το ψωμί τους. Προσωπικά δεν έχω καμία αντιπάθεια απέναντι σε παιδιά που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό. Το πνευματικό τους στάτους είναι πολύ πιο πάνω από αυτό της διοίκησής τους.

Γράφω το άρθρο αυτό έχοντας μόλις διαβάσει την χυδαία ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πλέον το θέμα δεν είναι ποδοσφαιρικό, είναι εθνικό. Όσοι έχουμε καταγωγή από τον Πόντο, αισθανόμαστε αηδία από την στάση ενός μεγάλου κλαμπ που ελέγχεται από μικρούς ανθρώπους.

Πίστευα πως η επιχείρηση αγιοποίησης του Σεμέδο και ποινικοποίησης της παρουσίας ενός παιδιού στον αγωνιστικό χώρο ενός γηπέδου, ήταν ο πάτος. Κι όμως όχι, το ίδιο το κλαμπ ξεπέρασε τις Φιλιππινέζες του.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι Πόντιος, είναι Έλληνας της διασποράς, είναι ένας ισχυρός παράγοντας που έχει πετύχει πάρα πολλά στη ζωή του και θα πετύχει ακόμα περισσότερα. Το να τον χαρακτηρίζεις Ρώσο σε μία επίσημη ανακοίνωση υπονοώντας πως «ήρθαν οι ξένοι και μας παίρνουν τις δουλειές», είναι η κλασική φρασεολογία ενός φασίστα που η σκατοψυχία του βαράει κόκκινο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.

Ο... πατριωτισμός και η μεταφορά της ατζέντας σε τέτοια θέματα, με αυτόν τον τρόπο, είναι το καλύτερο καμουφλάζ για να διχάσεις τον λαό. Συνήθως ο διχασμός αποσκοπεί σε ατομικά οφέλη αυτού που τον προκαλεί, ο οποίος δεν υπολογίζει σε καμία των περιπτώσεων το κόστος της συμπεριφοράς του.

Αν το κοινό του Ολυμπιακού ικανοποιείται με αυτή την προσέγγιση της επίσημης θέσης της ομάδας του, να το κοιτάξει. Θα μου πεις εδώ ικανοποιείται με τις θέσεις του Κωστάκη και του κυρ Σάββα.

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να παρέμβει η Πολιτεία. Όχι αυτός που έβαλαν στη ΓΓΑ και ανήκει στη λίστα των άμεσων συνεργατών τους, αλλά υψηλότερα κλιμάκιά της. Μη πιάσω και το θέμα της μετακίνησης των οπαδών του Ολυμπιακού στη Κρήτη που επετράπη μεμονωμένη ενώ υπάρχει ένα μέσο μαζικής μεταφοράς από το οποίο αποκλείστηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο αντίστοιχο παιχνίδι. Καλό θα ήταν να αποχωρήσει από την αθλητική καθημερινότητα ο κ. Αυγενάκης. Για εμάς δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς και καλό είναι να το κατανοήσουν και αυτοί που τον επέλεξαν.

Ο Ολυμπιακός από την Τετάρτη βέβαια είχε δείξει πως είναι σε εξαιρετική φόρμα μιας και δικαιολόγησε την συμπεριφορά Σεμέδο και μετά μοίρασε το ποίημα που διάβαζε ο πρόεδρας στη συνάντηση των μεγάλων.

Μάλιστα, υπήρξαν και πανηγυρικά κείμενα για το πως τους διέλυσε ο πρόεδρας, όμως κάτι τέτοιο δεν προέκυπτε από πουθενά. Και με την ανακοίνωση που εξέδωσε, επιβεβαίωσε απλά πως στη συνάντηση δεν πέτυχε τίποτα. 

Για να πετύχεις κάτι πρώτα απ΄όλα πρέπει να έχεις δίκιο. Αυτοί όχι μόνο δεν έχουν, αλλά παλεύουν να μας πείσουν πως βιώνουν ό,τι εμείς παλιότερα. Μαζί με τις δύο ΠΑΕ – Φιλιππινέζες και τις δεκάδες πένες τους.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ ήταν κόσμια και είναι από τις στιγμές που χαίρομαι που δεν κάνω για γραφείο Τύπου. Ευτυχώς αυτό το ταλέντο δεν το διαθέτω.

Πάμε στα ποδοσφαιρικά. Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε πάλι τίποτα και αυτό αρχίζει και ενοχλεί. Το δεν βρέχτηκε το χορτάρι είναι ένα θέμα, το δέχομαι, αλλά υπάρχουν και ανορθογραφίες.

Τρία είναι τα θέματα που διαφωνώ με τον Φερέιρα. Πρώτον, από τη στιγμή που είναι καλά ο Κρέσπο παίζει, γιατί είναι καλύτερος στη δημιουργία από τον Βαρέλα. Δεύτερον, η παρουσία του Εσίτι είναι χρήσιμη σε παιχνίδια που ο αντίπαλος έχει επιθετικό ταλέντο και γρήγορη μετάβαση, όμως σε αυτά σαν το σημερινό είναι υπερβολή. Τρίτον, η παρουσία του Εσίτι στην ενδεκάδα στέλνει τον Μίσιτς στο δέκα, μειώνει δραματικά τις επαφές του με τη μπάλα, κινείται σε πολύ μικρότερους χώρους και είναι εκτός ρυθμού. Ο Μίσιτς δεν πρέπει να αποχωρεί ποτέ από το 8.

Αυτές οι τρεις επιλογές του Φερέιρα, παρουσίασαν έναν κακό ΠΑΟΚ, χωρίς φαντασία και σωστή κυκλοφορία. Οι στημένες μπάλες έφεραν τις φάσεις, έφεραν και το γκολ. Η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη γιατί δεν υπήρξε καμία καθαρή φάση στην εστία του Ζίφκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ ποδοσφαιρικά έχει ένα σημαντικό θέμα. Δεν έχει ένταση και όταν βρίσκει λίγη, αυτή δεν έχει διάρκεια. Στο ρελαντί δεν κερδίζονται πρωταθλήματα και αυτό πρέπει να μπει στο πετσί όλων.

Ειδικά φέτος, με δέκα ντέρμπι στα πλέι οφς και τα δύο που προστέθηκαν για το κύπελλο, με τη νοοτροπία που μπαίνει η ομάδα στα παιχνίδια, θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.

Το ταλέντο της είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτά που δείχνει στο γήπεδο. 

Παράγουν μίσος συνειδητά
EVENTS