MENU

Η σκευωρία που προσπάθησαν να στήσουν σε βάρος του ΠΑΟΚ με παράπλευρη απώλεια την Ξάνθη οι ερυθρόλευκοι, δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Κάθε προσπάθεια που κατέβαλαν να στηρίξουν νομικά την υπόθεση, έπεσε στο κενό. Αποδείχθηκε στην διάρκεια της εξέτασης από την ΕΕΑ πως δεν υφίσταται κανένα θέμα πολυιδιοκτησίας, προς απογοήτευση, όχι μόνο των εκπροσώπων του Ολυμπιακού αλλά και του κ. Λευτέρη Αυγενάκη που μόνο τυχαία δεν άλλαξε την σύνθεση της επιτροπής λίγο πριν την εξέταση της υπόθεσης.

Ο ΠΑΟΚ θα βγει νικητής από την υπόθεση αυτή και θα έχει κάθε δικαίωμα όχι μόνο να περάσει στην αντεπίθεση ζητώντας εξηγήσεις όχι μόνο από τους δημιουργούς της σκευωρίας αλλά και από όσους την υιοθέτησαν ή την στήριξαν με τον τρόπο τους.

Αποδείχθηκε ότι η ανικανότητα του Ολυμπιακού να κερδίσει τον ΠΑΟΚ εντός των αγωνιστικών χώρων, οδήγησε τον ερυθρόλευκο οργανισμό σε λάθη που θα του στοιχίσουν ακριβά. Είναι πλέον υποχρέωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ασπρόμαυρης κοινωνίας να περάσουν στην αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα.

Ο Ολυμπιακός και οι… συνέταιροι του καθώς επίσης και όσα κυβερνητικά στελέχη ή οικονομικοί παράγοντες, συμμετείχαν στην διαδικασία αμαύρωσης του ονόματος του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη, πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ παρέμεινε σιωπηλός για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήρθε η ώρα να πάρει τον λόγο για μια σειρά σκευωριών και κατασκευασμένων κατηγοριών που στόχο είχαν να πλήξουν ηθικά τον σύλλογο και να παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη διαστρεβλωμένη εικόνα για τον ΠΑΟΚ και τους ανθρώπους του.

Δεν είναι μόνο η ερυθρόλευκη σκευωρία που είχε στόχο να πλήξει τον ΠΑΟΚ. Το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν πολλά περιστατικά και γεγονότα. Για όλα θα δοθούν (και για όσους συμμετείχαν κρυμμένοι στο παρασκήνιο θεωρώντας ότι δεν θα αποκαλυφθεί ο ρόλος τους) απαντήσεις. Έτσι θα αποκατασταθούν η αλήθεια και η τάξη.

Το ίδιο ισχύει και για την μεθοδολογία της ΑΕΚ αναφορικά με τις εκλογές στις ποδοσφαιρικές ενώσεις. Ο τραμπουκισμός έχει συνέπειες. Θα τις υποστούν όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να δρούνε ανεξέλεγκτα σε μια χώρα με νόμους. Εκτός κι αν ο νόμος της ζούγκλας αντικατέστησε την δημοκρατία της χώρας. Αυτό το ερώτημα θα κληθούν να το απαντήσουν σύντομα τα όργανα της πολιτείας και η κυβέρνηση που εκτίθεται από αποφάσεις και πράξεις ανθρώπων που βρίσκονται στις τάξεις της.

Αναφορικά με την συνάντηση των Big 4, έχω τοποθετηθεί και στο παρελθόν. Ναι μεν οι 4 είναι οι πιο ισχυρές και εμπορικές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά, ο αποκλεισμός των υπολοίπων ΠΑΕ δεν με βρίσκει σύμφωνο. Θεωρώ όπως υποχρέωση των επιτελών της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ ήταν να προσκληθούν όλες οι ΠΑΕ σε μια αρχική ενημέρωση για την ατζέντα των θεμάτων που αφορούν το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια θα μπορούσε να ακολουθήσει η συνάντηση των Big 4.

Η παρουσία του προέδρου της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, μπαλώνει την κατάσταση αλλά δεν παύει να είναι απογοητευτικό για τις υπόλοιπες ΠΑΕ ο αποκλεισμός τους από συζήτηση που αφορά το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατ΄ επέκταση το δικό τους μέλλον.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, ειλικρινά δεν μπορώ να το προβλέψω. Θα εξαρτηθεί από την ατζέντα που θα θέσουν προς συζήτηση οι επιτελείς των διεθνών συνομοσπονδιών και από τις πραγματικές τους διαθέσεις. Αν έρχονται με ειλικρινή διάθεση να διορθώσουν την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εύκολα θα το πετύχουν.

Είναι γνωστό σε όλους ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν μπορούν οι επιτελείς της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ να βάλουν τάξη απομονώνοντας όσους διαλύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν δεν έχουν διάθεση για τομές αλλά για δημόσιες σχέσεις που θα επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να δρα ανενόχλητος και ανεξέλεγκτα, χίλιες φορές να πάμε σε Grexit να τελειώνουμε. Δεν μπορώ να σκεφτώ ή να γράψω κάτι άλλο, όταν μαθαίνω ότι θα γίνει συζήτηση για τον διορισμό προσώπων κοινής αποδοχής σε θέσεις κλειδιά στην ΕΠΟ που θα προκύψουν από μυστικές ζυμώσεις που έχουν γίνει ήδη στο παρασκήνιο, εν αγνοία του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και ίσως της ΑΕΚ.

Βάζω το ίσως καθώς υπάρχει έντονη φημολογία για τον βαθμό διασύνδεσης της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και τον Λευτέρη Αυγενάκη. Αν κάνω λάθος, θα αποδειχθεί στην πορεία και με χαρά θα ανακαλέσω.

Ο ΠΑΟΚ και με Grexit θα επιβιώσει. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρω. Θα το διαπιστώσουμε…

 

Χίλιες φορές Grexit παρά όμηροι του ΟΣΦΠ και του Αυγενάκη
EVENTS